Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 88 904
  • 671
# 465
здравейте, има ли някой от добрич, който да притежава кефирена гъба
Виж целия пост
# 466
Здравейте на всички преди повече от 7 години имах такава гъбка . Първоначално беше голяма но след всяко използване сякаш ставаше по малка но си спомням че беше мн интересно на вкус . Сега имам малка госпожица и бих искала да започна да правя и за себеси и за нея.Аз съм от гр. Раковски ,но често си ходя и в Пловдив . Ако някой има в излишък или продава ще съм благодарна да ми пишете . Благодаря предварително и лек ден !
Аз съм от Пловдив и мога  да ви дам имам в момента .
Виж целия пост
# 467
някой от варна има ли гъбка
Виж целия пост
# 468
От известно време и аз правя кефир, много съм доволна, постоянно зареждам нов, един след друг, все още не ми се е налагало да го "приспя", но редовно се налага да тичам за прясно мляко. Relaxed В тази връзка, досега пробвах с няколко марки прясно мляко - Верея, Верея Чудно, Pilos и Olympus и всеки път става с различна констистенция и вкус. Разбира се вкуса зависи и от времето и температурата, но все пак мога да кажа, че с  Olympus ми става най-най гъст кефирът! Очевидно й е добре на гъбката вкъщи, расте си, образува нови зрънца, скоро и дадох и за пръв път.
Виж целия пост
# 469
Здравейте, бих искала някой да ми подари кефирена гъба, от София съм.
Виж целия пост
# 470
Здравейте, бих искала някой да ми подари кефирена гъба, от София съм.
Moга да пратя по Еконт, ако си поемете доставката.
Виж целия пост
# 471
За Люлин предавам лично.  Laughing
Може ли да ми кажете след като е стояла във вода в хланилника, колко пъти трябва да сменя кефира преди да става за пиене? И защо?
Виж целия пост
# 472
Момичета, действа ли ви разхлабващо гъбата!
Виж целия пост
# 473
На мен не
Виж целия пост
# 474
На мен ми разстройваше корема. И избягвах да я пия по тази причина.
Виж целия пост
# 475
Преди години страдах от жесток колит и никакви лекарства не помогнаха! Единствено от гъбата ми мина!
Виж целия пост
# 476
Момичета, действа ли ви разхлабващо гъбата!
Първите дни докато свикне организма може да има такъв ефект. След това би трябвало всичко да се нормализира.
Виж целия пост
# 477
Момичета, действа ли ви разхлабващо гъбата!
Първите дни докато свикне организма може да има такйв ефект. След това би трябвало всичко да се нормализира.
Да, и аз така смятам...
Виж целия пост
# 478
Аз от 2 седмици я имам,приятелка ми предложи. Имах известни резерви към това питие, понеже бях пробвала от магазина и не останах очарована.
Ноооо, направен в домашни условия е уникален 😀много ми хареса и нямам тър пение да го пия
Правя го така :
На 1 с.л. кефир сложих около 400мл студено мляко. Покрих с марля и оставих на стайна температура за 24 ч след това прецедих и готовия кефир сложих в хладилника. Гъбата без да я измивам отново залях с пак толкова мляко.
Обаче готовият кефир ми беше доста рядък почти като прясно мляко😅но на следващия ден гъстотата му беше станала като на гъст айрян. И все така ми се получава, не ми е като кисело мляко.
Но въпреки това вкуса му е страшно приятен .
Виж целия пост
# 479
Моята гъбка порасна достатъчно и мога да я споделя с някого. От Варна съм, ако има желаещи нека пишат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия