Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вродени криви стъпала, ранна диагностика Помощ от хора с опит и мнение моля

  • 1 811
  • 13
Здравейте пиша за първи път в сайта. Моля за помощ и мнения по въпроса с вродени криви стъпала (Pes equinovarus) . Карам първа бременност на 23г. съм в края на 7 месец докторката ми забеляза че бебето е с изкривени ходила даже ги нарече " заешко стъпало " доста съм притеснена и стресирана защото по принцип не пуша не пия кафе и не живея по начин по който бих навредила на плода. Моля разкажете ми за вашата история преминали ли сте през това какъв е крайния резултат
Виж целия пост
# 1
Потърси второ мнение, но след раждането с масаж се оправят, ако не им правят гипсови шинички.
Друг фетален и детски ортопед - консултация
Виж целия пост
# 2
Някакви имена на доктори може ли да ми кажете?
Виж целия пост
# 3
Не знам дали това е същото като еквиноварус, но ако да - в "Деца с увреждания и хронични заболявания" има цяла тема. Има и материали в интернет. Оправя се, както ти е писала и Герда. Понякога обаче е свързано и с други дефекти. Понякога не значи често, но трябва да се има предвид.

Пушенето, пиенето, кафето (особено пък то), начинът на живот и т.н. обикновено НЕ СА причина за вродените дефекти.
Виж целия пост
# 4
Аз препоръчвам за след раждането д-р Живков от Варна
Виж целия пост
# 5
Идете при д-р Сигридов в Света Петка. Уникален образен диагностик е и ще ви даде информация.
Виж целия пост
# 6
Моето дете беше с криви стъпала. Забеляза го педиатър на 40 дни като беше, тогава се прави един задължителен преглед, по-обстоен и с Уз за ставите, бъбреци и пр. На мен не ми беше направило впечатление. Но като ми каза, наистина се виждаше, бяха изкривени навътре. Изпрати ни в Горна Баня при детски ортопед като ни каза, че се слагали някакви ботушки/чорапчета за изправяне на крачетата и масажи, както е писала и Gerda. Ортопедът обаче каза, че всичко е наред, че бебето е било така свито вътреутробно и ще се оправят. Така и стана, нищо не сме правили. И сега няма някакъв проблем, проходи на 11 м. Моето бебе се роди в 36 гс. доста дълго 53 см. и явно му е било тясно. При нас това се оказа причината.
 Детето и сега е много високо, с много дълги крака, 110 см. на 2 г. и 10 м., но и бащата е 193 см. Отделно сега си спомням, че на един преглед, 7-8 м., докторката ми, в кл. Щерев, много се учуди и каза, че такова нещо не е виждала - на Уз гледа главата и отгоре на главата се виждат стъпалата. Даже извика една докторката от съседния кабинет да види. Аз тогава се притесних обаче. Те много му се чудиха. Но явно при нас ръстът ще е сериозен и оттам бяха тези "проблеми".
Виж целия пост
# 7
Не ходи при Сигридов. Иди в Марковс, Фемина, Димитрова, Чачева, Михова. И направи консултация с добър детски ортопед още сега, за да си напред с информацията.
Виж целия пост
# 8
Всеки с опита си. Мен във Фемина не ми хванаха проблеми, които Сигридов успя и благодарение на него сме живи и здрави с бебето.
Виж целия пост
# 9
Той  няма специалност по фетална медицина.
Виж целия пост
# 10
Той  няма специалност по фетална медицина.
Защо не предложиш на модератор във всяка тема във форума да закове тази информация. Ще си спестиш постоянно да го пишеш Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Магнитче, не се сърди, но съм прекъсвала бременност заради две болни дечица и знам колко е важно лекарят да е тесен специалист по фетална медицина.
Докторът може да е много добър за патологична бременност и да е помогнал на много жени, но когато се касае за фетални специалисти съм безкомпромисна!
Виж целия пост
# 12
Не бе аз съвсем добронамерено Simple Smile А кой колко е специалист и Е ли е въобще, е спорна тема. Една тапия акъл не налива Wink
Виж целия пост
# 13
Ако е позиционно изкривяване ще се оправи с масажи,но ако е екиноварус от личен опит ви съветвам да потърсите др.Живков във Варна. Той е единствения сертифициран специалист да лекува това изкривяване по метода на Понсети,който е най-щадящ за децата. Има цяла тема за Криво стъпало и група във фейсбук също.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия