Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дете и родител с еднакви имена

  • 20 537
  • 129
# 45
Много пъти съм писала, че и аз не ги харесам тези моди и как цели поколение си откарват с общо 5 имена, но понякога това е непредвидимо. Когато избирахме име проведох проучване - намерих официалната статистика топ 10 имена за последните 3 години. После съм прелистила всички отчетни теми за последните 3 години и съм прегледала списъка с имената в началото им. Макар, че и това е малко шантаво, но имах тази възможност, а допреди 10-тина години нямаше от къде да се черпи такава информация. Много хора, лично съм се срещала, са избирали име, което им се е струвало рядко срещано и впоследствие се оказва, че са по 5 в група и клас. Особено ако ти е първо дете и близките ти все още нямат деца, съдиш по собствените си съученици и колеги, които обаче са от друго поколение и със съвсем други имена.
Виж целия пост
# 46
Пина, така е. Шантаво, ама и аз го направих. Наистина го има този момент да избереш име, което мислиш, че не е често срещано. Сега нали има ФБ групи и в двете групи, в които членувам има поне 3-4 адашки на моята дъщеря. Не, че е кой знае каква представителна издака, но все пак. За мен беше важно да не е в топ 10 имената, нищо,че е в топ 5 на световните класации Simple Smile
В моето семейство от мъжка линия се въртят две имена от години, най-вероято ако брат ми си намери разбрана жена, и имат момченце ще е с името на баща ми. Simple Smile Не мога да кажа, че не харесвам тази традиция-харесва ми да се повтарят имената на дядовците, но само ако е по желание и на родителите разбира се.
Виж родител и дете с еднакви имена, категорично не ми допада, но всеки преценява за себе си. И това е малко мода напоследък.
Виж целия пост
# 47
Моята дъщеря няма адашки поне не са хиляди:)Simple Smile
Виж целия пост
# 48
Моята дъщеря няма адашки поне не са хиляди:)Simple Smile

да, и на мен ми беше това идеята  Wink как се казва, ако мога да попитам, стана ми интересно Embarassed
Виж целия пост
# 49
Елени Simple Smile
Виж в групата на синът ми има три Елеонори и нам колко Кристияновци.
Имаше Брияна- интересно име:)
Виж целия пост
# 50
А Бриана е хубаво. Интересно е Simple Smile И Елени ми харесва Simple Smile
Виж целия пост
# 51
Елени е много рядко, но реално си е Елена, което набра скорост. С подобно звучене бях харесала име, изключително рядко, да не кажа, че в страната не съществуваше, но се съкращаваше  на Ели, което пък е умалително на 10 други, популярни имена и се отказах. Така се случи, че една майка, струва ми се, е прочела във форума името, което обмислях и го е избрала за дъщеря си. При това са от същия град като нас и накрая децата ни са заедно в градината Simple Smile От там, пък, други харесаха името и кръстиха така второто си дете, та ето, вече станаха две. Simple Smile 
Виж целия пост
# 52
Две не е като две хиляди Simple Smile
И на нея и на брат й си казваме целите имена:)
А кое е името ??
Виж целия пост
# 53
Не е, не е Simple Smile Аз като любопитен факт го споменах, не че е станало популярно. Няма и да стане, не вярвам, чак толкова. Името е Елея.
Виж целия пост
# 54
Хаха, Пина и аз се отказах от свое любимо име-Елизабет, заради галеното Ели, което никак не харесвам. Всички до последно мислеха, че така ще се казва беба. Но не исках да е с буквата на никого и се отказахме. И до ден днешен се чудя дали не трябваше това име да избера. Толкоз го мислих. И аз не харесвам никакви галени, на мойта беба и казваме най-много Бети, иначе на цяло име.
Елия също май набира скорост. Simple Smile
Виж целия пост
# 55
Щом е с Е значи е  номер едно. Бих си го казвала цялото без съкращение както оравя и с моето:)
Аз на Фрея се бях спряла ама по нашите ширини е неподходящо , а и с фамилията не беше ок
Виж целия пост
# 56
Елия не съм срещала отдавна, но преди 7-8 години се срещаше често, май. Имената, които се съкращават на Ели са поне 10, ужас е. При това повечето са доста хубави, но накрая се свеждат до безличното Ели и са до там.
Изабела е по- хубаво от Елизабет, не съжалявай! Relaxed
Виж целия пост
# 57
Не знам как се получава такава статистика с Викториите и Александрите като много модерни, покрай работата ми често имам достъп до доста списъци от ясли и детски градини, за последната година не съм видяла една Виктор-ия/Александър/ра. Предимно са Никол и всякакви Рея/Дея/Вая/Кая/Ая/Рая и по няколко Ейнджъл-Елизабета/Ивон-Беатрис/Изабелл-Екатерин и всякакви подобни претенциозни измишльотини...
Виж целия пост
# 58
Ми така, Виктория е едно и също име, пък Ая, Вая, Ная, Рая и Тая само създават впечатление, че са едно и също име. Wink
Никол-ите са страшно много, вижда се с просто око, потвърждавам. Знам и за 45+-годишна бивша Николина, прекръстила се на Никол. Мода, кво да праиш.
Виж целия пост
# 59
Пина и Елеонора, Елена, Елисавета, Елиза, Елинор са много хубави иначе имена, но наистина се свеждат до Ели, което грам не ми харесва. А масово хората все съкращават, ако не им уточниш. Предпочитам Изи или Бела пред Ели.
Никол са доста от бебетата на познатите ми които се родиха заедно с моето, в предишната година. Мислех, че това име вече му отмина вълната, но не би. Както и Дария. За мен е мистерия, защо се въртят едни и същи имена повече от 5 години. Факт е, статистиката го доказва. Виктория, Мария, Никол са топ 3. Дея, Мия, Тея в момента също са модни. Може би просто наистина са много харесвани. Не си обяснявам и двойните съгласни в България, двете л, особено. Аз се чудих дали Изабела да бъде със С или З. Вярно, че със С е в оригинал, но пък някак не ми звучеше. Дали да е с А или без А. Но двойното Л за мен е без всякакъв смисъл.
Нервен Хамстер, вярно са пълни измишльотини, особено пък трибуквените. Аз съм фенка и на двойните, обаче споменатите от теб и на мен са ми изгъзица.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия