Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имам кола. Имам книжка. А сега?

  • 107 390
  • 2 446
# 2 370
Моля, дайте препоръки за опреснителни часове в района на Младост 1, София. Аз съм плах шофьор, не реагирам добре на викане и хокане. Последно карах преди година, но днес не можах да подкарам Дачията и се чувствам изключително глупава. Правилник/теория знам, но техниката с паркирането ми куца.  Благодаря, че ме изчетохте. Sad

От дистанция мога да помогна с това:

https://youtu.be/7moecOZy-FQ

(че даже има и съвпадение с марката на автомобилите Smiley )
Видеото по-горе е само за успоредно паркиране, но в канала има и много други видеа, засягащи основни теми при шофирането.
Виж целия пост
# 2 371
Оффф да споделя силните си притеснения с Вас, утре сутрин трябва да закарам колата на майстор, който е накрая на града т.е. ще трябва да мина през целия град. Все още нямам смелостта да се пусна в силен трафик, предпочитам спокойни часове, за това мисля да тръгна рано рано в 7.00 и да отида да си чакам да дойде работното му време около 8.30. Сервиза му е близо до ЖП гарата, така че ще има къде да спра и да чакам. Много ми е притеснено честно казано... Мъж ми вика днес да направим пробно ходене до там, да не почна утре да му звъня ... ама никак не искам много се притеснявам като е с мен в колата, огромен страх имам да не се изложа и да ме критикува и предпочитам да не го правя. Ето онази вечер за първи път отидох да заредя гориво сама, и понеже ми е трудно да отварям капачката помолих от бензиностанцията да ми съдействат, разказах му и той ми изнесе лекция как заради такива ситуации и прищевки на хората бензина бил с високи цени у нас, на запад това нещо няма как да се случи... Знам, че трябва да преодолея себе си и да го направя без да търся помощ от някого и знам, че карам внимателно и ще се справя, но въпреки това ми трепери душичката 😊
Виж целия пост
# 2 372
Глупости на търкалета. По-добре да се изложиш пред мъжа си, отколкото да стане нещо утре. Много умно те е посъветвал, не се прави на смотанячка.
Виж целия пост
# 2 373
То идеята му е добра, но подходът му е комплексарски.
Виж целия пост
# 2 374
Чак пък, съвсем нормален мъж с чувство за превъзходство, като става дума за коли. Когато дават урок по кормуване мъжете мислят какво трябва да се каже и направи, а не как да са внимателни и щадящи чувствата. Да не говорим, че ако се налага спешно да се спре или завие трябва да се викне, а не да се започва издалеко.
Виж целия пост
# 2 375
ММ пробва така първосигнално, но бързо го върнах в правия път. Казах му че с него е невъзможно да се разберем, че изобщо не искам да карам с него, че не е никаква подръжка, а точно обратното, че няма грам разбиране и тнт...и при всяко негово, хайде да покараш съм си отстояла, че няма да седна с него. Постепенно за да ми покаже някакви ситуации, ако не е както му се иска е мълчал и само сумтял, обаче да каже нещо....не...
Вече след като съм активен шофьор няколко месеца, да съм го возила два пъти...все едно го няма в седалката
А по случая със зареждането, моята капачка е с ключ и обикновено давам ключа на работника, последния път беше жена та си казах, хайде сама ще отключа/заключа и изобщо не бях сигурна дали съм затворила добре капачката. Смятам че не трябва сама да си отварям резервоара и да пипам колконките и маркучите. Работниците са с ръкавици, а аз ще пипам там бензина и колата и волана после и всичко.... Не им ли влиза това в работата? Не сме в държава в която сам си сипваш.
Все едно да отида и да си бия сама ваксината, а сестрите там и доктора само да подпечатат формуляра....
Виж целия пост
# 2 376
vige, малко с последните изречения не съм съгласна.Има работещи на бензиностанциите за наше улеснение, но човек трябва да може сам да се справи, защото понякога хората не могат да огреят навсякъде, а не е редно да стоя, да чакам и да задръствам колонката, докато дойде човек да ми зареди.
Та примерът с лекаря е неправилен.
Виж целия пост
# 2 377
Не знам, аз съм  свиждането, че когато една работа трябва да се свърши това се прави по най-ефективния начин и не държа да ме галят по главичката, вместо да показват и обясняват. Е, има си граници все пак Wink
Виж целия пост
# 2 378
Разликата на малкия и големия град... Бензиностанцията на която ходя е с две колонки, една пред друга (една за бензин, една за дизел), а не една до друга...има един работник....рядко има две коли там...
Обаче и като помисля за голяма бензиностанция, не ми изглежда правилно аз да пипам маркучите и тнт. Там където на една колконка има по няколко.... Какво става ако случайно сложа повече от колкото мога да платя, а те нали нагласят предварително цена и само пускат да се пълни.
Абе не трябва да се пипат от неработещи. Ако има някакъв проблем да не се окаже, че аз съм го направила.....
Виж целия пост
# 2 379
Никога не съм отвъртала капачката за гориво и никога сама не съм си зареждала колата. Не мисля, че е проблем, бензиностанциите имат служители, които са там затова. Какво значи ще направя опашка или нещо подобно...чакаш както е навсякъде, когато има повече от един човек.
Виж целия пост
# 2 380
Значи, че заради някой, който от лигавщина( защото за мен е!) , е задръстил колонката, чакайки служителят да обслужи дошлите преди него, което понякога е много чакане, аз трябва да губя своето време.И ми се е случвало, и затова го казвам..Трябва да си супер непукист, за да не ти направи впечатление. И ми е много интересно ако се наложи да си заредите сами някога,а няма никой на помощ, какво правите?(хипотетично)
Не искам да обиждам никого и не това е тема на разговор, но не ми изглежда редно да чакам на опашка, защото някой не може да си зареди сам.
Казвам го без цел да създавам полемика, просто друга гледна точка.Наскоро ми се случи аз да получа друга гледна точка и си смених виждането за нещо ,наглед елементарно,в което съм грешала.❤
Виж целия пост
# 2 381
То за бензиностанциите ясно, че няма сама да си зареждам, ама за сега ме притеснява и да си откл./закл.капачката. Чудя се дали 7 часа ще е Ок за трафик, че да избегна работещи и ученици или още по-рано ?
Виж целия пост
# 2 382
След като мога да чакам на каса, на гише за нещо елементарно примерно из разни службички, значи мога да чакам и на бензиностанция.
Зареждала съм МПС на работа, когато колегата, който отговаря за горивото го няма /не бензиностанция, частна колонка/, така, че знам реално как става.
И част от моите задължения колеги могат сами да си ги правят, но аз получавам възнаграждение затова и съответно аз си го върша, за мен това не е лигавщина.
Виж целия пост
# 2 383
Не мисля, че е проблем, бензиностанциите имат служители, които са там затова.
В Румъния повечето бензиностанции са на самообслужване. Има само касиерка която да ти прибере парите. А има и такива на които плащаш направо на колонката.
Виж целия пост
# 2 384
Не знам за навън как е, коментирам за мястото където живея.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия