Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Раничка на шийката на матката - част 6

  • 20 511
  • 179
# 165
Доколкото разбрах, не е препоръчително да се гори раничка на нераждало момиче. Дъщеря ми също е с голяма раничка, но ни препоръчват само следене на 6 месеца.
Не се препоръчва да се гори въобще,без да е ясно какво е образуванието.
Виж целия пост
# 166
Доколкото разбрах, не е препоръчително да се гори раничка на нераждало момиче. Дъщеря ми също е с голяма раничка, но ни препоръчват само следене на 6 месеца.
Не се препоръчва да се гори въобще,без да е ясно какво е образуванието.
Ами при нея е ясно, правиха й биопсия веднага, не излезе изменение. Поне засега, да се надяваме, че няма да създава проблеми и в бъдеще.
Аз съм горила раничка след първото ми раждане, нямам оттогава.
Виж целия пост
# 167
И аз нямам изменения след правена биопсия, но решихме все пак да я третираме, за да се смали малко.
Виж целия пост
# 168
Много ви благодаря Heart

Иначе и на мен всички други просто искаха да я горят..а уж гинеколози с много опит. В момента ходя във Вита и там ми казаха, че е абсурдно да се гори без да са направени прегледи, изследвания ..и най-малкото, че не съм раждала.
Виж целия пост
# 169
Аз тъкмо се връщам от преглед. След 2 пъти горене с киселина и 3 месеца терапия с Папилокеър + половин година Кориолус... още я има тази прословута раничка. Гинеколожката каза, че щом не се повлиява след толкова време ще е най-добре да се изреже с лазер. Взе ми цитонамазка, другата седмица ще й се обадя за резултатите и ще говорим за рязане през септември. Явно няма да се измъкна аз. Имах и кондилом преди 2 месеца, така че със сигурност имам ЧВП.
Виж целия пост
# 170
Дами, обещах да споделя резултати от изследванията. Цитонамазката ми е 2А, но от биопсията излиза CIN 1. Казаха ми го по телефона, а в петък ще отида до рецепцията да си взема резултатите на хартия + рецепта за глобули. Не ми изчетоха какво точно пише като резултат, а само общо казано, че съм с лека дисплазия. Тепърва ще разучавам какви са резултатите. Гинеколожката искаше да пуснем ЧПВ типизиране за 16/18 щам, обаче при все че преди една година правих типизиране на една камара високо-рискови щамове, ми се струва ненужно..а и не съм сменяла партньора през това време ( и той мен, хаха). Има ли някакъв шанс да се крие тази гад и да излиза отрицателен резултат? Тогава си бях правила и течно-базирана цито и там нямаше наблюдение за койлоцити, така че имам усещането, че по-скоро съм чиста от ЧПВ.
Препоръката от гинеколожката е лечение с глобули и след 6 месеца нова колпоскопия, ако тогава не е преминало..ще го мислим.
Виж целия пост
# 171
Може да се "крие", да. Обикновено заспива, "изчистваш" се за известно време... и зависи от много неща дали ще се активизира пак.
Виж целия пост
# 172
Момичета , искам да ви дам съвет с голяма мъка на сърцето, който иска да послуша, който иска да отмине , но и на една от вас да помогна ще се радвам!
Сега съм на 35 години от 18 годишна имах раничка -с нея дойде и болезнен цикъл - беше голяма около монета от 1 лев - толкова голяма и очевидно е изглеждала доста зле, че на всеки преглед,гинеколожката само ми повтаряше като родиш да се махне! (Самата докторка не извършваше тези процедури).Въпреки лошият изглед винаги имах ПАП 2Б.  
Когато родих  цикълът ми беше супер  , нямах кръвоизливи , нито болки, в началото даже имах цитонамазка 1 група - което за мен беше шок. Като отмина още една година обаче реших да отида и при друг доктор  който извършва третиране на ранички да ме посъветва нещо - не исках да се оставям така, защото моя роднина почина от рак на матката - и  така той ме третира със Солкожин като каза , че не пречело на това да имам друго дете - нито ме гледа на колпоскопа си,  нито биопсия, но каза, че трябвало да се направи. И аз разбира се, се доверих...  Само ще от тогава получих лепкаво течение като лепило гъсто и твърдо, не мога дори да го опиша - точно като дъвка, започнах да получавам и болки , но като отидох след това той ми каза, че всичко било зарастнало идеално и аз разбира се пак повярвах. Болките в яйчниците се задълбочиха, цикълът ми стана като кръвоизлив. Отидох после при друг много прехвален доктор тук в Пловдив, който ми каза , че раничката кърви и наистина ми показа на клечката - и трябвало да се изгори с лазер - той имал най-модерната технология и ме увещаваше , че горенето с лазер по никакъв начин не можело да попречи на забременяването , че това е последно изобретение на медицината и т.н. Аз разбира се с наивността си отново се съгласих. Горенето беше много болезнено - не знам дали той беше завишил градусите на лазера или нещо друго , но си умрях от болки. Както и да е. Какво се случи след това обаче. Цикълът ми стана още по-зле - кръвосъсиреци от по 10 -15 см, болки и спазми, течение като на парцали - и най-гадното от всичко получих и ендомертриом  и запушва на едната тръба и пълно срастване на десния ячник. Последва лапароскопия ,спиране на цикъла със Золадекс(излизане в изкуствена менопауза) за да спрем ендометриозата. Но се получиха и други неща от типа на неосвободени фоликули или странни течения отново , сухота- сякаш слузта която се отделя от шийката вече я няма и това малко количество, което отделя не може да почисти влагалището и възпаленията отиват по-нагоре . СПоред докторите няма общо горенето на  шийката с ендометриозата, но аз знам че има - защото при мен се получи от деня , в който ме гориха първия път и после с лазера пак и още по-зле  - защото ако е било ЧПВ или бактерия - мен са ме изгорили , а мъжът ми не е лекуван и на горената с лазер шийка , на гореното място не може да излизат кондиломи или да стане проблем - огнището се качва нагоре в ячниците и там се загнездва!!!!!
Организмът изтласква възпаленията най-отвън - тоест на шийката - когато я обгорите , на горена тъкан не може да стане възпаление и възпалението се качва в ячниците. Това е лично мое мнение!!!! На никой не го налагам!!!
Но поне преди да се решите на горене - прочетете - има много нови изследвания публикувани на английски, които  показват, че при голяма част от жените се получава ТРАВМА на вътрешните органи при извършване на горене, конизация, дори при биопсия.  Разбира се не при всички жени!!! Но при голяма част от жените се случва- казвам го от моя опит, при моя прителка също станаха подобни проблеми, при моя роднина също. Докторите казват как е по книгите и се правят на уверени  - казват , че не пречи , но когато стане проблем не поемат никаква отговорност и не могат да ни върнат органите и здравето. Горят със Солкожин веднъж два пъти, но Солкожинът я  влошава, а лазерът гори тъканта и носи възпалението по органите по-горе.  РАзбира се ако раничката е висока ПАП група и застрашава живота - тогава е друго. И все пак си струва да се пробва със всякакви други методи и средства - лекарства , имуностимулатори и чак тогава ако продължава да застрашава живота да се гори.
Горчиво съжалявам, че се горих - ако само можех да върна времето назад!!!! С раничка си износих детенце, а сега само се лутам по докторите и се боря с ендометриозата - да, вече раничката я няма и шийката е перфектна, но имам много по-тежки проблеми, които възникнаха от горенето и.
Много бих се радвала ако жени, които са се горили с лазер пишат и споделят как е минало при тях и дали са успели да забременеят.
Пазете се!!! И винаги ходете на 2, ако трябва на 3 или 4 лекари преди да вземете решение!!!
Пак казавам това е само мое мнение и не го налагам на никого.
Виж целия пост
# 173
   Фиона, съжалявам за това, през което сте преминала. Тъжно е, че вече и на лекарите не можем да имаме доверие. Наистина е хубаво да се иска второ, трето мнение.
   На моя приятелка ѝ казаха, че има проблем и не може да се излекува, а се налага операция - имаше чести и тежки кръвоизливи, проблеми..Обаче след едното кървене отиде в болница и се оказа, че има вероятност да мине само с лекарства. После поиска още две мнения и да - лекува се в момента и операцията не е на дневен ред. А дори си беше назначила час за манипулацията.
   Дано да не се налага да ходим по лекари, че като се стигне дотам... Бъдете здрави!
Виж целия пост
# 174
Аз днес си взех резултатите от биопсията и съм втрещена..пише плосък кондилом с лекостепенна дисплазия CIN 1..а уж съм с отрицателни ЧПВ :Х Изписани са ми Полижинакс и Фарматекс за 10 вечери. След 6 месеца пак преглед и ново типизиране за ЧПВ Sad
Виж целия пост
# 175
Здравейте, преди няколко дни бях на гинеколог и при прегледа видя малка раничка. Но резултата от цитонмазката е група 1. Възможно ли е с раничка да си 1 група? Кое е по вероятно да е грешно - резултата от цитонамазката или твърденията на лекаря? Благодаря предварително
Виж целия пост
# 176
Здравейте, преди няколко дни бях на гинеколог и при прегледа видя малка раничка. Но резултата от цитонмазката е група 1. Възможно ли е с раничка да си 1 група? Кое е по вероятно да е грешно - резултата от цитонамазката или твърденията на лекаря? Благодаря предварително
Ако не са ви гледали на колпоскоп, нищо не може да се твърди Simple Smile Група 1 не изключва раничка..или обратното. Доста жени имат "раничка", но нямат проблеми, ако е просто псевдоерозио. Имате ли оплаквания?
Виж целия пост
# 177
Цитонамазката не може да даде категоричен отговор относно клетките на шийката. Което не значи, че резултатът е грешен, а просто самият тест не хваща всичко, защото нещата са комплексни. Затова се прави колпоскопия и биопсия ако има нещо притеснително, което се вижда. Т.е. това, че групата е ок, не значи, че няма проблем. Аз винаги съм била 2ра група, което е добре, обаче си имам раничка и то доста голяма.
Виж целия пост
# 178
Цитонамазката статистически обхваща само 30% от проблемите и то ако се прави редовно.
Затова е нужен набор от изследвания , за да се каже,че човек е здрав.
И понеже в България такава методика липсва в голяма част от лекарите,много хора неглижират здравето си, а една голяма част от тях нямат или имат достъп ди лоша медицинска услуга, то затова сме на челно място в Европа по заболеваемост от рак на шийката на матката и съпътстващи.
Виж целия пост
# 179
Здравейте, преди няколко дни бях на гинеколог и при прегледа видя малка раничка. Но резултата от цитонмазката е група 1. Възможно ли е с раничка да си 1 група? Кое е по вероятно да е грешно - резултата от цитонамазката или твърденията на лекаря? Благодаря предварително
Ако не са ви гледали на колпоскоп, нищо не може да се твърди Simple Smile Група 1 не изключва раничка..или обратното. Доста жени имат "раничка", но нямат проблеми, ако е просто псевдоерозио. Имате ли оплаквания?

Не, нямам никакви оплаквания
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия