ИТАЛИАНСКА кухня

  • 102 895
  • 992
# 660
Нели, благодаря! Скоро бях взела две бутилки фалангина от Лидл, беше останало от италианската седмица. Хареса ми. Досега не бях пила такова. От другите изредени бели май само грилло съм чувала, но не съм пробвала. Аз съм фен на Соаве и Гави, но задължително ще потърся и другите.
Марсала имам вкъщи, но го ползвам основно за тирамису. като се застуди ще погледна и за червените, че от седмица във Варна е 22С. Взех да се чудя кой месец сме. Grinning

Нелка, с какво специално брашно се прави карта ди музика? Срещала съм ги по блоговете, но май не съм им обръщала внимание като се замисля.
Виж целия пост
# 661
Нелка, ако направиш тема ще съм ти верен последовател. Simple Smile Предполагам че ще е много интересно...

Мики, пробвай марсалата с нещо сладко, като ликьор. Примерно с кантучи или други твърди сладки. Simple Smile Щом е имало фалангина, значи и алианико ще намериш. На мен ми е от любимите, че и свекър ми прави доста добро и сега само гледам лошо, че не мога да го пия.
Виж целия пост
# 662
Момичета, не ми се смейте на въпроса: при поднасяне канолите трябва ли да са хрупкави или трябва да са омекнали, поели влага от крема? Срам, не срам, въпреки че съм била в Рим и Торино доста пъти, каноли никога не съм опитвала и не знам, а днес взех готови формички и направих крем. Сега се чудя да ги напълня ли, за да омекнат или да го направя преди поднасяне.

Скрит текст:
За момичетата от София да кажа, ако не знаят - има много добър магазин с оригинални италиански продукти срещу ТЕЦ София. Мисля, че не е нов, но аз скоро научих за него и днес ходихме, и съм много доволна. Изборът е голям, а цените прилични.
Виж целия пост
# 663
Хрупкави. Simple Smile Не, че съм правила, де, само ям. Те са от Сицилия, там трябва да ги опиташ.
Виж целия пост
# 664
Хрупкави. Simple Smile Не, че съм правила, де, само ям. Те са от Сицилия, там трябва да ги опиташ.
Да, знам 🙂 Сицилия ми е в шорт листата.
Благодаря 🙂
Виж целия пост
# 665
Нели, това намерих на прима виста, кажи кое как е?
https://kinoivino.bg/cherveno-vino-irpinia-aglianico-hirpinia-doc.html

http://farfalle.bg/index.php?route=product/product&product_id=421

https://ciaoitalia.bg/product/vino-tombacco-aglianico-igt-suho-0-750-l/

Звънче, взе ли от портокаловите корички в Лидл да сложиш вътре в крема? Чудни стават канолите.
Виж целия пост
# 666
Аз импровизирах крема - рикота, маскарпоне и сметана с горски плодове. Много вкусен стана Relieved Купих и суров шам фастък. Ще пробвам така, а другия път може и с коричките да опитам.Simple Smile
Виж целия пост
# 667
Аз го правя само с рикота, малко пудра захар и портокалови корички.  Краищата ги потапям в натрошен шамфъстък (суров). Вкъщи много обичаме каноли.
В Бергамо ( в стария град) има едно малко кафене, собственикът е сицилианец и винаги го посещаме за кафе и каноло. Heart Eyes
Виж целия пост
# 668
Мики, първото - като купуваш италианско вино, ако може вземай ДОК или ДОКГ. Значи че се придържат към определени правила за да могат да ползват марката за контролиран произход.
Точно, само рикота. Simple Smile Чак ми се дояде, ще търся утре...
Виж целия пост
# 669
Мики, първото - като купуваш италианско вино, ако може вземай ДОК или ДОКГ. Значи че се придържат към определени правила за да могат да ползват марката за контролиран произход.
Точно, само рикота. Simple Smile Чак ми се дояде, ще търся утре...
И на мен! Blush
Благодаря за съветите!
Виж целия пост
# 670
Благодаря за дподелените вина.
От няколко години в Германия нашумя primitivo.

Нели, в какъв ценови диапазон е ок?
Тук го има от 4,99€, не е лошо. Ама аз не съм познавач де 🤪

Иначе често при нас в магазина има наградени вина, често са италиански и всичките ми харесват... 🤣
Виж целия пост
# 671
Мики, моля, кажи харесва ли ти....
Ася, тук има по 5-6 евро прилично примитиво, по принцип за около 7 нормална цена са си добри вина, като има промоции и за по-малко ги вземаме... На мен ми харесва примитиво, ама е много тежко като вкус и малко трудно се съчетава. Ако ти кажа с какво много ми хареса ще ми се смееш - с боб, лют... Grinning
Виж целия пост
# 672
Момичета, не ми се смейте на въпроса: при поднасяне канолите трябва ли да са хрупкави или трябва да са омекнали, поели влага от крема? Срам, не срам, въпреки че съм била в Рим и Торино доста пъти, каноли никога не съм опитвала и не знам, а днес взех готови формички и направих крем. Сега се чудя да ги напълня ли, за да омекнат или да го направя преди поднасяне.

Скрит текст:
За момичетата от София да кажа, ако не знаят - има много добър магазин с оригинални италиански продукти срещу ТЕЦ София. Мисля, че не е нов, но аз скоро научих за него и днес ходихме, и съм много доволна. Изборът е голям, а цените прилични.
Пълнят се малко преди поднасяне. Т.е. имаш каноли и готов крем в хладилника, в кесия за пълнеж, и преди да поднесеш, ги пълниш.
Виж целия пост
# 673
И един виц за настроение, в съзвучие с темата:

Две деца си говорят:
- Във вашето семейство казвате ли молитва, когато седнете да ядете?
- Не, ние сме италианци, ние можем да готвим.
Виж целия пост
# 674
Нели, направих пане кафоне с паста ди рипорто, стана голям пухчо. Heart Eyes
Ползвах тази рецепта: https://www.agrodolce.it/ricette/pane-cafone/ като закваската я направих с манитоба, а останалото брашно е Дивела 00 за пица (то е с W260).
Тези дни ще направя и корнетите по рецептата, която беше дала по-назад в темата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия