Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имам кола. Имам книжка. А сега?

  • 71 131
  • 1 476
# 1 305
..........................................
Leila, кое е неприятно в паркирането? може ли да е желание да покриеш очаквания или стандарт, очаквани от някого. Или е тесничко и притеснително да не жулнеш колата? Ако в края на маневрите всичко е точно, може би препотяването е начина за справяне с това.

Неприятното е, че улицата е тясна, има и бордюр за преодоляване и винаги влизам леко в едната част на гаража, но рядко централно. Именно затова и закачих дясното огледало, гледайки в задната камера, която не е поставена съвсем централно. Набих се в болта на гаражната врата и моля ви не ми се смейте! Не можах да я откача, извиках мъж ми, а като я видя се хвана за главата! Каза, че това и да иска не може да го направи! Вкарвайки я съм ожулила вече и двете задни вежди малко! Pensive Обикновено има и паркирали коли отсреща. Ето и снимки за по-ясна представа:
Скрит текст:

Когато паркирам някъде навън нямам никакви проблеми!
Според мъж ми не е тесен гаража, той я вкарва от раз, точно и централно. Понякога маневрира леко наляво и надясно с волана, но на мен не ми се получава! Sad
Виж целия пост
# 1 306
На Струма и Хемус по веднъж съм вдигала 120 км. Струма е много криволичеща, исках да изпреваря един бавнодвижещ се в крайна дясна лента за да разгледам един камион. На Хемус беше в прав участък да видя колко мога да вдигна. По документи е 150 км/ч но на 120 започва много да се клати и става нестабилна.

Лейла, не изглежда трудно. Трябва ти опит и ще се научиш. Искаш да си перфектна като мъжа ти. Питай го първите пъти дали е бил толкова добър.
Виж целия пост
# 1 307
.................................
Лейла, не изглежда трудно. Трябва ти опит и ще се научиш. Искаш да си перфектна като мъжа ти. Питай го първите пъти дали е бил толкова добър.
При спрели коли отпред и някоя чакаща на улицата съвсем се притеснявам. А мъж ми естествено, че е бил перфектен! Те всички мъже са се родили научени и не харесват жени шофьори, вкл. и моя! Според него все не правя нещо като хората и вече имам комплекс от тоя тъп гараж! В началото много не му обръщах внимание, ама след като закачих болта и огледалото......
Виж целия пост
# 1 308
Аз не мога да паркирам успоредно, а карам от  от две години. И аз се притеснявам когато има други коли да ме чакат. От притеснение гасна. Обикалям още един два пъти и чакам да няма никой зад мен. Правя 100 маневри и все е накриво, не е до тротоара. Все някога ще се науча.

И мъжете шофьори около мен са с подобно на описаното от теб мислене. Слушам ги но не ги отразявам.

Ще се научиш но ти трябва време! Вярвам в теб! Не го слушай.
Виж целия пост
# 1 309
Гаражите са подли неща, мине, не мине, и отнесат някое огледало. На мен два пъти.
Виж целия пост
# 1 310
Никога не съм имала гараж. Моята кола е уличница. Какви са плюсовете и минусите на гаражите? Интересно ми е.

Зимата не чистиш сняг ми се струва най - големия плюс. Но като чета за влизането ...
Виж целия пост
# 1 311
Leila, не се притеснявай. Повтаряй си, че тия шофьори, дето чакат, са минали през абсолютно същото като теб и спокойно си действай. Ще чакат, де ще ходят. През теб със сигурност няма да минат Hug
Виж целия пост
# 1 312
Е, ще чакат, така е! И аз така си казвам! Ама като знам понякога как не ми се получава влизането и правя по сто маневри напред назад заради някой сантиметър и си представям чакащия как ме храни. В другия край на улицата има училище и на моменти е върволица. Сега е една идея по-спокойно.
Има случай влиза диагонално и така я оставям - не мога да я изправя! Много ми е тясно и ми е притеснено!
Предполагам на всички е ясно, че влизам назад в гаража, а и като стигна бордюра и подам лееееко газ, все ме е страх да не се забия пак в болта или задницата в стената, тъй като все влизам по-вляво. Камерата ме лъже - поставяна е допълнително и не е съвсем в центъра. Опитвам да използвам повече огледалата, но....
Виж целия пост
# 1 313
Може просто да се обърнеш назад. Така ще имаш най-добра представа къде си. Аз си държа каляската на улицата и обикновено е близо до вход към градинка. Непрекъснато минават хора, а и коли. Ако гледам само в огледалата, рискувам да отнеса някого.
Виж целия пост
# 1 314
Лейла, можеше да е и по-зле, аз като се учех да карам, гаражът ни тогава имаше и канал, умирах си от страх да не падна с колата вътре. И първите пъти като минавах ГТП казвах, че имам страх от канали и те ми я минаваха хората там.
А че мъжете са все много знаещи и можещи, то е ясно. Сега заради редица обстоятелства карам един 30-годишен Опел. Върви като пушка, икономичен, но е без хидравлика, ама се справям без проблем. Миналата седмица имах час при козметичката, докато паркирам, един мъж се спря да гледа. Като паркирах, излязох да погледна, знам, че не съм ударила задния, ама ми стана чудно какво толкова гледа. Пък то, бях забравила, че опела има отзад и теглич за ремарке, така точно съм паркирала обаче, че тегличът беше на милиметър от бронята на задната кола.
Виж целия пост
# 1 315
На мен пък винаги ми става диагонална колата, като се наложи да паркирам с муцунката напред, Уча се на края на паркинга в Лидл и пак не става. Назад ми е екстра. Но има 2-3 места пред блока, на които няма как. Трябва да се науча, но не мога даже да проумея защо не се получава. Логиката ми е, че се изнасям макс в дясно, ако ще паркирам в ляво и правя все едно 90 градуса завой. Нещо друго ли има? Тва на курса не се учи...

Иначе най-лесно ми е назад. Правя го бавно, но в 99% от случаите идеално и от раз. Вчера бях на отворен прозорец и чух шкембестите кибици как ми подвикват - айде, давай, мачкай! Не обръщам внимание. Гледам си по сто пъти и трите огледала да не направя сакатлък. Отделно това не е отворена улица и играят винаги деца и то малки.
Виж целия пост
# 1 316
Нещо с въртенето на волана е но не мога да го обясня защото само съм гледала. В един момент се върти докрай наляво, после докрай надясно или обратното беше.
Виж целия пост
# 1 317
При остър завой колата оставя 4 следи за разлика от движението по права. От това идва и заставането по диагонал. За влизане на такова паркомясто от веднъж ти трябва разстояние при захода от около два + метра, за да успее предницата да подмине евентуалните други автомобили, когато задните гуми вече почти са застанали на правилното място. Нещо нагледно:

Виж целия пост
# 1 318
Ако мога да съм полезна с нещо, то е да ви посъветвам да карате по-често сами. Докато ме учеше ММ, въпреки, че той не смята жените шофьори за загубена кауза, все ми беше притеснено дали правя нещата както трябва. Ама кой казва как трябва? Кой казва, че трябва да паркирам с 1 маневра вместо с 3; че трябва да съм централно в гаража или че трябва да пусна мигача точно 10 секунди преди завоя, а не 11 секунди преди това? Като почнах сама да си излизам и да си тренирам неща, които са ми трудни, доста бързо напреднах. После просто имах какво да го питам как се прави, пък той ми показваше или обясняваше. И до ден днешен, след 7 г шофьорски стаж при мен, той твърди, че късно спирам. Аз пък твърдя, че спира още от Пловдив за първя светофар в София и това не е по-малко рисково Simple Smile
Най-полезното нещо, на което ме научи е т.нар. у нас "вум-вум" Grinning Когато трябва да тръгнеш от място, вместо да отпускаш плавно съединителя, както ни учат на курсовете, подаваш леко газ и съвсем леко припомпваш съединителя, а когато отлепи просто подаваш още малко газ. За съединителя: вдигаш леко и пускаш педала, (примерно сантиметър вдигаш и веднага пускаш), и това повтаряш все едно помпиш педала (но леко!). Тъпо е като не може човек да покаже, ами трябва да обяснява... Но който реши, нека пробва на равна улица или паркинг първо - сестра ми успя и каза, че е едно от най-полезните неща, които някой й е казвал за шофирането. Според мен също е така Simple Smile  Пък като спреш да се притесняваш за тръгването, спират да те плашат баирите, качването на бордюра,  потеглянето на кръстовище и всякакви подобни екстри.
Виж целия пост
# 1 319
Благодаря, Мунчо! Търсих клипове, но явно нещо не изписвах както трябва и не открих. Ще се пробвам пак...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия