Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Великолепният век, Кьосем, Мехмед Завоевателя и други исторически сериали №8

  • 85 845
  • 735
# 690
Виж целия пост
# 691
Привет и от мен!

Най- после изгледах втори епизод и съм отново впечатлена. Много рядко се случва такова нещо при мен , даден сериал да ме грабне толкова бързо и неочаквано.
В серията нямаше нищо излишно , всичко се развива много добре. Няма скучни моменти , поне за мен, щом грам не ми се искаше да превъртя малко по- напред.

Мизерията вече я обсъждахте ,но аз пак останах потресена , от сцените в този епизод. За мен това беше покъртително. Много показателно беше това , че докато Зюлейха цяла нощ се грижеше за болното дете и бдеше над него , майката спеше. Тя също е болна , а и изморена , но нямаше как да не ми направи впечатление.
Хюнкяр почти се разплака като разбра за плъзналата епидемия. Първоначално си помислих , че е заради "наемните работници" , но после останах с убеждението , че тя отново се притеснява за името и репутацията им.
Аз напълно споделям мнението на Дана Hug - Демир трябва да направи нещо , за да подобри поне малко условията на живот в този т. нар. лагер. Дано видим това, силно се надявам.

Ваня Hug много добре е описала прехода, който евентуално ще се случи ,на Зюлейха , а именно с двете якета. Зюлейха е съвсем наясно какво се случва , и че Демир изпитва нещо към нея. Това , че Хюнкяр попита Зюлейха какво иска да и донесе Демир , също не беше случайно.
Иначе харесвам Демир , той също е добър , честен мъж, симпатичен. Но не защо симпатизирам по-вече на Йълмаз. Може би защото в очите ни той е герой- заради това , че спаси Зюлейха , обричайки свободата си. С това ме спечели. И той както всички други има своите недостатъци , но добрите му черти са много по-вече.
А и с това , че спаси бедната баба без дори да се замисли.

И аз споделям мнението на Лучия Hug , може би затова феновете симпатизират повече на двойката Зюлейха -Демир.
В следващите епизоди ще разберем много добре същността на Демир. Когато научи за истината , ако научи де. Как ще се отнася със Зюлейха , знаейки , че тя се е отдала на друг. Нямам тръпение.

Много ми харесаха думите на Зари Hug :
"За едни – сватба, за други – брадва."
Ама наистина много. А Хюнкяр всъщност е на много грешен път. С цел да не развали репутацията на сина си , на името Яманови ,  ще иска Демир да отглежда чуждо дете. Няма ли да и тежи цял живот на съвестта?!
Но това са само мои въпроси и дори не знам дали ще се стигне до тях.

Аз също се чудих завършващите сцени на епизода дали са сън или реалност, но докато пиша Лучия Hug публикува тези снимки и по - скоро май не е сън , а истина.

Скрит текст:
Лучич . не бях чела тази статия. Какво да кажа - ужас! А ние възнегодуваме на сцените от сериала. Явно някои неща са се променили , но не чак толкова много.
Аз съм пътувала из Турция и част от местата , през които минах никак не  ми харесаха. Нямам предвид големи градове

Извинявам се за леко разбъркания ми пост , но в главата ми е каша. Много мисли се въртят там.
Наистина нямам търпение за следващата ми среща с Чукурова.

Аз също благодаря на хората , превели епизода!!! Flowers Bouquet Прекрасни са. Flowers Bouquet
Виж целия пост
# 692
Така е, първите любовни трепети винаги са вълнуващи.

Обаче някой фенове прекаляват  hahaha hahaha hahaha
Скрит текст:

Вярно, Мурат си прилича много с Уфук Барактар.

И аз като Дана смятам, че има нещо не много чисто около Демир. Под "не много чисто" имам предвид в характера му. Актьорът ни подсказа даже: "Героят ми няма да е лош, но ще има причини да стане такъв." Не мога сякаш да намеря точните думи на български и това ме тормози. Аз го разбирам повече като - ще има причини да извърши някои лоши неща, или по-меко казано: не дотам хубави.

Снимката от поста на Лучия върви с това:
Какво се е стоварило на главата на Зюлейха, защо Господарката лекува раните й?

--------------------

"Гаффур" на Бюлент Полат ще ядоса много всички

Бюлент Полат, който след известно прекъсване се завръща отново на екран, този път се превърна в най-неприятния герой. "Имало едно време в Чукурова" разказва историята за мощната власт в чифлика на едно семейство и двама влюбени, които попадат в него. Там Гаффур е управител на този чифлик. Работата наследява от баща си, но за разлика от доверието, което имат Яман у него, той няма и капка от съвестта на родителя си.

Виж целия пост
# 693
Здравейте!  Hug

Ето и един трети вариант на снимката, като вторият (фенският колаж от поста на Зарани), може би не е съвсем без основание:
Демир събу обувките на Зюлейха по пътя след болницата, а това е достатъчно символично/еротично действие. Sunglasses
Но сега ще остана в „реалността“ като търся отговор и аз на въпроса: Защо Г-жата лекува раните на Зюлейха?Ще тръгна пак от написаното от Зарани, че:
"Губят ни се моментите между сцената, в която Хюнкяр попита Зюлейха дали е бременна и финала.
Много бързо смениха кадрите, от "Бременна ли си?" към обаждането на Хюнкяр в полицията. Това ми направи впечатление едва вчера. Много хитър ход от страна на екипа, за да ни държи в напрежение. И финалът. Сън ли е или реалност? За мен е второто.

И ще се вгледам малко по-подробно в изключително оскъдното, което са ни отпуснали създателите на сериала.
До въпроса „Бременна ли си?“ Хюнкяр знаеше от наблюдение и получи допълнителни доказателства от Гафур, мъжа от Истанбул и вестника, че: Зюлейха и Йълмаз са любовници, а не брат и сестра, че той е извършил убийство и го търсят за отмъщение и от полицията, че Демир е влюбен в Зюлейха, а тя премълчава, когато Амине, а и самата Хюнкяр говорят открито или намекват Зюлейха да им стане снаха, че Филиз и заинтересованите напират да доказват безплодието на Демир и накрая – че Зюлейха е бременна (когато я видя да повръща и да се държи за корема Хюнкяр и изказа загриженост за здравето, но пред себе си говореше за бременност).Какво още Хюнкяр не знае и иска да разбере чрез този въпрос?
Отговорът тя вече знае, но сега иска да го чуе от самата Зюлейха и да започне разговор с нея за това какво ще стане оттук нататък.
Моментът е идеален, Демир отсъства. В този момент Хюнкяр вижда и това, че Зюлейха иска да махне детето. Остава да разбере дали Йълмаз знае за бременността и негово желание ли е аборта, за да уточни действията си. Ние знаем, че дори и когато беше подканена от негови думи с желание да имат дете, а на следващия ден очакваха паспортите, в които ще са вписани като съпрузи, Зюлейха не му каза, че е бременна. Защо? Тя знае, че да има Демир дете е проблем за Хюнкяр, знае, че е харесвана от всички в семейството, от вестника знае, че Йълмаз е търсен от полицията. Чудя се, дали на базата на тези неща, които знае, самата Зюлейха няма свой план, покриващ се в основни точки с плана на Хюнкяр, за да произлезе от намеренията на всяка от тях един общ план за действие?
Евентуално цялата картина Хюнкяр е сглобила в такъв разговор, последвал думите „Бременна ли си?“. И сега тя знае, че само Зюлейха знае за бременността и е решила да се откаже от детето. Сега е моментът да и върне информацията, която има за Йълмаз, защото той е, който интересува и чийто живот иска да запази Зюлейха. Едната иска детето, другата - бащата.
Дали този разговор, който възстановявам от логиката на нещата се е състоял и какво са се разбрали двете жени, а и дали въобще са се разбрали нещо, ще разберем по-нататък.
Но правят впечатление поредицата кратки моменти: след сцената с въпроса следва сцена: Зюлейха замислена пред прозореца; Йълмаз се връща от летището, където е изпратил Демир, в този момент Зюлейха е будна и знае, че той през деня е взел паспортите – те могат още тази нощ да заминат. Но докато той разглежда паспортите, въпреки че е будна, тя не отива и не се интересува, а лежи будна и неспокойна, а до главата и стои книгата от Демир „Облак в небето“ – едно съвсем прозрачно по смисъл заглавие. В тази нощ те можеха да избягат, да останат заедно и да имат детето. Всичко това Зюлейха знае, но тя не прави нищо. И се събужда с вик името на Йълмаз, сякаш знае кой е в опасност. И може би наистина знае. Тази поредица от щрихи ми говори, че Зюлейха е наясно с това, което става.Дали Зюлейха е наясно и с телефонното обаждането на Хюнкяр и издаването на Йълмаз? Или то е само елемент от плана на Хюнкяр?
А двете са се уговорили за нещо, но Хюнкяр прави и още нещо друго?
Но точно тази снимка с лекуването на раните ме кара да мисля, че двете жени следват общ план, който предварително се е зародил в главата на всяка от тях и те са комбинирали в общия му вид важното за всяка една от тях. Затова Хюнкяр лекува раните на Зюлейха. Финалът на епизода за мен е реалност.
–––––––––
Двойката Демир - Зюлейха за мен е по-вълнуваща, защото е направена на принципа на контраста.
Но аз няма да "се навивам" за една от двете двойки. Знаем още съвсем малко.
И нямам и своя идея как ще се развият отношенията.
Толкова ми харесва сериалът дотук, че се оставям да ме изненадват колкото искат.
–––––––––
На всички приятна вечер!
Продължаваме да чакаме фрагман.
Виж целия пост
# 694
Ваня Hug, всичко е точно така както си го описала, и накрая какво излиза - че Зюлейха ще предаде любовта си към Йълмаз. Не му каза, че е бременна, не избягаха веднага щом той се върна с паспортите. Аз не разбрах каква точно отвара пиеше тя - да не е нещо против гадене. Йълмаз да не иска детето / ако изобщо знае, че е бременна /, не ми се вярва.
Наистина ще ни изненадат Wink
Сложила си първия вариант на снимката, ако имаш трети, моля, покажи го Grinning
Мисля, че Зюлейха е бягала боса след колата с арестувания Йълмаз и затова стъпалата ѝ са в рани."Ufacık halkanın, buruk bir kalp için aslında ne kadar değerli olduğu bilinmez...
Yeni Bölüme Son 3 Gün!"


https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

Поздрави от двамата приятели Laughing

https://scontent-sof1-1.cdninstagram.com/vp/e8f97f99ab28da4fb1b5 … 11303698432_n.mp4
Виж целия пост
# 695
Здравейте! И аз гледам филма.
 Представете си, че нещо се случи със семейство Яман във времето. Собственици останат Йелмаз и Зюлейха с детето им. Рода Яман се заличава съвсем. Но разбира се Шермин не знае, че детето не е на Демир.
Виж целия пост
# 696
И заживели щастливо...  Grinning
Това ми харесва, но е по-скоро като за финал. Отворен финал, ако Шермин или Бетюл, дъщеря й, решат да преследват това, което им се полага чрез детето, мислейки го за истински Яман.
Ха ха, какво развинтено въображение имаме  Joy

Цитат
... и накрая какво излиза - че Зюлейха ще предаде любовта си към Йълмаз
Спасява му живота. Или поне си мисли, че го прави.
Всичко навярно е така, както го е описала Ваня, но за предаването на Йълмаз от Хюнкяр Зюлейха едва ли подозира.
Твоята съдба е това, което кажа аз! - имаше такава реплика в първия фрагман, а до Хюнкяр плачещата Зюлейха.

За бебето не се знае, може дори да не се роди. Колко му е от една кавга със Сание или Фадик да стане някой инцидент.


Какво минава през ума на Хюнкяр, която иска да защити репутацията си?

Виж целия пост
# 697
Лучия, този кадър определих като друг вариант заради дясната част, която е разширена. Нищо повече.
Не, ако въобще е така, както съм го написала, смятам, че Зюлейха прави всичко, за да спаси живота на Йълмаз.
До „Бременна ли си?“, когато пиеше отвара за аборт (няма логика да е против гадене, щеше да каже на Йълмаз, че е бременна) тя може би още не знае какво точно да направи. Дете във всички случаи е пречка. Те ще имат паспорти, ще са семейство, но по снимката от вестника, винаги ще го разпознаят. Освен това ги търси и човекът на лихваря. А и те са двамата, от този човек са разпознаваеми независимо от документите. Затова бягство след като знаят, че полицията издирва Йълмаз не  е възможно. Че го търси полицията знае само Зюлейха, не му каза на него. Затова и тя се отказа от бягството.
И Зюлейха се чуди как да постъпи, когато в тази безизходица - не могат да бягат, тук не могат да останат, защото тя е бременна, идва въпросът на Хюнкяр.
Не знаем какво точно и е предложила, но целта е детето, което Хюнкяр може да получи след брак на Зюлейха с Демир. Той какво ще знае от историята, не знаем. Частта, която се отнася до Йълмаз, аз си представям така: Хюнкяр я е убедила, че да бъде Йълмаз в затвора е най-безопасно за него. Там също може да го стигне човекът на лихваря, но те имат връзки и евентуално ще го пазят добре. И след това помощ за адвокат, за съда и т.н. неща в тази посока. За такава акция няма съгласието на Йълмаз, не е ясно какво ще знае той за детето, по-скоро нищо, този брак до кога ще трае, той колко години ще прекара в този затвор и въобще...нямам представа как може да завърши нещо такова, а да не говорим  въобще, че всичко това има и емоционална страна.
Ако се съди от колебанието на Хюнкяр да вдигне слушалката, тя изпитва колебание и за цялата акция, която ще започне с това обаждане. Но може би и преценява частта с Йълмаз за най-уязвима и несигурна, а тя има сантимент към него. Но е ясно, че той ще изгори най-много.

Аз за Шермин сега не мога да мисля.  Grinning
Най-интересно ми е как ще реагират Демир и Йълмаз.
Кой от тях какво ще знае?

(Това, което ще ни покажат, може би няма да има нищо общо с това горе.  Grinning )

Фрагман 3 еп.                    https://www.youtube.com/watch?v=iIrtScvNWTA
Виж целия пост
# 698
Здравейте,

Благодаря ви за коментарите! Изказвам се неподготвена, но така ме заинтригувахте, че още утре трябва да намеря време за втора серия. Съгласна съм с вас. И аз се чудя как точно Зюлейха си мисли, че ще спаси живота на Йълмаз - единственото, което ми хрумва е тя да има уговорка с Хюнкяр. НО, ако Хюнкяр е предвидила да предаде Йълмаз и той да иде в затвора, независимо от адвокатите и парите на семейство Яман, случаят с причините, довели до убийството ще бъдат широко дискутирани. Т.е. това, че Йълмаз и Зюлейха са били сгодени, че доведеният брат я продава на лихваря, заради опрощаване на дълговете му като комарджия и т.н. всичко ще стане ясно на съдията, но как ще погледне той на факта, че в момента на процедурата по съдене на виновника, годеницата му се омъжва за друг и семейството на този друг мъж наема адвокати и ходатайства. Отделно, няма как и на Демир да не му стане ясно за това, че възлюбената му вече има своя изгора, а и Йълмаз ще разбере, че тя се омъжва за Демир и как ще го възприеме и преживее. Честно казано, нищо от това не ми прилича на спасяване на живота Йълмазов Stuck Out Tongue Winking Eye  
Мое виждане по въпроса: Най-логично ми се струва, ако Хюнкяр по някакъв начин помогне на Йълмаз да се измъкне и да замине някъде, като го убеди, че за Зюлейха ще е най-добре и ще е най-безопасно да живее в имението и да бъде омъжена за сина й. Основната уговорка би трябвало да е с Йълмаз. А Зюлейха може би ще "разбере", че любимият й е мъртъв или е заминал и няма да се върне никога, та тогава ще обърне очи към Демир.
Иначе малко странна би била ситуацията: Йълмаз в затвора, където може да бъде убит от хората на лихваря, а Зюлейха набързо оженена и заставена да консумира брака, защото все пак Демир трябва да е убеден, че детето е негово. Нали това е целта на занятието и рода Яман да имат наследник. Да, но къде тогава е кярът, както се казва, за Йълмаз?! - в затвора и с новината, че Зюлейха се е омъжила още като му е видяла гърба и даже е забременяла скоропостижно...по добре да го убият човека. И отделно, винаги може да се достигне до информацията за тяхната връзка и да се оспори бащинството на Демир. Т.е. за мен, за да е спокойна Хюнкяр, то  Йълмаз трябва или да е далече завинаги или мъртъв, защото и Зюлейха иначе не би могла да го забрави, още по-малко да легне в едно ложе със сина й. Накратко, за Хюнкяр - за да е щастлив Демир (без Йълмаз в главата на Зюлейха) и без "ходене по тънък лед" за бащинството на Демир и законността на наследника...Йълмаз трябва да е вън от играта. Иначе планът за внук и брак е доста лабилен. Да не забравяме, че мъжът на Шермин е лекар, макар и алкохолик, но все пак лекар и ако е наясно с някои факти, бързо ще събере 2 и 2. Не би трябвало да се разбира, че Йълмаз и Зюлейха са били годеници, което ще стане при един съдебен процес. Но май в резюмето пишеше, че Йълмаз влиза в затвора. Интересно ми е как ще представят нещата, така че да им повярваме.
Много заплетена ситуация, но ще пиша повече след като гледам серията.
Виж целия пост
# 699
Тереза Трайкова сподели връзка в групата MELEK TEAM-ТУРСКИ СЕРИАЛИ.
4 часа ·

-Ще стоиш гордо изправена. Ще бъдеш силна! Ще живееш за детето си. Разбра ли?
- Беглец от закона се укрива във вашия чифлик.
- Кой е той?
- Йълмаз Аккая.
- Йълмаз!
- Господ да пази да не се случи нищо с бебето.
- Аз много обикнах Зюлейха. Искам всичко нейно- любовта й, духът й, тялото й..Всичко! Завинаги!
- След като нося детето на Йълмаз, как ще се омъжа за г-н Демир?
- Ще ти осигуря живот като в сън. Ще се откажеш от смъртта и няма да искаш да се събудиш, повярвай ми!/melekteam
Виж целия пост
# 700
Добро утро! Hug
Ваня, благодаря за фрагмана bouquet, тигаса - за превода bouquet и добре дошла!
Някой от полицаите ще рани Йълмаз, но по кого стреля Демир Rolling Eyes
Дана bouquet, от фрагмана не става ясно има ли план за Йълмаз ooooh! Зюлейха пита Хюнкар как бременна ще се омъжи за Демир, но какво са говорили преди това newsm78... тръгнала е да се дави в канала, вероятно още по - преди това. А Демир я спира и... сватбата е факт.Виж целия пост
# 701
Ако е възможно една малка поправка в превода, последните думи на Демир не са "ще се откажеш от смъртта", а "Ще бъдеш толкова щастлива, че няма да искаш да се събудиш".

А, че Зюлейха ще тръгне да се дави, ще тръгне, само че в дена на сватбата...

Виж целия пост
# 702
Зари bouquet, благодаря!
 Sad Кадрите със сватбената украса накрая създават усещане за нещо не дотам весело, по - скоро трагично Cry

https://scontent-sof1-1.cdninstagram.com/vp/633b1d1658f1909d0e00 … 74438981632_n.mp4

https://scontent-sof1-1.cdninstagram.com/vp/5566591ece7c0ebf88d6 … 96593707008_n.mp4
Виж целия пост
# 703
Привет!

Благодаря на всички за споделеното! 💐

Фрагманът е “уау”. Не очаквах , че чак толкова бързо ще се развият действията и ще се стигне (ако се стигне) до сватба. Но бебето в корема на Зюлейха всеки изминал ден ще расте и затова явно е цялото това бързане.
На мен не ми се иска да повярвам , че Зюлейха напълно е разбрала плана на Хюнкяр и че участва съвсем съзнателно в него. Не мога да намеря изход , подходящ за всички, но това просто би разбило Йълмаз - да стои безпомощен в затвора, докато любимата му се превръща в жена на Демир и майка на детето му ( а всъщност неговото) Дана много добре е изразила мислите си относно живота на Йълмаз в затвора , споделям ги.
Дано всичко се разплете в следващия епизод.
Отново казвам , че нямам търпение. Много емоционален епизод ни предстои, което е супер.
Надявам се само след тези ударни епизоди , действията да не се движат мудно и бавно.
От трети епизод сме с нов режисьор , нали?

Хубав ден!
Виж целия пост
# 704
Здравейте!  Hug
Дана, напълно логични разсъждения.
Тигаса, благодаря за превода на фрагмана.
Зарани, Лучия, Ирина Hug

Фрагманът ме кара да направя известна ревизия на образите на Зюлейха и Хюнкяр такива, каквито ги възприемах досега. (правя я за себе си, не искам да заблуждавам някого).
Мислех, че двете жени ще застанат на едно ниво и ще търсят съюз за своите интереси.
Мислех, че те ще се приближав в своите различни разбирания заради страданията на всяка от тях.
Фрагманът ми показва, че споразумение между тях няма.
Всяка си остава в своето ниво.

Хюнкяр е много дълбоко обсебена от бездетството на сина си.
Тя го преживява като човек от традицията: за нея то е срам, пази го в тайна и преодоляването му също тя ще иска да се запази в тайна. Играе си със съдбите на трима: собствения и син, Зюлейха и Йълмаз. Минава през всичко друго: любовта на двамата, любовта на сина си, чувствата на Зюлейха – тези неща в традицията не играят роля. Само да има дете. И неговият произход ще остане в тайна. В нейния план вероятно влиза и смъртта на Йълмаз.
Зюлейха не е влизала и няма да влезе в съюз с нея. За нея любовта е святото. Ще се държи за Йълмаз, за спомена за него, но Демир трябва да намери път към нея с любов. Защото само любовта е това, което е важно за нея. С това тя ще остане не само вярна на любовта към Йълмаз, но и на нивото на своята съвременна градска култура. Сега всичко ще е в ръцете на Демир и любовта, която се е зародила в него. Дали той ще успее да завладее с нея Зюлейха. Ако успее, любовта и Зюлейха ще започнат да го „издърпват“ от това, което е подобно и го свързва с миналото и майка му. И ще видим какъв друг път за представянето на детето и двамата като двойка ще намерят. Само дано Демир не е убиецът на Йълмаз, както изглежда от фрагмана, това не виждам как може да бъде преодоляно.

Фрагманът дава началото на "разплитането на възела".
Вероятно първо ни предстои да видим как Демир и Зюлейха ще влязат
дълбоко „под земята“ - като символ на старото мислене, където ги води плана на Хюнкяр и където ще бъдат под нейния контрол. И после как ще започнат да се отделят от нея.

Ще се измъкне ли Демир от мисленето на майка си?
Ще могат ли Демир и Зюлейха да полетят?(Като видях фрагмана, най-напред помислих, че новият режисьор погрешно е взел друг сценарий.  Grinning)
Хубав ден на всички!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия