Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Математически турнири 5-12 клас

  • 85 576
  • 344
# 225
През последните две години не са публикувани задачите и не вярвам да могат да се намерят.
Виж целия пост
# 226
Здравейте. Имам същия въпрос. От къде могат да се намерят условията на задачите от Математическите боеве в Созопол от 2016 и 2017г. Интересуват ме тези за 6-7 клас. Благодаря Flowers Hibiscus .
За 2017 ги има на сайта им. Качили са и отборите вече: https://bgmathfest.com/#teams
Виж целия пост
# 227
Реших, че съм изтървала нова тема и за това скоро нищо не ми е излизало, а то просто скоро никой не е писал Blush .
Предстои Хитър Петър. Чудя се  тази година между кои състезания да избираме (6 клас). Има доста през годината и си гълтат време. Редовно са в събота, а тогава ще е школата по програмиране. Иначе млъдежът има желание да ходи, но ми се струва, че спокойно може да пропуска вече някои от тях.
Хитър Петър ми се струва интересно с по-нестандартни и трудни задачи и може би си заслужава.
Виж целия пост
# 228
Моят петокласник тази година ще почива откъм състезания, освен, ако не прояви интерес към някое и сам пожелае да участва. Аз също съм много уморена от четвъртокласни вълнения и съм в активна почивка.

Колкото повече растат децата, толкова повече ранообразни ангажименти имат. Интересите се променят. Желанието да се явяваш на всяко състезание намалява. Истинските състезатели са единици, а родителите им разбираемо не пишат по форуми.

Да не говорим, че тези, които най-много драпаха за разделянето на темата по класове, се изпариха. Laughing
Виж целия пост
# 229
Моят сигурно ще ходи само на организираните в училище. Нямаме нерви и време за друго.
Виж целия пост
# 230
Здравейте,
състезанията са толкова различни, че самите деца би трябвало да имат предпочитания вече-такива за бързина, или такива за много мислене и писане с много време.
Хитър Петър е съчетание и от двете-задачите не са малко, т.е. играе елемента време и се засилва още повече, защото децата трябва и да проверят написаното, понеже това е единственото състезание (което аз знам), на което се взимат точки за грешка. В същото време задачите не са никак елементарни, особено последните 5. Имат си уловки и искат концентрация. Турнирът е и национален, с общо национално класиране.
Интересно е че в София има двама организатора- 125-о и ДАНИС и в Данис таксата е по-малко, но се плаща с банков превод, така че горе-долу същото излиза, около 10 лв.
Виж целия пост
# 231
А къде ще се провежда организираното от ДАНИС - на друго място ли?
Виж целия пост
# 232
Тези, които се запишат за Хитър Петър в ДАНИС, се явяват в сградата на ДАНИС.
Виж целия пост
# 233
Здравейте!

До 4 клас се запознахме с почти всички състезания за тази възрастова група (не само по математика), които се провеждат с присъствието на децата на мястото на събитието.
Но освен тях, за по-големите ученици има ли организирани състезания по математика и други дисциплини, които се провеждат с участие чрез интернет т.е. детето си е в къщи. Ако има такива състезания бихте ли посочили къде има информация за тях?
Виж целия пост
# 234

 Чудя се  тази година между кои състезания да избираме (6 клас). Има доста през годината и си гълтат време. Редовно са в събота, а тогава ще е школата по програмиране. Иначе млъдежът има желание да ходи, но ми се струва, че спокойно може да пропуска вече някои от тях.


Изберете по едно на месец-два, от училището също биха могли да го посъветват кои състезания си струват. И най вече се вслушайте в детето, то какви интереси има. 7 клас вече е абсолютно задължително децата сами да избират заниманията си, да се научат на критично мислене, оценка, да носят последиците на изборите си. Това според моите разбирания за самостоятелност, разбира се. Simple Smile
Виж целия пост
# 235
Не е по темата за математическите състезания, но тъй като сред децата, занимаващи се с математика, има и много такива, които ходят на състезания по информатика, обявено е онлайн състезание по информатика, на което са поканени шестокласници. Списък на поканените деца:
http://www.math.bas.bg/infos/2018_MM/uchastnici_MM_2018.pdf
Информация за състезанието (21.10 от 10 часа) тук: http://www.math.bas.bg/infos/

Ако е необходимо, моля, модераторът да премести поста в друга по-походяща тема.
Виж целия пост
# 236
Благодаря за информацията!
Виж целия пост
# 237
Тези, които се запишат за Хитър Петър в ДАНИС, се явяват в сградата на ДАНИС.
Виждате ло съобщение за записване в Данис. Аз, освен в календара, не го виждам другаде.
Виж целия пост
# 238
Рори72, това върши ли работа http://vivacognita.org/_/viva-math/  ?

Колкото до състезанията - според мен те би трябвало най-вече да служат за измерване на напредъка и затова не мисля, че е добре полезно обучение да се жертва в името на състезание. Черноризец Храбър се провежда на 01.11.,  четвъртък, и е добър вариант за участие, без да се пропуска съботната школа. В допълнение Олимпиадата и още 1-2 състезания по избор (Салабашев, ПМС, СМТ) са добър баланс. Някъде  бях чела за предложение да се провежда ЕМТ за шести клас (дано не греша), но не знам дали има развитие.


Виж целия пост
# 239
ЕМТ тази година ще се провежда и за 5 - 7 клас. В този календарен план са включени не само олимпиадите и националните състезания, организирани от МОН и СМБ, а и състезанията, организирани от РУО и/или СМБ: http://www.math.bas.bg/infos/docs/2018_2019/kalendar_SMB_2018_2019.pdf
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия