Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 90 981
  • 754
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 114 Simple Smile
  
Последната за тази година тема, тъй като  сме в месеца на най-хубавия зимен празник Коледа Simple Smile


и старата тема, ако някой  е забравил въпросче  там Simple Smile


 
Виж целия пост
# 1
Благодаря!  bouquet Чудесна заглавна страница!
Виж целия пост
# 2
Благодаря за темата! Имам 3 големи и добре узрели круши, дайте идея как да ги приготвя?
Виж целия пост
# 3
Благодаря за новата тема bouquet и на marchеva14 за рецептата!
Виж целия пост
# 4
Благодаря за темата! Имам 3 големи и добре узрели круши, дайте идея как да ги приготвя?
Аз ги правя на този мус по рецепта на съфорумка:

http://www.cookwithasmile.com/%D0%BC%D1%83%D1%81-%D1%81-%D0%BA%D … D1%83%D1%88%D0%B8
Вкусно е дори и без бадемите. А понякога просто кипвам и пасирам крушите , слагам малко мляко или сметана, захар ако е необходимо,  и сгъстявам с нишесте, става си чудесно кремче, със или без бисквитки в чашката.
Виж целия пост
# 5
Прекрасна елхичка ! Под маслините картофена салата ли е ?
Виж целия пост
# 6
пеп-чо, уникално начало на темата  bouquet
Виж целия пост
# 7
Прекрасна елхичка ! Под маслините картофена салата ли е ?


Не микс от сирена бекон и чушки е . има още един модел Довечера мога да ви пусна рецептата
Виж целия пост
# 8
Благодаря за темата! Имам 3 големи и добре узрели круши, дайте идея как да ги приготвя?

http://recepti.gotvach.bg/r-81928-Поширани_круши_Хубавата_Елена

http://recepti.gotvach.bg/r-54931-Бадемова_шоколадова_торта_с_круши - това е фантастичен сладкиш
Виж целия пост
# 9
marchеva14 в рецептата ти за ореховката с шоколад, за ореховата смес пише, че брашното се прибавя на порции, а то е 1 супена лъжица. Да не би да има някаква грешка?
Виж целия пост
# 10
Имам варено пилешко от буркан и се чудя какво да приготвя с него. Супа вече направих, но се чудя на  якаква салата дали няма да стане добре.
Виж целия пост
# 11
Честита ни Коледна темичка!
И нека всички имаме хубави празници!  Heart Eyes

Благодаря, Пепчо! bouquet

Силвър дрийм, може на спагети да добавиш и да смесиш със сметанов сос. Или на дюнери. И на салата ако ти хрумва - пак ще стане - или салатка Цезар, или пак айсберг, краставица, авокадо, мръвчиците, сметанова заливка...
Виж целия пост
# 12
marchеva14 в рецептата ти за ореховката с шоколад, за ореховата смес пише, че брашното се прибавя на порции, а то е 1 супена лъжица. Да не би да има някаква грешка?
Не, посипваш го по-малко. Така съм си я превела, така съм я направила, но според мен няма никакво значение. Тя е толкова елементарна, точно ореховка си е.
Виж целия пост
# 13
Здравейте,Феи.
Благодаря за ценните съвети и рецепти.
Имам нужда от съвет- какъв ориз да избера за пиле с бял ориз?
Идеята е да не слепва и да е вкусен...предварително благодаря
Виж целия пост
# 14
Здравейте,Феи.
Благодаря за ценните съвети и рецепти.
Имам нужда от съвет- какъв ориз да избера за пиле с бял ориз?
Идеята е да не слепва и да е вкусен...предварително благодаря
Дългозърнест или ориз Басмати. Ще ти пусна една рецепта, но ти я прочети в долната ѝ част, там съм посочила как точно се приготвя ароматен ориз, това че е гарнитура към сьомгата не е важно, може и да е към пиле или друг вид месо.  Подобен ориз имам и към телешко. Ще се ориентираш. Има и други рецепти как точно се приготвя ориз, който никога не ми е слепвал, разгледай.

http://recepti.gotvach.bg/r-85019-Глазирана_сьомга_с_мед,_соев_сос_и_коричка_чипс

Тук също съм обяснила как точно се приготвя ориз. Не знам защо на толко кулинари им е сложно приготвянето му и се слепва неприятно. Това е толкова елементарно.
http://recepti.gotvach.bg/r-82221-Телешко_Вайсбрат_с_ориз_и_подправки_на_фурна

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия