Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 88 911
  • 671
# 510
Здравейте, имам кефирена гъба от около 2 месеца и правя кефир всеки ден, но от известно време кефирените зърна започнаха да се делят на много на брой мънички зрънца. Това го наблюдавам при всяко едно прецеждане. Когато правя кефира тези малките не ги слагам, но въпреки това всеки ден има много нови. Големите зърна са меки и затова внимавам изключително много, но деленето не намалява. Дори и след като го прецедя част от тях остават в кефира, тъй като са доста малки, и е неприятно при пиене, а и не съм сигурна, че е добре да се поглъщат. Имате ли идея на какво може да се дължи? Rolling Eyes
Прилагам и снимка, като това е само една малка част от "мъничетата".
Виж целия пост
# 511
Така трябва да бъде - защо ги премахваш малките? Всичко е идеално Simple Smile
Виж целия пост
# 512
Имам гъба за подаряване на някого от Бургас- лично предаване.
Виж целия пост
# 513
Някой знае ли защо трябва да се почива при пиенето на кефир? Simple Smile
Виж целия пост
# 514
Непокорна, къде го чу това? Кефирът си е храна, не е нужно да почиваш. Това не е антибиотик...

nteri, аз искам гъбка. Ще ти пиша на лично. Simple Smile

DenitsaR, това са ти малки гъбки, защо ги махаш? Така се размножава. Мойте, когато имах, малките бяха като пясък, толкова ситни.
Виж целия пост
# 515
На много места съм го чела в нета. 20 пиеш, 10 почиваш.
https://gotvach.bg/n7-28354-%D0%9A%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%80
Виж целия пост
# 516
Ъ. Много интересно. Нямам идея. И като съм я ползвала преди, никаква почивка не съм правила. За мен това е пълна глупост. 😀 Ядях я вместо кисело мляко/айрян/таратор или смесено. По всяко време на деня.
Виж целия пост
# 517
И аз съм я пила с месеци...
Виж целия пост
# 518
Ако някой търси кефир, мога да пратя по Еконт, само да кажа, че т.к. сме на село в момента, ще извикам куриер на адрес.

Ние почивки не правим от кефира, а го пием с години. Т.е. почивки, когато сме на почивка Simple Smile и пътуваме някъде.
Виж целия пост
# 519
С години съм правила кефир, но в момента нямам гъба и си търся пак. Ако на някой му се намира може ли да помоля да ми изпрати по Еконт.

Нещо със съхранението и в хладилник и фризер за по-дълъг период не се справям.
Виж целия пост
# 520
С години съм правила кефир, но в момента нямам гъба и си търся пак. Ако на някой му се намира може ли да помоля да ми изпрати по Еконт.

Нещо със съхранението и в хладилник и фризер за по-дълъг период не се справям.
Пишете на ЛС, ще Ви изпратя.
Виж целия пост
# 521
Здравейте,  по-киселият кефир по-малко лактоза ли съдържа? А газираният? Как се приготвя така, че възможно най-много захари да се превърнат в млечна киселина?
Виж целия пост
# 522
Много благодаря на Mari_qana за чудната гъба, която ми изпрати! Направи превъзходен кефир!
Благодаря на nells и Аня♥♥♥, които също ми предложиха!

Аз мисля, че си има лактоза кефира, навсякъде гледам, че го дават с 4-5 грама въглехидрати, няма от какво друго да са.
Виж целия пост
# 523
А някой има ли водната гъба,тази,която не иска мляко,а вода?
Виж целия пост
# 524
А някой има ли водната гъба,тази,която не иска мляко,а вода?

Има тема за водната гъба.Тя се храни със стафиди. може да се слагат и други сушени плодове.  Нарича се морски алги, известна е още като воден кефир или японски кристали.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия