Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лежащи мами 41

  • 49 828
  • 767
# 690
Аз също знам,че утрогестанът в тази г.с е ненужен.
Успех!
Мерси, Miss_V Simple Smile
Днес си купих нова кутия и явно ще си я прибера в шкафчето Simple Smile
От два дни съм с доста контракции и болки  и вече се чудя какво да пия ...Ходих на запис на тонове ,на консултация и си ме изпращат вкъщи да лежа. Може вече и от притеснение да си вредя . Ако мине благополучно тази нощ ,то утре пак съм на доктор и да видим дали ще заменя домашния леглови режим с болничен
Виж целия пост
# 691
Мерси, Miss_V Simple Smile
Днес си купих нова кутия и явно ще си я прибера в шкафчето Simple Smile
От два дни съм с доста контракции и болки  и вече се чудя какво да пия ...Ходих на запис на тонове ,на консултация и си ме изпращат вкъщи да лежа. Може вече и от притеснение да си вредя . Ако мине благополучно тази нощ ,то утре пак съм на доктор и да видим дали ще заменя домашния леглови режим с болничен
Да пишеш днес как е минал прегледа!Утрогестана вече трябва да го спираш.Аз вчера цял ден имах стягания през 10 -6-7 Мин. Днес съм на запис като чели по бивам.Смятам да се опитам да стегна малко багаж за болницата да имам нещичко защото абсолютно нищо не съм подготвила а Беба може да реши по рано да излезе божа работа.Стискайте палци да се чувствам добре и да успея да накупя някой неща защото просто няма време с риск да ме заболи отново симфиязата трябва да опитам.
Виж целия пост
# 692
Hug  

Момичета, включвам се отново - така, и д-р Личева от ЖК измери шийка 24мм (21 г.с и 2 дни) и тя също ме посъветва да направим серклаж и да сме по-спокойни предвид факта, че съм с близнаци.
Серклажът ще ми го прави д-р Георгиев, който ми е на Пренаталната диагн-ка, на 17.09, престой 3 дни ми каза (2нощи).
Прикачвам ви микробиологията ми, в която ме притесняват тези 20-25 левк/поле. Ще говоря тази вечер с д-р Личева, тя ми каза, че може и за 5 дни да ме вземат, ако се наложи вливане на антибиотици заради някаква инфекция... Та как ви се струват тези левкоцити?
Стана малко дълъг пост, дано не ви отегча Simple Smile
Благодаря :*
Виж целия пост
# 693
Момичета не знам дали мога да се причесля към вас, но да се оплача...Бременна съм за 1в път.И не е имало ден, с който да не съм притеснена...От 7 г.с. до 9 г.с бях с прокървявания.Започнах утрогестан...В 12 г.с. започнаха контракциите....Сега съм в 21 г.с.В 19 г.с. лежах 3 дни в болница на кормагнезин,но шпа и бусколизин.Това не помогна...Контракциите продължават.Въпреки, че пия 2х Диаспорал, но шпа в краен случай и утрогестан 3х2.Държи ме само това, че уж шийката ми е в норма( не ми казват размер).От утрогестана имам воднисто течение, което всеки път ме стряска...Като потече и викам край до тука беше всичко и после виждам ,че са хапчетата...Мъжа ми не ме подкрепя...според него си измислям.Няма го по цял ден,а аз плача и се моля да избутам до края.Знам, че не съм най-тежкия случай, но реших да споделя и да потърся надежда и подкрепа при вас...Пожелавам на всички да износим пухкави, доносени бебенца.
Виж целия пост
# 694
Аз искам да питам лежащите мами за изхода от серклажа. Кога трябва да се махне той? В интернет чета две седмици преди термин, а докторката, която ми го сложи ми каза, че се маха като вляза в деветия. Тя не ме следи и затова скоро не съм говорила с нея. Въпросът ми е- ако искам нормално раждане, колко дни след като се махне серклажа е възможно това? Тя ми каза, че трябва да минат около две седмици, за да се разшири тъканта на шийката отново и каза също, че ако не е минало време шийката няма да може да се разшири и ще се разкъса ако започне раждане. И сега се притеснявам дали да не искам да се махне 5 - 10 дни преди да вляза в деветия. Или си е добре да се маха в началото на деветия. За две седмици преди термин изобщо не ми се мисли обаче. Споделете при вас как беше.
Виж целия пост
# 695
Nornyana - за какво точно не те подкрепя мъжа ти, да износиш бремеността ли? И къде е по цял ден, че го няма? Ти трябва да лежиш ли, или не трябва, какво правиш през деня, не ти е много ясен поста.
Този размер на шийка не е реален. Или лекаря ти е луд, или нещо се бъркаш.
Виж целия пост
# 696
Nornyana - за какво точно не те подкрепя мъжа ти, да износиш бремеността ли? И къде е по цял ден, че го няма? Ти трябва да лежиш ли, или не трябва, какво правиш през деня, не ти е много ясен поста.
Този размер на шийка не е реален. Или лекаря ти е луд, или нещо се бъркаш.
Да, че сестра му като била бременна и кво било, носила торби и качвала етажи...На работа е по цял ден.Идва си към 7-8 вечерта.Ами за предпочитане е лежането с тези контракции.Не работя вече, но и задълженията вкъщи са си безкраен работен процес..Прилам снимка на шийката в 19 г.с.
Виж целия пост
# 697
По принцип е максимум 4,5, нещо друго си е измерил лекаря.

А мъжете са простаци. Това, че сестра му е от тоя тип разплоден добитък, дето мъкне чанти и кофи, не означава, че всички са така и трябва да се радва, че има по-нежна жена, а не някоя набита селяндурка, дето може да си измести хладилника сама и да цепи дърва.

Това ти е първа бременност и е нормално тялото да я приема по-трудно + това, че се нервираш. Но контракциите не са за подценяване, дори и при такава шийка, защото могат да направят други бели, така се случват мисед абортите. Обясни на мъжа ти, че е много опасно за бебето, а и за тебе, ако иска да прочете нещо или да говори с лекар.

Ако пак те сравнява с други бременни жени, ти го сравнявай с други мъже, които купуват на жените си яхти и имат по 25 см достойнство ...

Най-важното е да си почиваш - физически и емоционално - пускай си хубава музика и се храни добре. Когато не искаш - няма да чистиш, който не му харесва - да си чисти сам. Ако много знае - заминавай на лекар, кажи че имаш силни болки и припадаш и да те взимат в болницата, а той да си седи, като кукувица у вас.

Cervical length (D1 + D2 + D3) = 25.7 + 13.3 + 6.0 mm = 45.0 mm. На твоята снимка е само D1, нещо друго е това.
Виж целия пост
# 698
@Nornyana - на снимката се вижда ясно само пълният ти пикочен мехур. Това,  което е хванато като шийка ми прилича на околоплодна течност, понеже е напълно черно. Обаче не бързай да се шашкаш. Отиди на някой свестен АГ специалист сонографист, който ще хване правилните ъгли и няма да остави съмнение какво точно е измерил. Ето тук едно филмче, в което се обяснява как трябва да се прави меренето и нагледно се вижда как трябва да изглежда - https://www.youtube.com/watch?v=IS6niMIv8Mk&feature=share.
По принцип аз за най-голяма дължи а съм виждала цитирани 6см., но ставаше въпрос за жени от африкански произход.

@Salsisha - Ееееее нищо не каза, само изгрубя Stuck Out Tongue Winking Eye ! Жените, които си изкарват бременността на крак и търчат и мъкнат не са селяндурки, а ЩАСТЛИВКИ!!!
Виж целия пост
# 699
То едното не изключва другото. Simple Smile

А и едно е на крак, друго е с торбите по стълбите ...
Виж целия пост
# 700
Здравейте момичета. Рядко се включвам, но да кажа и аз за шийката, на мен какво ми е казвал добър Аг лекар, когато аз лежах за задържане.
Моята тогава беше 3.2 см. Обясни ми, че за нормална се води размер м/у 4 и  6 см. Тогава 3.2 см, ми обясни че не е  страшно именно заради това. За щастие, така си ми и остана до края. Но е факт, че има шийка по дълга от 4.5 см, според въпросния доктор. Не споря. Само споделям какво са ми казвали!
По повод бременностите. Моята лежаща беше втората ми бременност. При която, да се храня седнала, на моменти ми беше невъзможно. При първата, дори не помня че съм била бременна. Толкова гладко мина. Всичко е относително. Имам две здрави дечица, с две много различни бременности!
А за мъжете. Късмет си е, да ти влезе някой в положение. Няма как да те разбере със сигурност. И бегла представа нямат, но за съчувствието, не е необходимо да знае как се чувстваш. Това обаче си е част от характера. И ако липсва, може би е по-добре да го няма цял ден!
Успех ти желая Nornyana. Сега хормоните са много бошуващи и всяко казано и направено нещо изглежда грандиозно.  Опитай да не чуваш! Ще избуташ. Пази се и физически и емоционално!
Виж целия пост
# 701
Дължината на маточната шийка се променя с напредване на срока на бременността по следния начин:

Гестационна възраст от 16 г.с. до 20 г.с. - 4,0 см до 4,5 см
Гестационна възраст от 24 г.с. до 28 г.с. - 3,5 см до 4,0 см
Гестационна възраст от 32 г.с. до 36 г.с. - 3,0 см до 3,5 см
Между 22 г.с. и 30 г.с. дължината на маточната шийка варира в следните граници:

Дължина 2,0 см - 5-ти персентил
Дължина 2,5 см - 10-ти персентил
Дължина 3,5 см - 50-ти персентил
Дължина 4,5 см - 90-ти персентил
Риск от преждевременно раждане при многоплодна бременност:

Дължина под 2,5 см в 18 г.с.
Дължина под 2,2 см в 22 г.с.
Критерии за започваща цервикална дилатация са:

U или V образна форма на вътрешната ос на канала на маточната шийка
оформяне на разширения под формата на тунел от страна на вътрешния отвор на цервикалния канал
дължина на разширението над 5 мм
напречен размер на разширението над 3 мм
Виж целия пост
# 702
 След това в болницата(ужасно преживяване междудругото, с такава злоба ми взеха секрет и ми правиха преглед, че не искам да си спомням)ми казаха, че е високо горе(преглед с ръце) и , че е нормална дължина.Та не знам реално какви и са сантиметрите.Днес сутринта като станах да си направя ядене и така ме прободе...И от тогава съм с менструално напрежение ниско долу и легнах и не съм ставала даже и до тоалетна...
Виж целия пост
# 703
Здравей и от мен.
И по мое мнение контракциите са проблем.
Сега може шийката да е с нормална дължина,но бебето ще расте,ще натежи и при контракции е възможно шийката да се скъси повече от нормалното.
Моята беше ок до 28г.с и след това започнаха едно скъсяване...което беше хванато навреме и именно и поради тази причина родих когато му беше времето.
Моят съвет е да си намериш лекар на когото вярваш и да ходиш по-често от веднъж месечно на прегледи, а и разбира се да си спокойна и да почиваш.

Не вярвам, че един интелигентен човек ще си позволи да направи такъв коментар, бидейки наясно със ситуациятата.(Ако не е, е хубаво да се информира).
Тези проблеми в най-общия случай са генетично обусловени,т.е не зависят от индивида.
Би могла да сравниш мъжкото му достойнство с това на някой, който е по Simple Smile
Няма да е приятно,нали?
Същото е,като да се сравни как някой носел чанти и нямал контракции, а друг имал.
Съветвам, да разясниш на съпруга ти точно какво се случва и какви рискове крие тази ситуация.
Вярвам,че това ще го загрижи.
Ако ли не...

Когато се наложи да лежа, казах на съпруга ми или ти поемаш чистене,готвене и пазаруване, тъй като аз не мога по лекарско предписание или ще викаме жена да чисти веднъж седмично,храната ще поръчвам от еди къде си.Избери си кое предпочиташ.
Разбира се,може да седи мръсно и да ядем боклучава храна,ако смяташ за редно.(Това му го казах шеговито).
Домакинската работа не трябва и не може да застрашава бременост.

Не се безпокой излишно, много жени са имали контракции и дори са преносвали:)
Просто се погрижи за себе си и се готви за безброй безсъние нощи с бебо Simple Smile


След това в болницата(ужасно преживяване междудругото, с такава злоба ми взеха секрет и ми правиха преглед, че не искам да си спомням)ми казаха, че е високо горе(преглед с ръце) и , че е нормална дължина.Та не знам реално какви и са сантиметрите.Днес сутринта като станах да си направя ядене и така ме прободе...И от тогава съм с менструално напрежение ниско долу и легнах и не съм ставала даже и до тоалетна...
Виж целия пост
# 704
Свързах се док изписа ми за една седмица флумизин...какво мислите?
Аз слагам и утрогестан сутрин и вечер и го попитах да го спра ли, но той каза вечер да си слагам утрогестана, а сутрин флумизина, защото така или иначе само лежа и няма опастност да изтече. Някоя мама сблъсквала ли се е с този проблем...направо вече не знам.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия