Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

големина на фоликулите

  • 1 541
  • 6
Здравейте момичета,
Много рових и търсих подобни теми, и статии в интернет но така и не намерих някаква подходяща информация, която да ми отговори на въпроса.
А ето го и него:
По колко растат фоликулите на ден , нещо като графика на кой ден преди цикъла, колко трябва да е голям един фоликул така че да отдели узряла , годна яйцеклетка.
Днес ми е 9-ти ден от цикъла, пила съм от 5-ти ден до днес Фемара.  имам в дясно 15 мм , а в ляво няма и 12 мм.
Проблемът ми е, че нямам тръба в дясно , в ляво е проходима и има ли шанс от този в ляво да излезне нещо или когато се спука този в дясно - всичко приключва и остава за следващия месец.

Стискам палци на всички
Виж целия пост
# 1
Не съм сигурна , но някъде бях чела че растат 1,5 мм на ден.
Когато ходех на фоликуметрия горе-долу толкова си растяха.
Всичко зависи от организма и как в случая фемарата ще ти действа. В крайна сметка докторът ще реши какво ще правите,  не може да гадаеш какво ще стане за напред прегледите ще покажат.
Виж целия пост
# 2
Това, че нямаш една тръба, да не те притеснява, другата компенсира
Виж целия пост
# 3
Как точно компенсира другата тръба????
 Според мен този вдясно ще бъде доминантен и той ще се спука и с това ще се приключи. Но все пак не съм специалист. Иначе май над 20 мм фоликул е с годна яйцеклетка. Имам спомен, че са ми хващали 22. Нагоре вече се води киста.-
Виж целия пост
# 4
Различното налягане в матката и в коремната кухина “засмуква” яйцеклетката през единствената тръба
Виж целия пост
# 5
Различното налягане в матката и в коремната кухина “засмуква” яйцеклетката през единствената тръба
Това ми звичи като чудо, но би било чудесно да стане така.
Иначе доктора каза че този месец е загубен.
Аз някъде бях чела че фоликулите не растат линейно, а в началото на цикъла по-бавно, след това по-бързо, но така и не съм намерила нещо конкретно, но и то явно е доста индивидуално.
Много ви благодаря за отговорите и за подкрепата.
Виж целия пост
# 6
По спомени, трябва да се спука между 20-22, най-късно до 24  иначе отива към киста ако продължава да расте над 24. Но беше доста отдавна и не съм 100% сигурна. Преди 20 мисля, че не може да има качествена яйцеклетка. Растежа би трябвало да е минимум 1,5 максимум 2 на ден - пак по стари спомени.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия