Моите любими торти!!!-2

  • 113 404
  • 429
# 300
Кенга, стахотен медовик си направила на милото детенце, да ти е живо и здраво!
Виж целия пост
# 301
Благодаря за милите пожелания!!!
И за комплиментите. Вашата оценка значи наистина много за мен!

А това ще е тортата, с която утре ще почерпя колегите по същия случай (току що я завърших и много й се радвам):



Виж целия пост
# 302
Кенга, тортите са много красиви  bouquet Да ти е живо и здраво сладурчето Hug

Ще споделиш ли точно как направи пеперудките?
Виж целия пост
# 303
Момичета-незнам дали е време да пуснем нова тема-какво ще кажете?

Кенга тортата е много симпатична.

Аз скоро време ще правя прощъпулник -дайте идея за някакви интересни торти-ще правя 3.Ще се възползвам от идеята на Наталина.Имаше някъде картинка на торти във формата на терлъчки-обаче не се сещам къде да ги потърся?? newsm78
Виж целия пост
# 304
Кенга,  поздравления и за двете торти - страхотни са, а детенце да ти е живо и здраво и много, много да ви радва
Виж целия пост
# 305
Кенга и от мен пожелания за здраве и късмет на твоето детенце!  bdbaloni
А тортите са страхотни.  smile3525
Виж целия пост
# 306
Кенгаsmile3501  smile3501 smile3501 Да расте здрава и щастлива малката госпожичка!

Сподели, плийз, как направи пеперудките, и цветенцата на ръка ли ги изрязваш от фондана? И с какви бои получаваш такива ярки цветове, при мен все ставаха едни бледи. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 307
Кенга страхотно си се справила  Peace
Виж целия пост
# 308
Още веднъж ви благодаря и се извинявам, че се забавих с отговора, но вчера ми бе първия работен ден и съм все още малко изтръпнала. Направата на пеперудките я научих от тук, т.е. от една препратка към руски форум. Ще я потърся къде точно беше. Общо взето първо на лист харитя си рисуваш пеперудка. Слагаш в найлонова торбичка и върху найлона препресуваш пеперудката с по-рядък захарен фондан (просто добавям малко повече вода). За рисуването изполвах найлонови торбички и боята я добавях след като налея сместа. Разбърквам, пробивам в ъгълчето и така рисувам. Иначе рискувам да направя твърде голямо количество от някакъв цвят. После изчаквам готовата пеперудка да позасъхне, за да не се разтича и я слагам да легне върху разтворена на обратно книга (като покривче). Когато се втвърди вече е заела формата на книгата. Обръщам я и става като истинка. Wink

Големите цветя са изрязани с форма за курабийки, а малките са купени. Чудя се как да си направя и малка форма... Rolling Eyes
Боите ми са сладкарски, т.е. от бои за яйца избирах такива, на които пише, че стават и за сладки. Добавих ги след като бях замесила тестото и продължих да меся докато стане еднороден цвят. Предполагам, че ако ги бях сложила в началото, още преди захарта да поеме водата, щяха да станат по-наситени цветове, но аз исках да са леко пастелни. А на тортата-площадка направих формичките и после рисувах отгоре с четка, като с водни боички. Така стават много ярки цветове, но пък си личи всяка неравност по основата.

Иначе за захарния фондан използвах рецептата на natalyna от тортата с обувките. Само дето ми трябваше доста време и неуспешни опити, докато установя, че с едно пакетче желатин не става нищо, а трябва да се сложат две (тя си е написала една супена лъжица, ама аз все си мислех, че това е едно пакетче). Рецептата е страхотна и вече няма да си играя да купувам бонбони или лукуми, за да правя захарен фондан. Единственото, което добавих от мен е една ванилия, защото ме дразнеше миризмата на екарисаж от желатина.

Благодаря на всички в този форум!!!  Hug
Виж целия пост
# 309
Кенга,тортичките ти са прекрасни!
Щастливо детство на детенцето ти!
Виж целия пост
# 310
Утре ще имаме гости и реших да спретна една тортичка!


Виж целия пост
# 311
Това са моите формички за хапки. Сега обаче се запалих от вас и скоро ще ги пробвам за украси на торти.
Виж целия пост
# 312
Не се получи от първия път, но стана.
Виж целия пост
# 313
Sneji,много вкусно изглежда!Давай и рецептата.
Виж целия пост
# 314
много отдавна бях си копнала рецептата за блатовете,но незнам от кой Embarassed
,а крема е моя измишльотина.

Торта Наполеон

За блатовете:
100 гр.маргарин
100 гр.кисело мляко
100 гр.захар
2 яйца
1 бакпулвер(по оригиналната рецепта е сода,но аз не я предпочитам)
брашно(около 500-600 гр.)
Омесва се меко тесто,което престоява малко в хладилник.
После пека 6-7 блата много тънки върху дъното на тавата.
Като изстинат стават доста двърди.


Крема:
500 мл.мляко
200 гр.течна сметана
1 непълна чаша захар
1п.д-р Йоткер
1 желатин
Като стане готов крема се оставя малко да изстине

Реди се тортата и се оставя в хладилник за няколко часа.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия