Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Гестационен диабет - тема 2

  • 29 612
  • 276
# 270
Аз се боцкам, защото ми казаха, че имам ГД. На първия час ми беше 11 стойността. Сега съм на ниско въглехидратен режим и се боцкам като хапна малко повече въглехидрат, за да проверявам как ми се отразява.
Привет, какъв трябва да е резултатът на 60 ми и 120, за да се говори за диабет?
От лабораторията, където си правих изследването, ми бяха дали референтни за 60 мин - 8,90, а за 120 мин - 7,80. Ендокриноложката, при която бях, каза, че не са верни обаче и за 60 Мин било 10, но за 120 не запомних.
Виж целия пост
# 271
На 60 минута трябва да е 11 или повече за да се говори за г.д, но ако е 10 означава че въпреки няма г.д. има нарушен глюкозен толеранс (така ми го обясни на мен лекаря) тогава всичко в повечето случаи се разминава с диета, при стойност над 11 се бие инсулин, но не винаги понякога пак с диета може да се контролира. Проследява се кръвната захар след хранене и се преценя дали само с диета става ... при мен резултата на първия час беше 10, казаха ми че нямам гестационен диабет, мерих кръвната захар след хранене и не ми беше извън границите дори след въглехидрати, въпреки това ограничавам сладкото. (Всичко разбира се е обсъдено с лекар). По време на изледването бях на антибиотик и казаха че може това да е дало отражение понеже всички други изследвания бяха идеални все пак за застраховка съм на лек режим с който поддържам нещата 🙂
Според мен за да се постави диагноза ГД само обременяване с глюкоза понякога не е достатъчно.
Виж целия пост
# 272
Здравейте, искам да попитам някой има ли телефон и адрес на др Емил Начев ендокринолог гр. София.
Благодаря.
Виж целия пост
# 273
благодаря на всички за отговорите.
Виж целия пост
# 274
Здравейте,някоя мама да е имала ГД и теомбофилия имахте ли проблеми с бебчетата и нужда от неонатология. Аз се спрях на клиника без и все още нз дали взех правилното решение.
Виж целия пост
# 275
Най-после се престраших с глюкомера. Определено не е най-приятното нещо и преди всяко боцкане трябва да събирам кураж минута-две, за да натисна спусъка. Засега КЗ на гладно е добре, но два пъти имах стойности от 10.8, като първия път си хапнах доста въглехидрати: ябълка, кроасан със сирене и 20 гр. черен шоколад. Втория път беше след палачинки с мед.

Това ли са стойностите, които се следят: до 5,1 сутрин на гладно, до 7,8 час след хранене и до 6,7 два часа след хранене.
Виж целия пост
# 276
Здравейте ,
Какви трябва да са стойностите на кръвната захар при бременност , при кръв взета от пръста с глюкомера?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия