Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дървото на живота

  • 3 244
  • 12
Здравейте. Много исках да имам това дърво и свекърва ми ми даде своето. Развива се добре, листата му са плътни, зелени, НО... започнаха да увисват надолу. Преди стърчаха изправени, а сега трябва да ги подпирам. На какво се дължи това?
Виж целия пост
# 1
Дървото на живота изисква много оскъдно поливане - през пролетта и лятото веднъж седмично, през есента и зимата - веднъж-два пъти месечно. Не трябва да се задържа вода в паничката. При преполиване стъблата започват да омекват и да гният. Аз моето го поливам веднъж седмично, като даже "поливам" е доста силно казано - капвам му съвсем малко вода.
Виж целия пост
# 2
Напълно здравичко е, според мен. Довечера ще снимам. Моят се шегува, че са му много "пълни" листенцата и затова да тежат. Гледах сутринта клипчета с дървото, такива кически, изправени и се питам - да не би да трябва да го кастя, за да могат и стеблата да заякнат, за да могат да държат масата. Но от друга страна клончетата горе клюмват.
И аз го поливам един път в седмицата. Направих грешка, че го пресадих в по-голяма саксия и то защото мислих, че липсата на място му е проблема. Сега трябва да направя обратното упражнение.
Виж целия пост
# 3
Когато е в по-голяма саксия, отколкото трябва, започва да расте на корен. Ако е още младо и крехко, стъблото му ще е по-тънко и листата могат да увисват от собствената си тежест. Много е важно и на каква светлина е. Аз успях да уморя едно доста голямо, май съм го преполяла, но от него успях да захвана друго, което вече е доста голямо. Обаче съм му открила точното място и не смея да го преместя никъде.
Виж целия пост
# 4
То започна да увисва, когато беше в по-малка саксия и тогава се изплаших, че това е причината. Иначе е близо до западен прозорец.

На първата снимка са отрязаните от днес клончета. Вижда се как са се изкривили. На втората са основните дръвчета.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 5
Младичко е и стъблата му са тънички, затова. Аз съм малко пишман цветарка, но според мен изглежда добре. Ако листата му са твърди, нищо му няма. Светлата саксия наистина е малка. Не трябва да е на пряка слънчева светлина, но не и на сянка.
Виж целия пост
# 6
Да, твърди листенца са, затова и толкова се изненадах, че клюмнаха. А бяха едни изправени нагоре. Иначе светлата саксийка е от днес. Отрязах няколко, надявайки се стъблата да станат по-яки.
Виж целия пост
# 7
Можеш да сложиш нещо за подпора и да привържеш по-младите и огъващи се клонки, докато заякнат.
Виж целия пост
# 8
От доста години гледаме подобно "дърво". Изобщо не знаех, че така се казва Simple Smile Много е издържливо и нямам никакъв проблем.
Виж целия пост
# 9
Освен "Дървото на живота", го наричат още и "Дървото на парите". Можело да се заровят няколко монети в пръстта на саксията му, за да не остава никога къщата без пари.
Виж целия пост
# 10
И при мен не вървеше, докато имаше повече от едно растение в саксията, и аз бях набучила няколко, уж да се хванат, но само когато оставих едно, тръгна и полудя, аз си го поливам като изсъхне отгоре почвата и не съм имала проблеми
Виж целия пост
# 11
Малко му е светлината на сниманото растение. На перваз на прозорец го сложете, да не е на северен. Може и навън лятото, но да привиква постепенно към силното слънце.
А саксията е твърде голяма, моето огромно 20 годишно е в толкова голяма.
Виж целия пост
# 12
Да, и аз това си помислих и затова го прехвърлих в по-малка саксия. Иначе го окастрих, за да се разклони и си сложих няколко бебета. Стискам палци Simple Smile Сложила съм ги до западен прозорец.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия