Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Недостатъчна кърма, как да дохранвам

  • 7 460
  • 1
Здравейте, пускам още една от сигурно десетки подобни теми, но ще се радвам на съвет по моя проблем.
С бебчо имахме трудно начало - ненавременно поставяне на гърда заради секцио, незнание какво да правя въобще, цедене с помпа през целия първи месец, цял месец упорити опити от моя страна и накрая успешно засукване.... Осъмнахме във втори месец със сравнително успешно изцеждане на порции от 100-120 мл през 3-4 часа, отлично наддаване на бебчо с хранене с кърма от шише. В един момент засука с желание (преди не знаеше какво и как да прави), обаче, целия втори месец не успях да догоня нарастналите му нужди от кърма. Вече сме на два месеца и няколко дена, и е един объркан хаос от кърмене, цедене, додаване с шише, дохранване с АМ (все още рядко).
За стимулиране на кърмата опитах: цедене след всяко кърмене (изнервящо поради нуждите на бебо да го оригна, прегърна след кърмене, или заради колики и т.н.). Опитах изцяло на цедене - целодневно (изтощителна робия на помпата). Опитах кърмене на поискване - нощното - ОК, 6:00 - ОК, в 9 часа започва едно проточване до 11, което прелива в обедното, опитвам да додавам кърма от някакво изцеждане от предната вечер, до вечерта детето е изнервено тотално - давам АМ и заспива - пробвано няколко дена. Опитах кърмене в 6, 12, 18 (часовете са приблизителни - когато поиска) с доизцеждане след това с цел да додавам междинните хранения с шише, цялостно доизцеждане в полунощ, когато спи - с постоянни усилия почти не додавах АМ, но е трудоемко.
Отделно взимах хомеопатия, всички популярни чайове, включително от билковите аптеки, съдрах се от овесени ядки, сурови бадеми, бирена мая и прочее. Отделно пълноценно хранене, течности, както си трябва.
В момента се опитвам да го кърмя - върнах нощното, само и само да е на кърма, в 6 се справям, после се буди към 9, почти няма проблем, но е по-продължително. В 12 задължително додавам кърма в шише (изцедена вечерта), после правя някакъв микс от кърмене, додаване, според ситуацията. Напоследък редовно АМ (веднъж на ден). Вечер се опитвам да приспя с кърмене, но не стига за едно хранене.
Детето е свикнало вече на хранене 6 пъти на ден и опитите да се храни по-често на по-малки порции се оказа неуспешен - детето си иска дажбата.
Не подценявам помощта на консултант по кърмене, без която нямаше да кърмя никога истински, но след всички опити накрая пак съм на кръстопът какво да правя с кърменето. Времето вече е хубаво, заради детето не искам да прекарвам дните си в стоене в къщи за нови експерименти, и искам да се съхраня психически, защото доста се претоварих.
Бебчо наддава отлично, изписан 3060 г, на два месеца и 10 дена е почти 5800, но няма как да е друго яче, защото не съм го оставяла гладен. Опитът показва, че се задоволява с 140-150 мл на хранене, нито повече, нито по-малко - 6 пъти на ден, без да броя нощното, не знам колко суче тогава (съжалявам, че пиша в цифри, но през това, което минах, предвид, че кътам всяка капка кърма, се налага да водя наблюдения).

Моля за съвет как бих могла да дохранвам с АМ, така че да запазя и малкото кърма, която имам.

Лошото е, че на малкия много му харесва да суче, и вече се муси на шишето, страх ме е какво ще стане ако кърмата намалее още повече и не успявам да го дохранвам въобще. Уточнявам, че всичко, през което минах, е плод на огромното ми желание детето ми да бъде кърмено, но се чувствам вече изчерпана от към варианти кърменето да е на 100%.

Виж целия пост
# 1
Здравейте,
Моля, приемете най-искрените ми извинения - по ред причини значително време форумът не беше мониториран и нямаше публикувани нови отговори.
Надявам се да сте намерили информация и подкрепа за въпроса си на националния телефон на Ла Лече Лига България, на ФБ страницата или във ФБ групата Кърменето от А до Я.
Отново, искрени извинения за липсата на отговор и оставам на разположение, ако имате други въпроси за кърмене, захранване, отбиване и лактация.
(ЛЛЛЛ)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия