Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Mалко познати туристически дестинации в България, на които сте били

  • 14 501
  • 87
Разкажете на кои интересни места в България сте били.Аз не мога да се похваля да съм ходила на малко познати места.Бих искала да отида да видя нестинарите в с.Българи, а Вие къде искате да отидете.
Виж целия пост
# 1
Пещерата Орлова чука, да речем. Заслужава си да се види, а май не е много известна.
Вила Армира също беше свеж полъх след всичките прясно построени "забележителности", там са оцелели мозайките по множество подове, хем са оригинални, хем са красиви.
Виж целия пост
# 2
Пещера Добростански бисер , вече  социализирана очаква се да бъде отворена за посетители. https://photos.google.com/u/0/album/AF1QipMg6k2LXYZmSWI6Wih0iQU6 … XK8YOshARp6FUgG2_
https://photos.google.com/u/0/album/AF1QipMg6k2LXYZmSWI6Wih0iQU6 … l6azJt_wdNWZZtWVv
Пещерата не е голяма но образуванията в нея са много красиви.
Виж целия пост
# 3


За тези които обичат малко познати интересни места една страхотна поредица от пътеводители.Освен че в книгите много подробно са документирани обектите те са и GPS координати.За момента са издадени само два от поредицата, предстои Странджа.
https://vazdigane.bg/Product/Details/23
И още един професионално направен пътеводител, но за обекти извън България.
Виж целия пост
# 4
Пещерата край с. Орешец - Видинско.
"Орловото око" в планина Родопи.
Виж целия пост
# 5
За мен това е Зараповския водопад  - https://pateka.im/2659-geokompleks-zarapovski-vodopad . Не е известен, но е приятен за кратка разходка с място за барбекю ,спирка към следваща дестинация. Например Капиновския манастир и водопада  - https://pateka.im/381-kapinovski-vodopad.
Виж целия пост
# 6
 Много хубава тема

Водопада край село Иванча. Много добре благоустроен и поддържан участък с чешма, изградени места за пикник в съчетание с природата и изрядно почистване. В района има два водопада. Единият е по пътека зад чешмата. От него са снимките в линка.До другият се стигаше с кола от там, но е в района и също има организирани пътеки за оглед.
https://opoznai.bg/view/vodopad-zlaten-vodopad

 
Пещерата Орлова чука, да речем. Заслужава си да се види, а май не е много известна.

  Хубава е и е добре оргатизирана разходката вътре. Само че не знам дали всички сезони е отворена. В района ми я посещавам сегиз тогиз. Най-вече с гости.
Виж целия пост
# 7
Оооо да - Златния водопад в с.Иванча наистина е много интересен и полянки и беседки и дори пералня за килими като от едно време с речна вода.
Виж целия пост
# 8
 Друго място, което редовно посещаваме, но не знам колко е популярно е - изворът на река Арда, след село Горна Арда. Обаче не знам сега как е, но преди имаше вероятност да минеш непоследствено покрай  полосата с гръцката граница и се ядосват, пишат актове. По принцип ходим с местни приятели, водачи , но понеже познаваме вече добре района и понякога тръгваме и сами, ако те са заети в момента и сме имали неприятности.
Виж целия пост
# 9
Колко е дълга екопътеката към " Златния водопад",колко време отнема прехода ?
Виж целия пост
# 10
От паркинга до водопада са около 15 мин. Много лесен си е маршрута и е много приятно местенце за отмора до реката. Другия водопад малко по нататък Водопад Пиринешки джeндем, с. Иванча е трудно достъпен . Смисъл от пътя има площадка да се види , но до него долу да се слезе няма пътека.( или поне ние не намерихме)
Виж целия пост
# 11
https://mineralnibani.bg/?pid=5,tur5
Тези еко пътеки около хасковските минерални бани са сравнително нови.Има указателни табели беседки и интересни обекти по маршрутите.Дано продължат да ги поддържат.
Виж целия пост
# 12
Препоръчвам с две ръце Скалните глави – култов комплекс с. Долно Дряново, което е много близо до Огняново.
http://www.balkanmysteries.com/bg/?p=87
Виж целия пост
# 13
valya, като си споменала Огняново и аз да вмъкна с.Лещен, че е в района струва ми се много красиво, влюбих се от снимките на една съфорумка, другата седмица сме там, да съм честна до сега не бях чувала за красотите в този край, както и за Златния водопад, много ми хареса, задължително трябва да се посети.
Лещен


И да вмъкна Чудните скали и язовир Цонево, сигурно всички знаете за тях, но си е невероятна красота, която си струва да се види

Виж целия пост
# 14
Орлово око е много впечатляващо място. Качихме се с мъжа ми по трудния път, пеша. Малко съжалих, че тръгнах пеша, но пък гледката отгоре си заслужаваше!
До Златния водопад в с.Иванча смятам да отидем това лято със сигурност, изглежда наистина много красиво.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия