Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Халит Ергенч и Бергюзар Корел, "Ти си моята родина" - тема 21

  • 63 060
  • 736
# 240
Mydream Hug  Хел  Hug благодаря за подсказките, за коментарите и снимките bouquet

Лека нощ Hug
Виж целия пост
# 241
Майдрийм  Heart Eyes
Лили  Hug


Лека нощ, момичета! Hug
Виж целия пост
# 242
Добро утро Grinning хубав уикенд HugС кафето прочетох превода.

Варна bouquet благодаря Hug

Не трябва да ни изненадва , че проблемите с Мехмед продължават. Но защо точно с Алекси ooooh!
Някак си прекалено лесно и недовършено остана това предаване на бебето от семейството на Азизе Thinking Недовършено, защото в документите е записано , че е син на гръцкото семейство, как ще го запишат на семейството на Азизе и Джевдет newsm78  Превод на последната серия в текстови вариант.

Днес ще преведа само първите 20 минути.Скрит текст:
Войници. Бунтовници. Родината ви е признателна. Ще отмъстим за смъртта ви.
....................

Не плачи, миличък. Не плачи.
Да не е гладен?
Нахранихме го преди да тръгнем. Спокойно, миличък.
Сложете го на рамото си и лекичко го потупайте по гърба.
Така ли?
Спокойно, спокойно. Не, май не ме харесва.
Какво говорите? Бебета са такива. Дайте, аз ще го подържа.
Ще създадем грижи.
Няма. Колко деца съм отгледала. Ела тук, съкровище. Ела при мен. Ела тук.
Мехмед!  Мехмед!
Скъпи мой! Миличък!
Дайте ми бебето! Г-жо, бихте ли ми дали бебето?
Той е моето бебе.
Вашето ли?
Да, моето бебе. Моят Мехмед!
Не говорете глупости, госпожо. Дайте ми бебето.
Г-жо, това е моето бебе Мехмед.
Г-не, спрете колата.
Добре.
Не, не. Не ме разбрахте правилно. Той наистина е мое дете. Моят Мехмед.
.................................
Генерале. Каква прекрасна гледка, нали? Липсваше ми мирисът на кръв. Чувството след победата също. Какво може да донесе повече радост на един войник от победата на бойното поле? Днес войната навлезе в нов етап, генерале. Краят на турците е много близо. Целта ни вече не са  малките и невзрачни анадолски села. Целта ни оттук нататък е Анкара.
Какво Ви е, генерале?
Защо сте го взел?
За спомен от победата, генерале.
Павло.
Слушам, командире. Веднага съберете медальоните на всички турски войници, останали по бойното поле.
Командире, всяка страна ще си прибере...
Прави каквото ти казвам! Съберете медальоните!
Слушам, командире.
Като се върнем в Измир ще отпразнуваме с победата с внушителен митинг.
Разбира се, генерале.
.......................................
Г-жо, какво си мислите, че правите? Държите ли като побъркана.
Имате право, но аз не съм луда. Наистина! Вижте, вижте му ръчичката. Вижте, има родилно петно. Видяхте ли?
Откъде знаете за петното?
Знам, защото съм му майка. Още акушерката ми каза, че има необичайно петно. Без определена форма.
Защо беше  в приюта тогава?
Добре. Изслушайте ме. Аз съм медицинска сестра. Отидох да помогна на болен в едно село. Там  болките започнаха и родих Мехмед. След това поех към Измир с корабче. Когато стигнахме брега, се появиха гръцки войници. Свалиха ни от лодката, строиха ни в една линия, държаха се ужасно . Откриха огън по нас. След това натовариха телата в лодката и я потопиха. Не бях на себе си. Когато отворих очи, осъзнах, че съм сред морето. Крещях името на Мехмед, но бебето ми го нямаше никъде. Молих Бог да ме прибере при себе си. Но явно е чакал този ден, пощадил е живота ми, за да мога днес да прегърна детето си. Разбирате ли? Имаше един войник. Докато всичко се случваше, той взе Мехмед от ръцете ми. Сякаш се спаси да го спаси. Може би той го е направил, не знам.
Случилото се е ужасно. Ние не приемаме подобно отношение. Нито аз, нито съпругата ми. Но разказаното от Вас не доказва нищо. Не може просто да вземете детето и да си отидете.
Какво по-голямо доказателство от думата на една майка.  Кажете, ще го намеря и ще Ви го представя, моля ви. Ще ви донеса каквото доказателството поискате от мен.
.............................
Защо се върнахме, Дагестанецо?
Действахме изпреварващо. Какво, трябваше да чакам онези в Анкара ли да ме оставят сам на полето?
Да се смили Господ, дано не са избити всички. Дали да не изпратим вест до Анкара като се приберем в чифлика?
Престани, Пехливан! Нито ще искам прошка от Анкара, нито ще се връщам в чифлика. Те знаят къде се намира и ще го нападнат. Но няма да ме намерят .
Войници! Връщайте се в чифлика заедно с Пехливан. Съберете каквото има, натоварете го на конете и го занесете в долината.
Пехливан, като се приберете в Чифлика, предай на Сехер, че ще я чакам в хижата.
Направихме от приятелите си врагове. Как ще се оправим сега?
Ти не мисли за това, Пехливан.
Щом Анкара ме посочи за враг, аз ще намеря приятел, враждуваш с Анкара. Тръгвайте!
.......................
Ти си бил в приюта, когато съм дошла, сине. Минавала съм покрай теб, дишали сме един въздух. Трябваше да те видя тогава, Мехмед. Сега нямаше да се случи това.
Ние ще се оправим.
Вярвате ли ми? Попитайте Хилял и Йълдъз. Чухте ги, аз съм тяхна майка. Не съм лъжкиня, не крада деца, не съм луда.
Къде се случи това, за което ни разказахте? На кой бряг?
Край Алиага, в село Асмалъ.
Да се върнем в Измир. Може би в приюта знаят нещо повече за бебето.
Не, няма нужда. Вярвам на госпожа Азизе.
Ефелия.
Не мислиш ли, че ни трябва доказателство, Ефелия?
Бебето не е занесено от родителите му. Как ще научим кой го е оставил ? Как ще го открием? Знаем само, че са го открили близо до нашето село. Може би войникът, за когото спомена г-жа Азизе го е спасил, а някой го е намерил и занесъл в приюта. Историите съвпадат.
Не можем да бъдем сигурни, Ефелия.
Погледни я. Виж как гледа бебето. Как го гушка. Само една майка може да направи това. Аз й вярвам.
Взехме Христос...Мехмед с голямо желание. Но Господ знае, бях много уплашена. Майчинството ме плашеше. Може би затова не заслужих правото да стана майка.
Не мислете така.  Не бива. Тази среща е Божия благословия, г-жо Ефелия. Войната разделя хората, но в най-неочаквания момент ги събира отново. Ако бяхте прекарали повече време с Мехмед, щяхте да се привържете повече към него и всичко щеше да бъде много по-трудно.
Намерихте бебето си. Това е най-важното.
Какво ще правите сега? Къде ще отидете?
В Измир. Ще заведа Мехмед при баща му.
Ние ще Ви закараме. Напуснахте града тайно, сигурно трябва да се върнете в него по същия начин. С нас никой няма да заподозре нищо.
Много ви благодаря. Много ви благодаря, Господ здраве да ви дава.  Никога няма да забравя добрината ви.


ПРОДЪЛЖАВАВиж целия пост
# 243
Добро утро и хубав ден!

Благодаря за снимките от шоуто на Беяз.

..........................

Близо 300 000 лайка и 4 000 коментара с хубави думи за позицията на Берг.Поздравявам ви за думите. Ние сме общество, в което децата от малки ги учат да мълчат и да не изразяват мнение.  Родителите трябва да разберат, че децата не бива да мълчат.

След като главното мюфтийство излиза и казва, че е съвсем нормално 9-годишно момиче да бъде омъжено, как разни перверзници няма да си мислят, че Господ така е наредил и да намират смелост да вършат още по-ужасни неща като това, което всички коментираме. Благодаря Ви за позицията.

Ти си прекрасен човек!

100 процента подкрепям. Браво, Бергю!

Това е ужасяващо престъпление. И никой да  не нарича този човек болен. Не е болен, той трябва да бъде в затвора. Нещо повече, трябва да бъде обесен. Такова зверство не сме виждали. Господ, да пази децата ни.

Браво, прекрасен призив към всички родители!

За кой път се случва подобно нещо?  За кой път! За такива хора трябва смъртно наказание. Имам две деца. Как ще мигна спокойно като знам, че такива хора са безнаказани.

Ти си прекрасна жена със златно сърце!

Колко прекрасен човек сте! Господ здраве да Ви дава! Обичам Ви!

Благодаря Ви за публикуването на това видео. За силния глас срещу това зверство. Работила съм 30 години в Агенцията за защита на детето в Ню Йорк и мога да Ви кажа, че много деца са били спасявани, благодарение на позицията на хора като Вас, които са обичани и уважавани. Такива постове като Вашия  имаха много силен отзвук в медиите и успявахме да спасим много деца. /постът е на английски, не знам откъде е жената/

Скъпа Бергюзар, благодаря на родителите ти, че създали такъв прекрасен човек като теб!

Децата трябва да са защитени по-добре от закона. Казваме, че най-големият ни проблем е тероризмът, но подобни издевателства трябва да се третират със същата степен на суровост от закона. С тях също трябва да се борим.

Само три глагола за възрастните- образовайте, информирайте, предупреждавайте! Скъпа Бергюзар, не спирайте да говорите!

Не знам кого по-напред да проклинаме днес. Съседът, изнасилил 3-годишно дете,  бащата, изнасилвал в продължение на година и половина 5-годишната си дъщеря ли и човекът, убил и заровил 17-годишно момиче болно от рак. Бог да ги накаже всичките! Толкова много деца, толкова много жени страдат. Не мисля, че подобни хора имат право да живеят. Когато излязат от затвора те продължават да съсипват живота и бъдещето на другите. Не мога да опиша какво ми е в душата. Тормозят деца, тормозят жени, тормозят животни. Изнасилват 3-годишно дете  и наричат това сексуално посегателство. Не, не е сексуално посегателство. Това е убийство с нечувана жестокост. Моля ви, нека не мълчим повече, трябва да намерим изход. Ако е нужно да засипем с телефонни обаждания и имейли Министерството на вътрешните работи, на правосъдието, на социалните грижи, но смъртно наказание трябва да бъде въведено. Присъдите не трябва да са награда за тези зверове.

Ето от такива хора на изкуството имаме нужда. Благодаря ви за прекрасните думи, за доброто сърце. Дано посланието Ви стигне до повече хора и бъде чуто.

Изгледах посланието Ви с възхищение. Много правилни думи казахте.  Бих искал само да прибавя, че трябва да има много сериозни наказания и мерки, който да имат възпиращ ефект за подобни хора.

Скъпа госпожо Бергюзар, много Ви обичам и уважавам. Жалко е, че политиците пренебрегват позициите на майки като Вас и отварят много по-широко поле за подобни жестокости. Смъртното наказание е наложително. Бъдете глас на всички майки в Турция. Нека президентът, премиерът, министрите Ви видят и чуят.

Г-жо Бергюзар, сложихте пръста в раната. Всяко дете, подложено на сексуален тормоз развива в себе си чувство на вина и срам. В същото време изпитва страх. В мозъка му се запечатва следната мисъл: "Аз съм лошо, затова ми се случи на мен". За съжаление, голяма част от сексуалните престъпления в Турция се извършват от роднини на детето. Такива деца загубват завинаги чувството за доверие, загубват умението да създават интимни връзки, чувстват се малоценни, недостойни, опозорени. Цената на сексуалното посегателство е винаги много висока. Г-жа Бергюзар е много права. Трябва да подкрепяме децата си, да сме до тях, непрекъснато да им напомняме, че ги ценим и обичаме.

Много правилни думи. Интересувайте се от децата си. Следете емоционалното им състояние, какво е в душите им. Внимавайте какво казват , как реагират. Родителството не се изчерпва с раждането на едно дете.

Много Ви благодаря за тези думи. Всичко започва с подкрепата и чувството за сигурност, което получава детето в семейството.

Искам да прегърна сърцето ти!

Много Ви благодаря за казаното. Като майка Ви изказвам своята признателност. Бог да пази децата!

Имам 3-годишен син и го уча, че никой няма право да го докосва. Да не взема бонбони и шоколад от други хора, че чужди хора не бива да го целуват, дори роднините могат само по бузките. Уча го, но такива случки ми късат сърцето. Страхувам се. Започнах да ставам подозрителна към всички. Жалко, че стигнахме дотук.

Една от причините за големия брой подобни престъпления е, че темата за секса е тема табу в Турция. За нея не се говори, тя е повод за срам. Невежество!

Благодаря Ви, госпожо Бергюзар! Наистина повдигнахте много важна тема. Моят син вече порасна, но го възпитавах точно по начина, за който Вие говорите. Сега се опитвам да правя същото с племенницата ми.

Влезте с телефоните си в сайта на електронното правителство. Напишете в секцията за обратна връзка, че искате смъртно наказание за подобни престъпления. Настоявайте за референдум.

Подкрепям Ви с цялото си сърце, госпожо Бергюзар! Позволявайте на децата си да говорят, научете ги, че трябва да бъдат смели, а не да се страхуват. Стига с тези остарели разбирания. В Турция все още методът на възпитание е " то детето се ражда със съдбата си, каквото му е писано, това е".


Много е трудно в нашата страна. За съжаление, още от едно време жените, момичетата са третирани като втора категория хора. Като се роди момче казват "моето лъвче", като се роди момиче дума не обелват. Срамувам се, че живея в една страна с такива хора. За съжаление, по тези теми ние сме страшно изостанала държава.


Браво, госпожо Бергюзар! Много правилно сте го казали. Какво значи "децата мълчат"? Това е толкова погрешно. Не бива да мълчат! Вие сте го обяснили много добре.
И още хиляди коментари!

Много се гордея с Берг!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Виж целия пост
# 244


Ти си прекрасна жена със златно сърце!

 Бъдете глас на всички майки в Турция.


Искам да прегърна сърцето ти!


 smile3501

ВАРНА  newsm51
Виж целия пост
# 245

Слагам си две статии на журналиста Дженгиз Семерджиолу за превод после, че сега нямам време.


Едната е с хубави думи за Халит. Другата по злободневната  тема.

Вчера някой каза, че Боран е говорил нещо за Халит на мъжките награди. Изтървах го това. Не ми се рови из всички клипчета с него. Ако някой има това, в което говори  за Халит, за го сложи.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/cengiz-semercioglu/tebrikler-40744262


http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/cengiz-semercioglu/kizina-ah … ap-ogret-28208215
Виж целия пост
# 246
Привет!
Пожелавам ви слънце и мир в душите! Hug

Варна, благодаря ти за преведените коментари! Hug bouquet

Ето линк към казаното от Боран за Халит.  https://twitter.com/twitter/statuses/964456710625808384


Виж целия пост
# 247
Здравейте,  Hug

Варна, благодаря за преведените коментари! bouquet

Браво, че толкова много хора са подкрепили Берги!

Погледах малко шоуто на Беяз, ама като не разбирам какво си говорят набързо се отказах. GrinningХубав ден!
Виж целия пост
# 248
Варна, благодаря ти за шокиращото инфо, за превода на казаното от Берг и за коментарите в инстаграма й. newsm51
Аз съм в потрес.... Cry
ПП Със сериите на ВС нещо изоставам и няма да коментирам.
Виж целия пост
# 249
Бележка на журналиста Дженгиз Семерджиолу във вестник "Хюриет"


Най-добрият актьор е Халит Ергенч.


Казвате "този е добър актьор, онзи е добър актьор", но най-добрият актьор на Турция, и то с голяма преднина пред останалите, е Халит Ергенч, приятели.

Хайде, "Великолепният век" е вече история, но седнете и гледайте Халит Ергенч в "Ти си моята родина".

Играе прекрасно.

Погледът му, израженията на лицето. Всеки път успява да предаде на зрителите чувството, с което е заредена съответната сцена.

Другите актьори бледнеят до него.

Ще кажете, откъде пък се сети сега да хвалиш Халит Ергенч. Да отговоря. Аз не съм човек, който следи много сериали. Но гледах последните две серии на "Ти си моята родина" и това ми е напълно достатъчно.

Поздравления, Халит!

..........................

Следва бележка на същия журналист за възпитанието на момичетата и момчетата в Турция.


Нямат край правилата във възпитанието на момичетата.
Сядай и ставай прилично,  не се смей прекалено силно, гледай право пред себе си, не се обличай разголено, бъди благовъзпитано момиче...

Като се тръгне от детството, всички забрани в тази страна са за жените.

Мъжете са възпитавани с изречението "Давай, сине, лъве мой, никой не може да те спре!".
И всички виждаме какво ни докара това.

Жените са убивани, ръгани с нож, пребивани, изнасилвани, изгаряни живи.
Както се случи със затворилата завинаги очи за живота 20-годишна Озджан.
26-годишният й убиец е израснал с възпитанието, характерно за тази страна.
В нея единствените виновни са жените. Останалите могат да изгубят всичко човешко в себе си, да се превърнат в животни дори, но обществото, в което живеят посреща това с разбирането, че имаме "господство на мъжете".

В нашия начин на живот цари лицемерие. Момичетата трябва да бъдат учени на морал, но не и момчетата. Ако родителите се интересуваха от това с какво мислене растат синовете им, как гледат на жените толкова, колкото се интересуват от честта и морала на дъщерите си, насилието щеше да престане.
Стига сте се занимавали с дъщерите си, възпитавайте синовете си.
Тогава не само  няма да бъдат убивани жени, но  и ръка няма да протягат към тях.
Няма да гледат с лошо око на онези от тях, които носят къси поли или блузи с деколте.
Няма да чувстват необходимост да доказват мъжката си сила върху жените.
Няма да ги принуждават  да правят нищо, което не желаят.
Учете синовете си не да се държат като скотове и идиоти,  а на учтивост, изтънченост, учете ги как е правилно да общуват с една жена.
Възпитавайте синовете си добре.
Като ще възпитавате дъщерите си на морал, синовете си научете на приличие.Виж целия пост
# 250
Благодаря за всичко публикувано!
Варна Hands Clap Hands Clap Hands Clap
Браво на нашата Берги!
Винаги с мнение и позиция по злободневните теми в Турция.
С Дженгиз Семерджиолу сме на едно мнение относно Джевдет. Smile Hands Plus1
Епизода не съм го гледала още.
Гледах 10 мин с бебчето.
Бяха прекрасни и двамата т.е. и тримата!
От къде го намериха това сладурче?Кой знае как са му се
радвали и м а ч к а л и?
Майдрим,
Скрит текст:
този път не бях на хубаво място,но слава богу завърши добре.
Все пак ти благодаря за пожеланието.Може и да е помогнало Kiss
Виж целия пост
# 251


Много я обичам тази снимка! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Варна, благодаря за отделеното време и превода! Hug bouquet

Наде,  Hug Hug Hug!

Скрит текст:
Ти пътуваш и реших, че си отново някъде. Радвам се, че  всичко е наред! Прегръщам те! Heart Eyes Hug

Виж целия пост
# 252
Варна благодаря за преводите и отделеното време  Hug

Талантливо ни е момчето, знаем това, но е много приятно да четем хубавите думи за него Heart Eyes bowuu

Дженгиз Семерджиолу  има и достойна позиция във връзка с болната  тема за деня Praynig
Наде Hug

Скрит текст:
дано лошото да е зад гърба ти!
Виж целия пост
# 253
Да ви кажа,  като чета всичко, което се изписа от вчера насам, коментарите на публичните личности, отзвука в обществото, не всичко е изгубено в ТР. Може би нашата представа отново е различна за действителността там. Не знам какво да си мисля, но дано има повече хора като Берг, като този журналист, много хубаво го е написал, като всички останали - известни и не толкова....Берг беше сложила в ИГ профила си видео от някакъв протест днес. Една жена говореше толкова разпалено, буквално се разплака накрая. Нека се подкрепят, да бъдат единни, само това ще ги спаси.

Когато стана нещо подобно в БГ, хората реагират, пишат гневни коментари, но да сте чули публични личности да вземат отношение, да проявят инициатива?!
Виж целия пост
# 254


Когато стана нещо подобно в БГ, хората реагират, пишат гневни коментари, но да сте чули публични личности да вземат отношение, да проявят инициатива?!
Не знам, както казват българите сме единаци, гледаме сеира на другите и  се молим това на нас да не ни се случи. Не знам дали тази черта ни е насадена заради турското робство или си ни е вродена. Странно ми е ,че един албанец  в Бг прави повече благотворителност дори от институциите. Може би защото го прави публично, а не скрито където не виждаш кражбата зад кадър. Аз наистина се чудя ,за нашите звезди, колкото и да са малко, освен това, кой с кого спал, в какъв палат живее, колко деца има и те какви золуми правят, нищо подобно на благотворителност не съм видяла. Дори и във формата на изказване, па камо ли за видео на живо. Дори да не става въпрос за пари, просто да изразят мнение
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия