Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Великолепният век, Кьосем, Мехмед Завоевателя и други исторически сериали №8

  • 88 081
  • 735
# 705
В нейния план вероятно влиза и смъртта на Йълмаз.
Много е вероятно.
Но ако е така наистина, тогава за Зюлейха всичко замислено от Хюнкяр (която според мен я изнудва, а когато човек е разстроен не може да мисли трезво и по-лесно се поддава на манипулации) няма да има значение. Ако за Зюлейха Йълмаз е мъртъв, защо й е и на нея да живее. Само нещо подобно би я подтикнало да се хвърли от моста.

Продължавам да гледам на Демир като на не толкова чист по душа човек. Има нещо черно в него. Като онази черна змия, която стъпка пред Зюлейха. Черните змии не са ли безобидни, докато не ги провокират? Нещо подобно мисля, че е и Демир. И думите му към Хюнкяр, че иска да има всичко от Зюлейха - от любовта й та до тялото й, не ми харесват така изречени. Не се съмнявам, че е влюбен в нея, но по-скоро оставам с впечатлението, че иска да я притежава отколкото просто да я обича.

Очаквах сватбата едва в 4-ти еп., но и така е добре.
Просто отдавна не бях гледала сериал, в който така бързо да върви действието. То направо препуска.  Laughing Laughing  
Не е лошо, харесва ми.
Виж целия пост
# 706
Привет мили момичета,

Съгласна съм с вас! Зарани Hug и аз съм на същото мнение като теб.
Зюлейха иска Йълмаз жив, за нея това е от основно значение, но ако той е жив някъде там, било то в затвора или в чужбина, то тя трудно би съградила бъдеще с Демир, каквото и да е бъдеще. Тя ще мисли за Йълмаз и за това, че той знае за нея, за брака й и впоследствие за детето. Винаги тези неща се научават. Зюлейха ще се чувства много виновна -  ще знае, че с действията си го предава, предава любовта им и всичко, случило се между тях. Йълмаз я спаси с цената на живота и свободата си, а тя как би могла да постъпи така с него и да поругае любовта им. Точно за това си мисля, че за да има някакво бъдеще с Демир, то Йълмаз трябва да е мъртъв или Зюлейха да го мисли за мъртъв. Така ще страда за него, мъката няма да премине, но с времето ще свикне с нея и ще се опре на Демир и така ще станат семейство. Също така, само по този начин мога да си обясня, че тя ще се реши да спаси детето си и да има брачна нощ с Демир, за да се легитимира наследника възможно най-скоро. Иначе, не виждам как ще й позволи съвестта, любовта й и всичко заложено в нея. Да, смъртта или мнимата смърт на Йълмаз ще я подтикнат към самоубийство, но това ще е и началото на нов живот. Иначе не мога да си представя, Йълмаз да е в затвора (от където разбирайки за всичко това, той не би стоял със скръстени ръце; ще иска да се срещне със Зюлейха или с Демир, което ще създаде проблем за плана на Хюнкяр), да има съдебен процес на който всичко става ясно, а през това време тя да се жени за Демир. Всички ще разберат какво става, ще плъзнат слухове и това, че Демир е бездетен ще е много по-малък проблем от това да се говори зад гърба му, че детето не е негово, че той се е примирил, защото не може иначе да има деца и т.н. Както се казва клюките и приказките ще бъдат много по-пикантни и по-непоносими за семейство Яман и за Хюнкяр. Смъртта на Йълмаз ще реши въпросите с изясняване на случилото се, няма да се знае за физическата връзка между тях и самото му отсъствие (реално или мнимо) ще позволи на Зюлейха, въпреки мъката, да има нов живот. Това е логично за мен, но ще видим. Възможно ли е участието на актьорът, играещ Йълмаз да е до тук?
За Демир и черната змия - това много ми хареса! Аз имам същите усещания...точно думите му потвърждават желанието му за притежание ..."...Всичко (от нея). Завинаги." Сякаш това е маниакална любов, любов, която ще го подтиква да върши лоши неща...подобно на Мустафа Булут от "Ако бях облак".
Виж целия пост
# 707
Възможно ли е участието на актьорът, играещ Йълмаз да е до тук?
Не.

Подготвям новата тема и за целта "изрових" отново резюмето на сериала. Една част от него казва: историята на двама разделени влюбени. Излиза, че още от самото начало е било заложено Йълмаз и Зюлейха да са заедно за кратко.

На мен пък това ми хареса:
Сякаш това е маниакална любов, любов, която ще го подтиква да върши лоши неща...подобно на Мустафа Булут от "Ако бях облак".
Надявам се само да не е толкова агресивен, колкото Мустафа Булут.
Не съм гледала сериала и не знам дали е така както го пиша всъщност. Моля за извинение, ако не е така.


Ще може ли Гюлтен да приеме нещата, които вижда?
Хайде сега и нея да я мислим.  Laughing
Какво ли толкоз е видяла?
Виж целия пост
# 708
 wavey

На този етап от сериала не знам точно защо, Thinking но двойката Зюлейха-Демир ми се нрави в пъти повече от двойката Зюлейха-Йълмаз(чисто визуално).
Виж целия пост
# 709
Зарани  Hug, мислех да си дам малко почивка, защото наистина сме в „експрес“ и не мога да получа дистанция от това, което гледаме.
Дана  Hug, сега виждам, че си писала и ти.
Започнах по повод на това, което Зарани написа, но има връзка и с поста на Дана.
Искам да кажа още нещо за Демир. То може да звучи като защита, но аз не искам да го защитавам, а искам да го разбирам.
Може и да се окаже, че не е така, но в момента разсъждавам за него така: 
Ние знаем, че Демир е учил на Запад и пътува насам и натам. Но той си остава местен човек и неговата най-важна характеристика е връзката със земята. Това е в кръвта му. Докато летяха с Йълмаз, той му говореше отгоре само за това долу (земята, която притежава, ние знаем, че той иска и още, и още, и контрола над нея). Йълмаз го слушаше с неразбиране, защото той е напълно различен човек: няма нищо, „прелетял“ е от другия край на Анадола, неговото богатство са чувствата към Зюлейха, а те нямат материя. Такъв човек като Демир гледа по същия начин и на жената. Той не е порочен, не я обижда и не влага това съдържание, което ние влагаме в притежаване на тялото. Нейното тяло, това е земята там в Чукурово. Той е селски човек и това е начин на мислене. Това е положително, ако се мисли чрез това, което е там на място. Той не може да мисли за земята само с чувства, защото тя няма да ражда и той ще умре от глад. Мястото, на което принадлежи, изисква от него да бъде материалист, а това е свързано и с притежание. И затова за двете неща, които той обича, той мисли по един и същи начин.
Новото, което сега той изпитва, са тези нематериални чувства към Зюлейха. (Дадоха ни да разберем, че нито той – Филиз е имала „правилен“ произход, но двамата не са преживели любов, нито приятелят му – баща  му го е сложил на 20 г. до непозната девойка и това е било, та двамата приятели не са преживели любов. Те така ги женат там. Каква любов?) И в съчетанието на двете – от това място, където земята и материалното са водещи, и градското – чувствата, от които се водят модерните хора, сега ще видим как ще „се роди“ новото. Дали негов символ ще направят това дете или по друг начин ще го покажат, ще видим. Но Демир, който в този сериал явно ще ни показва местния мъж, ще бъде променен от любовта. Той ще стане някакво продължение на Йълмаз в любовта, а Зюлейха ще трябва да обикне земята. Иначе те не могат да имат общо бъдеще.

Дана, съгласна съм. Много са подобните неща с Мустафа от "Ако бях облак". Но ние все още не знаем какво точно ще трябва да учи Демир, затова аз лично ще държа на разстояние сравнението. Маниакалното в любовта на Мустафа беше това, че той обича, но не знае какво иска жената. Докато на Демир проблемите ще бъдат други. И Демир е земеделец, докато Мустафа е градски човек. Ако любовта на Мустафа не беше толкова силна/маниакална, той нямаше да може да направи прозрението "Ако бях облак". Да се надяваме, че така ще бъде и при Демир. В "Ако бях..." бащата на общото с героинята дете е от старото, докато тук в Чукурова биологичният баща е носителят на новото. Също, но накрая, ще разберем дали има връзка между заглавието на сериала и заглавието на книгата, която Демир даде на Зюлейха: и в двете има "облак". Но смисълът може да се окаже различен.

                   Демир нарочно е избран такъв черен като земята.

                 

Наде Hug
Виж целия пост
# 710
Гюлтен май държи лист в ръката си.
Не зная как Йълмаз ще позволи Зюлейха да го мисли за мъртъв. След време все ще успее да ѝ прати писмо.
За Демир - ние не знаем какъв точно е бил бракът му с Филиз, но освен че са нямали деца, той не е бил влюбен така, както сега в Зюлейха. Ако е бил - не би се развел. Нали няма как да знае предварително дали ще има дете от Зюлейха. За първи път влюбен, по неговия си начин - да притежава всичко в любимата жена. Не ми изглежда маниакално, изрича това, което имаше реално и Йълмаз, без да го е заявявал така открито.
Виж целия пост
# 711
Привет,

Какви коментари само! Благодаря!
На мен визуално ми харесва повече двойката Йълмаз-Зюлейха, по-младежки вид имат, усеща се страстта, докато Демир ми е малко по-възрастен за Зюлейха и някак си ми е по-скоро като нейн защитник и закрилник, но не знам...не ги възприемам един до друг визуално в момента.
Зарани Blush явно Йълмаз ще е или в затвора или ще замине. Ще ми е в пъти по-интересно второто, защото на свобода той също ще има свой отделен живот и ще има някаква интрига и около него. Не ми се гледат килии и чички, които пият чай и пеят кахърни песни.
За Мустафа Булут и действията му...ще видим дали ще има общо с Демир или не. Лично за мен, драмата на Булут беше в това, че той така и не възприе това, че Нарин не го обича, за него беше непонятно, не можеше да приеме тази действителност; впоследствие се озлоби от факта, че тя обича друг, не него а друг...искаше да я застави Нарин да го обича, защото не можеше да проумее как така неговата огромна любов може да не е взаимна. За това я заключваше, оковаваше, стреляше по нея и т.н. Тук не вярвам да се стигне до такива неща, но да видим, когато Демир научи истината или усети нещо...кое точно ще го принуди да върши лоши неща или не до там добри такива.
Малко мисли и разсъждения, които най-вероятно ще се окажат неверни, но да споделя, че се размислих по въпроса: blush:Stuck Out Tongue Winking Eye: според мен, Зюлехйа ще се привърже към Демир, ще му бъде опора и ще обикне земята, ще бъде новата господарка и ще помага на Хюнкяр, но няма да изпита онази любов, онази страст както с Йълмаз, няма да й са се случили мечтаните неща с любимия, това ще е само в мечтите, в спомените и в мислите й...това ще е драмата й...това ще е драмата и на Йълмаз - неосъществените им бъдещи планове, прекъснатата им любов. А драмата на Демир ще е в това, че ще дава всичко от себе си, но няма да бъде достатъчно, за да притежава напълно сърцето на Зюлейха, винаги ще усеща онази липсваща брънка и това ще го съсипва постепенно и ще го озлобява на моменти, което ще е причина да прави неща, които не иска или които не са му в стила, така да се каже. Много ми е любопитно. Ще видим, но лично аз не мисля, че Зюлейха ще се влюби по същия начин в Демир...обичта й към него ще е друга.
Виж целия пост
# 712
Снимки за еп. 3Виж целия пост
# 713
Йелмъз няма да го затрият. Той е на постера за филма. Ключов персонаж е. Но Зюлейха няма да се върне при него. С този, който заживяваш и добре се отнася с теб го заобичваш. А мисля, че тя малко или много се усети, Демир не ѝ е безразличен. Тя затова толкова настояваше да си тръгнат с Йелмаз. Беше я страх, че ще дойде момент, в който няма да може да си контролира чувствата.
Виж целия пост
# 714
Ново от Хилял / Зюлейха.tigasa , много интересно мнение! Simple Smile
Нищо чудно нещата да отидат натам.
Виж целия пост
# 715
Здравейте,

tigasa Hug много интересно мнение, наистина, може и това да се случи, но аз лично съм на друго мнение. За мен Зюлейха искаше да си тръгне, защото се притеснява от поведението и намеците на Демир. Разбира се, тя има положително мнение за него и знае, че той предприема тези стъпки чистосърдечно, с чувства и емоции, мислейки си, че тя е сестра на Йелмаз, но това не й допада, защото вече е обвързана. Не мисля, че всички думи за любовта й към Йелмаз са казани на вятъра, не мисля, че е заложено в образа такъв тип непостоянност на чувствата. Мисля, че думите й: "Без теб, животът ми ще бъде затвор" (цитирам по памет) не са просто думи, а заявка и намек от сценаристите за по-нататъшните събития. Да, тя ще живее с Демир, но душата й ще бъде в затвор до някаква степен. Мое мнение! Blush
Изгледах серията: офф, много приказлива жена на майстора, той човекът й правеше знаци, ама кой да се досети; още повече, че точно преди минути Йелмаз й звъна и я пита, дали не са разпитвали за тях...несъобразителна жена. Но има такива добри хора, които често пъти имат нужда да споделят мъката си и да се оплачат на някого...та тя намери такъв човек в лицето на Гафур. Жалко, че не се усети, но й беше по-важно да се пооплаче, та да й олекне.
Отделно, къде е полицията и разследването за побоя над този стар човек?! Та той беше пребит почти до смърт; дали полицията разследва потрошаването на работилницата му?! Тръгнали да търсят всички убиеца на онзи боклук - престъпник, а за честните хора няма помощ и справедливост. Вместо онзи мустакатият да дава показания в полицията как и защо е пребил този стар човек, той си се разхожда да търси да убива...нямам думи!
Интересно ми стана, дали Гафур е казал цялата истина на Хюнкяр или е премълчал, че убитият е престъпник, който се е опитвал да изнасили сгоденото момиче и годеникът - Йелмаз се е намесил. На мен ми се стори, че той позамаза нещата и сподели, че бил пуснал убиец, не знаел и т.н. Ама гадина е той.
За мизерията: малко неприятно впечатление ми направи факта, че Демир обвини за всичко това Гафур. Ами, не Гафур е основният виновник...сумати години наемниците са живеели в тези колиби и в тази кал, в мръсотия, заедно с добитъка и фекалиите...просто сега епидемията им привлече вниманието. Демир сляп ли беше като яздеше коня си по тези калчица, какво си е мислел и то години наред! Тук въобще не го оправдавам, ама никак!
За Филиз (ако не бъркам името на бившата снаха) - тук не стана ясно, била ли е нарочвана за бездетна от Хюнкяр и обект на клюки в конака. Ако наистина е било така, разбирам донякъде обидата й и желанието й да покаже, че не винаги жените са в основата на този тип проблеми. Сигурно е била огорчена от нетактичността, характерна по онова време, разбираемо.
Виж целия пост
# 716
От Канал Д чуха за нетърпението ни да видим едни реакции Joy Joy hahaha wavey Е, само част от тях Laughing Много ми хареса жеста на Хюнкар wavey

https://scontent-sof1-1.cdninstagram.com/vp/94cb2ab93968850ec972 … 10249220096_n.mp4

А това е от Адана, днес

https://www.instagram.com/p/BoJU9PwF3jR/?taken-by=alieyubogluofficial
Виж целия пост
# 717
Дана 🤗

Много ми хареса написаното. Споделям голяма част от него, особено за мизерията и за Демир. Много точно си го описала , той не вижда мястото за първи път...

И за Гафур ми хареса това , което си написала. И аз това се зачудих по време на серията , дали каза на Хюнкяр защо всъщност Йълмаз е извършил убийство или леко си премълча.

Много ми е интересна реакцията на Сание и Фадик , когато разберат за новата позиция на Зюлейха в имението.
Но ето аз тъкмо пиша и Лучия 🤗 отговори точно на въпроса ми. 😀
Благодаря ти за споделеното. 💐 Забравих да кажа , че ми харесаха видеата на Демир , коите беше споделила. Явно ще се окаже доста музикален.

Както каза Дана , много интересни мнения от всички.
Радвам се , че имам възможността да коментирам този прекрасен проект с вас.

Виж целия пост
# 718
Ирина Hug и аз се радвам, че коментирам този интригуващ сериал в тази любима тема! Това чаках и се радвам, че се случи. Много ми допадате всички тук и в тази тема ми е изключително приятно, просто е като "у дома". Хубава вечер и до съвсем скоро!
Виж целия пост
# 719
Чудесни постове сте наредили!  Hug Hug Hug

Кадърът с физиономиите на трите "грации" е безценен  Joy Joy

Мислите ми по отношение на героите Дана  Hug  ги е описала перфектно в поста си, на едно мнение сме.

Визуално, невизуално харесвам повече Йълмаз до Зюлейха.  Grinning Heart Eyes
Много красиви бяха безоблачните им моменти в началото. Тя грееше като слънцето, което видя Демир в нея.

РЕЗЮМЕ

Имало едно време в Чукурова: Зюлейха жертва себе си заради любовта си!

Зюлейха и Йълмаз, които омагьосаха зрителите на екрана, този път ще накарат всички да плачат с тях.
Животът на влюбените, бягащи в обширната провинция на Адана Чукурова и намирайки убежище в чифлика на Яман, ще се промени напълно заради решението на Хюнкяр да защити името на семейството си. Нещата излизат извън контрол, когато жандармерията тръгва по следите на Йълмаз. В чифлика на Яман вече нищо няма да бъде същото. Хюнкяр, която ще удиви всички с неочакваното си решение, ще покаже съчувствие към намиращата се в пълна безпомощност Зюлейха. Докато Йълмаз и Зюлейха са в беда, Гаффур и Санийе са доста доволни от положението, а Гюлтен тъне в печал. Любовта на Гюлтен към Йълмаз ще излезе наяве, но е само въпрос на време преди да бъде наранена от истините. Какъв ход ще предприеме Демир, когато научи, че Зюлейха е в беда? Ще може ли да владее Зюлейха, в която се влюбва от ден на ден, точно както земите си?
Зюлейха, носеща в утробата си детето на Йълмаз, ще се изправи пред реалността за задържането му, а зрителите ще бъдат очаровани от саможертвата й...


Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия