Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Не съм ползвала от много време съдомиялната машина - какво да правя?

  • 1 247
  • 5
Здравейте!
Прегледах темите за съдомиялни машини и не срещнах своя проблем там, освен ако не съм прескочила някоя тема, защото са доста. Ако е така, се извинявам!
На въпроса. Не съм ползвала съдомиялнятя (Индезит) вече поне 3 години и се притеснявам да я пусна, защото не съм й правила никакво почистване. Неизползването й се случи просто така с времето без да съм имйла пнамерение да я изключвам от употреба. По-нататък, както и сега, се притесних да я включа, защото не знам дали би възникнал проблем със солта, която е останала в нея още от тогава, с отпадъци, които все малко или много са се натрупали при предишните използвания и т.н. Искам да я ползвам отново. Може ли да ми дадете съвет?
Виж целия пост
# 1
Аз бих посъветвала да я почистиш максимално хубаво и може би после да я пуснеш (след като си сигурна, че всички връзки са безпроблемно свързани към машината) и може би да я пуснеш на празен ход, т.е без прибори и съдове вътре. Но това е каквото бих направила аз, а няма да е лошо да се свържеш с представителството на Индезит в България и да им опишеш ситуацията, предполагам , че ще могат да ти дадат правилната информация, ако все пак още се колебаеш и не знаеш какво да предприемеш.
Виж целия пост
# 2
Благодаря! И аз мислих зй нещо такова да направя. Лошото е, че нямам ръководство на български. Опитах се да намеря в интернет, но не успях. Ако някой има такова за Indesit DSG 573, ще съм благодарна да ми изпрати.
Виж целия пост
# 3
Почисти филтрите, добави сол, гланц. Провери правата и обратната вода дали са свързани добре. Пусни я един път празна и после си я ползвай.
Виж целия пост
# 4
Мерси! Тези дни ще се опитам да я свърша тази работа.
Виж целия пост
# 5
Преди да купим жилището,съдомиалната не е била използвана години наред.Абсолютно нищо не сме правили.Просто сложихме съдовете и тя ги изми.И така вече трета година.Преди това само я избърсах със влажна кърпа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия