Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Филми за Холокоста в час на класа пред 10 годишни деца

  • 22 847
  • 308
# 45
абе, недей така Игрите са си игри и каквото и да гледат в тубата, концлагерите са трудно за смилане и от най-издържливите възрастни. Децата не са чак толкова загубени, че да не правят разлика между реалност и игра.
Виж целия пост
# 46
Ако детето беше нарисувало х** порно ли щеше да им пусне учителката? Племенничето  на тази възраст беше изрисувало тапета вкъщи със свастики един ден,  защото е видяло такива нарисувани на блока. Проведеният урок вкъщи не беше за Холокоста, а за слабоумниците вандали, които не знаят какво значи този символ, и ...малко история
Виж целия пост
# 47
Ако детето беше нарисувало х** порно ли щеше да им пусне учителката?
Хм, не е нужна мисъл на Айнщайн, а само половин капка мозък, за да е наясно човек, че филмите за Холокоста могат да се ползват  с образователни цели, а порното не е създадено точно с тази цел. Но ти може би не си чувала за образователни филми на сексуална тематика? Колко жалко.
Виж целия пост
# 48
Именно, защото всяко дете в един клас е различно, па макар и на 10 год. ,  трябва да се прецизира информацията и видеото - защото всички знаем, че по тази тема има филми, и филми  -някои могат да се гледат без проблем, други са в тежест, дори и на нас.
Предполагам, че и майката не знае какво точно са гледали децата в час, освен тематиката - тя никак не е лоша, поучителна е и е редно децата да знаят какво се е случвало, не да разчитат само на оскъдната информация по учебниците, но пак казвам, не всяко видео става за гледане, особено за деца на тази възраст. То, и аз гледам новини за ИДИЛ и предишните Ал кайда, но не гледам клипове как режат главите на похитените - истина ли е - истина е, жестоко ли е - жестоко е, но защо да си причинявам гледането на зверствата?!?
Виж целия пост
# 49
Всички майки обичаме и пазим децата си ,но долавям че някои от нас отказват да забележат  и да разберат че детето в същност вече е девойка или младеж  което би трябвало да доведе и до съответната промяна и  в майчинските ни задължения, и в съответното отношение към тези пораснали млади хора.
Неадекватната за след определена възраст грижовност е задушаваща и дори вредна.
Казвам го с най-добри намерения и с ясното съзнание колко е трудно да се отдръпнем и да им позволим да пораснат.
  Ние сме точно в такъв период.Тя чете наистина много, говори два езика и учи трети .Има си собствена позиция по почти всички въпроси .Споровете са вече само с аргументи.
Изобщо не си представям как бих могла да огранича достъпа до информация или свободата на моята 10 годишна.Надявам се да я отгледам образована , информирана и отговорна.Дано!
Виж целия пост
# 50
На 10 са все още далечко от девойки и младежи.
Виж целия пост
# 51
На 10 са все още далечко от девойки и младежи.
Да, сигурно затова, като вляза в Лили, се препъвам в десетгодишни около лаковете и червилата.
Виж целия пост
# 52
А? Аз виждам и лелки на моята възраст, облечени като 10-годишни, ама не ги вземам за деца. Ти сериозно ли смяташ, че тълпенето около червилата ги прави готови да понесат гледки и звуци от насилието в концлагерите? Аз, че съм възрастен човек, се насилвам да гледам документални филми на тази тема, макар темата да е интересна сама по себе си като илюстрация докъде може да стигне човешката деградация и в същото време воля за оцеляване. Нима мислиш, че на 10 са големи достатъчно, за да го понесат!  Явно да.
Виж целия пост
# 53
По тази логика и тригодишните са девойки, защото умират за лакове, гримове и блестящи дрънкулки.
Стана ми интересно какво гледат в тубата и какви неща са виждали в нета 10-годишните?
Защото моята е на толкова, компът ни е в хола и виждам какво гледа- в тубата  DIY клипчета, разни музики и игри тип Майнкрафт в нета. Телефони не носят в училище. От време на време проверявам какво е гледала и сваляла на него.
Виж целия пост
# 54
...............
Не децата, а кандидат-шофьори трябва да гледат подобни филми, че и да санитарстват в травматологии преди да се качат на кола.
Не беше филм ,а се случи на  2-3 метра от нас.Няма как да го планираш,няма как да бъдеш подготвен и наистина няма как да не е шокиращо.Просто те връхлита и ако си живял в стъкленица горко ти.
Не че не ми се иска цял живот да гледа през розови очила ,но не ми е във възможностите да и го осигуря.

МамаМари, децата не трябва да виждат подобни неща, а още по-малко да им се случват. Шофьорите трябва да имат изпилен мозък на тема пешеходни пътеки, безопасност на деца и т.н.
Виж целия пост
# 55
Стана ми интересно какво гледат в тубата и какви неща са виждали в нета 10-годишните?
От 5-годишна има собствена стая ,а от 2 г собствен компютър.
Като по-малка се вълнуваше от палеонтология.По специално само от динозаврите ,а растенията доста по-късно.
После древен Египет.След него древни цивилизации , тайни общества, религии.
На по-късен етап география ,история и политика. ИДИЛ  я коментирахме доста отдавна не помня точно кога ,но е преди повече от година.Тя повдигна темата.
Постоянно има нещо ново обикновено допълващо поредната  купена книга или енциклопедия,или нещо което е чула по ТВ или от нас.
Игри :FAR CRY PRIMAL, TOMB RIDER, CS GO, MY VET PRACTICE, RISE OF THE TOMB RIDER до колкото знам.
Няма интерес към грим и бижута към момента.
  

Ами сега, съгласна съм с вас но как да го гарантираме? Не зависи от нас.
 Andariel, всички ги помним тези кадри ,но не съм чула някой да е посещавал психолог ,а когато излезе ''Време разделно'' съм била на 13г.

Виж целия пост
# 56
Ти сериозно ли смяташ, че тълпенето около червилата ги прави готови да понесат гледки и звуци от насилието в концлагерите?
Тълпенето около червилата говори, че не са бебета. Но не то, а простият факт, че на 10 години поне малко от малко би следвало да са излезли от бебешката възраст и да са заприличали на хора, говори, че да, могат да понесат информация за Холокоста. Все пак им е пуснат образователен филм, а не са ги накарали лично да натиснат копчето на газовата камера и после да броят труповете.
Виж целия пост
# 57
Всъщност никой тук не знае какъв филм са им пуснали.
Искаш ли някой да пусне един такъв  незнайно какъв образователен филм за холокоста на твоето 10-годишно, голямо,вече излязло малко от малко от бебешката възраст дете? После ще има да го водиш една година на терапия или да лекуваш заекване.
Няма нужда да натиснат сами копчето, а е достатъчно да видят кадрите, които и на нас ни показваха навремето - онова дете зад оградата, което навива ръкава, за да покаже номера, както и нахвърляните голи тела в каруците. Виждат се само едни крака и едни глави, нали така, кой няма крака и глава? Защото аз тези кадри ги помня от моето детство.
Виж целия пост
# 58
Пускала съм, Анди. Даже гледахме заедно "Животът е хубав". Е, порева си, ама както казва Шишо Бакшишо, животът е радост и тъга, не може само цветя и рози.
Виж целия пост
# 59
Специално моите деца: голямата знае повече за II СВ от повечето средностатистически хора. Изгледала е де що има филми и документалистика. Току-що навърши 13, интересът и е от 5 клас. Малкият е на 8, знае за войната, гледал е покрай кака си всякакви филми, още от 5-6 годишен. И двамата нито са депресирани, нито изобщо нещо им има. Играят някаква игра за войната, яко клане пада, играят и GTA. Пускала съм филми за анорексия, за наркомани и каквото се сетите. Считам, че щом момиче от нейния клас прави секс, то явно на 10 вече е твърде късно да им обясняваш кое е ок и кое не. Това поколение ползват интернет от 2-3 годишни. Какво има да им придиряте толкова, не знам. Или вашите деца учат в някакви извънземни училища, или вие нямате и идея какви са днешните "малки" деца.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия