Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 90 170
  • 685
# 495
Здравейте , някой от Варна да има гъбката, или някой който няма напротив да ми я изпрати . Благодаря предварително .
Виж целия пост
# 496
Здравейте. Може ли да помоля за кефирена гъба/зърна, по куриер, за моя сметка. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 497
Имаш лично съобщение.
Виж целия пост
# 498
Здравейте, търся си и аз гъба в момента! В олх ми е маалко събмнителна работата. От София съм и мога да мина да си я взема,ако не може и с куриер Simple Smile
Виж целия пост
# 499
Здравейте, търся си и аз гъба в момента! В олх ми е маалко събмнителна работата. От София съм и мога да мина да си я взема,ако не може и с куриер Simple Smile
И аз съм от София и мога да ти дам, но в момента ми е мъничка. Ако не намериш, пише, сигурно ще е пораснала до десетина дни.
Виж целия пост
# 500
Мога да дам/пратя, на който иска. Да ми пише.
Виж целия пост
# 501
Здравейте,

Може ли и за мен една кефирена пратка? Simple Smile
Виж целия пост
# 502
Ползата от кефира се дължи главно на големия брой полезни микроорганизми, които се съдържат в кефирените зърна. Тези микроорганизми играят жизнено важна роля за подобряване на общото здравословно състояние и благосъстоянието на човека чрез подобряване на храносмилателната система. Ето някои от най-важните ползи за здравето:
Кефирът действа като антибиотик и има противогъбични свойства. Той е особено полезен при кандидоза (гъбична инфекция), сърдечносъдови заболявания и ХИВ/СПИН.
Виж целия пост
# 503
Чела съм мнения, че след като се отдели готовия кефир, трябва да се остави няколко дни на хладно да зрее. Нямам никаква представа в какво се изразява това зреене и защо е необходимо. Можете ли да ме осветлите по въпроса?
Виж целия пост
# 504
Аз прецеждам и слагам каната в хладилника и пием. Понякога се задържа, но не съм го чакала умишлено прецедения кефир допълнително.
Виж целия пост
# 505
Здравейте, някой от Пловдив да има в повече от гъбата? Бях в Украйна и си пиех по 3 шишета кефир на ден, та сега като се върнах, много силно чувствам липсата му Simple Smile
Виж целия пост
# 506
Чела съм мнения, че след като се отдели готовия кефир, трябва да се остави няколко дни на хладно да зрее. Нямам никаква представа в какво се изразява това зреене и защо е необходимо. Можете ли да ме осветлите по въпроса?

Чрез зреенето се получава вторична ферментация. Аз предпочитам тя да е на стайна температура. Така се увеличават полезните микроорганизми и се подобрява вкуса.
Виж целия пост
# 507
А не става ли по-кисел, когато е на стайна температура вторичната ферментация
Виж целия пост
# 508
А не става ли по-кисел, когато е на стайна температура вторичната ферментация
Да, става малко по-кисел, но също се сгъстява.
Виж целия пост
# 509
Аз когато няма да мога да го прецедя, го оставям в хладилника и се сгъстява,защото като стои много навън и става един такъв жълт и странен по повърхността
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия