Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Захранване

  • 1 980
  • 4
Детенцето ми скоро прави 5 месеца и мисля да го захранвам малко по - малко  ,обмислям да го направя с картофено пюре . Но незнам как да  го направя това захранване , 1 : 1 с изкуственото мляко ли да го смесвам ? По една лъжица на всяко ядене картофено пюре и след това пак мляко или ? Нямам си и найдея ,за първи път мми е ,дано не е много глупав въпроса ми . 
Виж целия пост
# 1
Здравейте,
Консистенцията на избраното пюре трябва да не е гъста. Картофите обикновено не са предпочитани за захранване, заради кашестата и приседлива консистенция. Може първо да захраните с пюре от сварен морков + мляко, каквото детето консумира и, ако се приема добре, след 3-4 дена, да добавите към тази смес и малко картоф. В началото се дава съвсем малко - 1-2 лъжички и после се дохранва с чисто мляко. Постепенно количествата се увеличава, а ако искате да вкарате нова храна, от нея се слагат малки количества в порция с вече въведена друга храна. Това се прави с цел, ако има някаква реакция - алергия, запек, разтройство и т.н., да може да бъде проследено от кой продукт се получава.
Сега е сезонът на тиквите. Може да започнете с тиква и да използвате нея за база, към която да добавяте други неща - морков, картоф. Имайте предвид, че тиквата леко разхлабва, а морковът леко запича. В този сезон на вируси може да въведете чесън. Една скилидка сварен чесън към цяла порция (говоря за заместено хранене), може да подпомогне имунитета. Подхожда и на тиква. Wink
Хубаво е да предложите нова храна през деня, а не вечер, за да може, ако има реакция да реагирате адекватно.
Виж целия пост
# 2
Аз имам въпрос относно захранването. Започнах да захранвам моето момче преди около месец. Започнахме със сладък картоф - за около седмица стигна до 7 лъжички, нямаше никакви проблеми.След това дадох морков - пак постепенно стигнахме до 6-7 лъжички и както се изхождаше на всяко хранене, моето момче два дена не беше се изходил. Спрях пюретата и още на първия ден само на кърма бебо се изходи.На следващия ден започнах да давам пюре от пащърнак- същото като с моркова,само че този път се изходи чак на третия ден след спиранета на пюрето. Забравих да кажа,че заедно с 5-те лъжички пащърнак дадох за първи път и твърдо сварен жълтък по препоръка на ЛЛ. Сега съм в безизходица и се чудя да продължавам ли с пюретата или да ги спра. А ако продължа с какво пюре да е. Синът ми няма никакви проблеми с пюретата,хапва с удоволствие даже плаче за още. Моля за съвет! Благодаря ппедварително!
Виж целия пост
# 3
Въведете тиква, или нещо друго по-разхлабващо. След това предлагайте в смес с морков и/или пащърнак (които запичат) + жълтък.
Влезте в някой магазин и разгледайте какви комбинации на зеленчуци има в купешките пюрета и ги прилпжете при домашно приготвените.
Виж целия пост
# 4
Благодаря! Ще опитам с тиква.Дано вече нямаме проблеми!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия