За любителите на салати - тема 2

  • 100 045
  • 738
# 330
Гриловани праскови, магданоз, домати, лук, чили сос, сок от лайм

Виж целия пост
# 331
Салата от гриловани тиквички със сумак
Виж целия пост
# 332
Хумус с печен патладжан

Виж целия пост
# 333
Салата с домати, печени чушки и патладжани

Виж целия пост
# 334
огромна купа табуле
Виж целия пост
# 335
Печен патладжан с цедено кисело мляко
Виж целия пост
# 336
Шопската салата си е класика.
Виж целия пост
# 337
Шопската салата си е класика.
Обожавам я.
Виж целия пост
# 338
Шопската салата си е класика.
Така е, но пък малко да разнообразим не пречи Wink Особено ако имаш продукция от градината...
Аз правя една салата с тиквички, хем салата, хем предястие :
Нарязват се тиквичките на кубчета като за мусака, бланшират се в подсолена вода ( да не се разкашкват). Изсипват се в гевгир добре да се отцедят от водата и по възможност още горещи се объркват с майонеза, счукан чесън, нарязани магданоз и копър.

Виж целия пост
# 339
Шопската салата си е класика.
Така е, но пък малко да разнообразим не пречи Wink Особено ако имаш продукция от градината...
Аз правя една салата с тиквички, хем салата, хем предястие :
Нарязват се тиквичките на кубчета като за мусака, бланшират се в подсолена вода ( да не се разкашкват). Изсипват се в гевгир добре да се отцедят от водата и по възможност още горещи се объркват с майонеза, счукан чесън, нарязани магданоз и копър.



Това звучи добре, ще се пробва!
Виж целия пост
# 340
Аз правя нещо подобно , но с патладжан.Изпичам го , след това го намачквам и го обърквам с майонеза.
Виж целия пост
# 341
А тия тиквички имат ли отцеждане? Пробвах от форума разни рецепти
С тиквички, но не ми допада резултата. Руло пробвах едно, отцеждах тиквичките даже 24ч и после като го направих стоеше едно подгизнало и мойте не го харесаха. Та и с тази салата се чудя да не се разводни нещо. Иначе идеята ми харесва много.
Виж целия пост
# 342
Да не би да го правиш прекалено дебело? Когато правя руло от тиквички, насолявам 3-4 за около максимум половин час, минавам ги през кърпа, за да се отцеди водата и разстилам с дебелина не повече от половин сантиметър.
Виж целия пост
# 343
Не, не е дебело и даже суха ми изглежда сместа. Но като го изпека и престои и ми подгизва. Но не виня никой 😊, просто споделям ако има някой трик за отцеждане. Със сол ги ръся и аз, но не мога на пълно да ги отцедя.
Виж целия пост
# 344
Колко яйца слагаш? Да не би да слагаш брашно?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия