Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сексуални проблеми след раждане

  • 9 865
  • 42
# 30
Чета и ви се чудя на акъла,честно. Жената задава нормални въпроси, за които не е нужно нещо да ти предстои, за да те интересуват. Мен също ме вълнува този въпрос, и да предстои ми раждане. А за това дали лекар може да отговори- ами, че то половината теми в този форум са такива дето лекар може да отговори, защо пускате теми и пишете ами не отидете директно в някой кабинет? Няма с кого да се заяждате вкъщи ли, кво ли ? Или отговаряте ако имате какво, или подминавате, какви са тия нападки?!
Виж целия пост
# 31
Не ги интересува, подиграват се а пишат в темата. Многознайки във всяка тема се намират! И аз не съм бременна, но ме интересуват доста неща свързани с бременност, раждане, следродилен период, но къде да питаш? Все ще се намери някоя женица да се заяде. След, като темата е глупава и безинтересна да се подминава и да оставят другите да си пишат.
Виж целия пост
# 32
Е, сега ми стана ясно и защо не се говори затова. Именно заради подобни реакции на индивиди без работа, живеещи да се заяждат с другите и чакащи повод да си покажат рогцата. Беше ми много чудно защо в този форум не се коментират такива неща. Искренно се надявам, разбира се, втората причина да е, че изключително рядко се случват...
Сухотата си е нормална за първите месеци след раждане, чувала съм, че при кърмене може да продължи и по - дълго, но не съм кърмила и нямам опит. При мен този проблем изчезна след 4- 5 месеца след раждането, а гинеколога при първият преглед изрично ме предупреди дори и да не пробвам без лубрикант.


Виж целия пост
# 33
Аз кърмих дълго второто и една година въобще нямах желание за секс. Първите месеци ме беше страх, защото имах вътрешни шевове, а после съвсем забравих...
Виж целия пост
# 34
Аз родих чрез секцио и нямам никакви сексуални проблеми освен че ме дразни да гледам грозния белег, който ми остана. Не бях чувала за сексуални проблеми след секцио. Мислех, че само след раждане по естествен път са възможни. Според мен момичето си задава съвсем нормални въпроси. Да не би като станем майки и край — секса вече не е важен?! Аз също съм се интересувала много и чела за рисковете при двата типа раждане.
Виж целия пост
# 35
И аз не разбирам, какъв  проблем е тази тема? Толкова консервативни и заклилеймяващи мнения не мислех, че ще прочета. Както и да е по темата- секцио съм раждала 2 пъти, не по мое изрично желание. Чувствителност загубих в коремната област и то сериозна. Сексуално - липса на желание след 2-рото раждане. Винаги съм го отдавала на умората, безсънието, стреса.  С АГ-то ми не бих го обсъдила, защото е мъж, единствено може да ми преразкаже  , нещо прочетено в някой учебник и чуто на лекция. Виж бих отишла да попитам АГ жена ( с истински опит) в раждането.
Виж целия пост
# 36
Аз родих естествено, с епизиотомия, шевове и тн и не правих няколко месеца секс след раждането, просто ме беше страх, въпреки, че имах огромно желание. Някъде към 3тия месец след раждането се успокоих и започнахме отново. Проблеми нямаме и даже бих казала, че донякъде е по-хубаво от преди.
Виж целия пост
# 37
Да попитам и аз един въпрос. Родих скоро преди малко повече от 2 седмици и снощи правих секс, нямах никакви оплаквания по време на акта, а след това малко си ме понаболя мястото. Имам два  вътрешни шева, някой толкова скоро да е правил секс като мен и дали може да ми създаде някакъв проблем, защото казват че трябва да минат поне 40 дни.
Виж целия пост
# 38
Ами ти нямаш ли лохии ? Обикновено до 40 дни жената има лохии и то доста обилни.
Виж целия пост
# 39
Не е задължително. При мен бяха няма и 2 седмици, при това оскъдни.
Social girl, според мен, ако се чувстваш комфортно, няма никакъв проблем. И аз не съм чакала 40 дни.
Виж целия пост
# 40
Не съм раждала нормално, но поне да успокоя момичетата, които ще раждат със секцио. С две думи, след 4 - четири - броя секцио нищо ми няма Simple Smile Като се има предвид, че последното не беше само секцио, ами доста по-сложна операция, заради премахване на голяма миома. Нямам никаква загуба на чувствителност, никакви особени проблеми. И аз се зачудих по темата малко...
Виж целия пост
# 41
Да попитам и аз един въпрос. Родих скоро преди малко повече от 2 седмици и снощи правих секс, нямах никакви оплаквания по време на акта, а след това малко си ме понаболя мястото. Имам два  вътрешни шева, някой толкова скоро да е правил секс като мен и дали може да ми създаде някакъв проблем, защото казват че трябва да минат поне 40 дни.

Подобно,  като при теб. Имах шевове, но нямах дискомфорт и правих секс доста рано след раждането и не е имало проблем.
Лохиите при мен не бяха под формата на много обилно течение, а по-скоро само зацапване до към 3-40 ден след раждането.
Виж целия пост
# 42
И като прочетеш статистиката какво? Ще родиш по някакъв невиждан начин ли? Дори не си бременна, а си тръгнала да мислиш за секса след раждане?!
Не дали ще заченеш, дали ще е здраво, а дали ще се инвалидизираш от раждането?
Добре ли си???

Тя е добре, ами ти не си добре! Възможно ли е да има  други хора, които разсъждават като теб??? Това я вълнува в момента и за това пише, кое отново не успяваш да разбереш? Дали щяло да е здраво, дали ще зачене и т. н, ами когато дойде и този момент и за това ще се интересува, а и малко може да промениш разсъжеднието си на егоцентрик и да осъзнаеш, че има хора, които искат да помогнат и на други. Днес тя няма проблем, но днес пък може друг да има точно такъв и да иска да прочете нещо по темата,ако ще помагаш можеш да помагаш, а не както винаги да задаваш тъпи и ненужни въпроси!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия