Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 41

  • 51 830
  • 757
# 15
В понеделник сме на градина, и аз малко да си отдъхна, че повече от месец са си вкъщи.
Виж целия пост
# 16
Ето ме и мен. Благодаря за новата тема!
Очаквано не приеха малчо на държавна ясла и сега ще мислим как да стане с частните. 🙉
Виж целия пост
# 17
Пънчита - не е такова при Борис. Дори не съм сигурна, че може да се касае за АБКМ, но пусто всички ме навиват за елиминационна диета, не за тестове.

Фиксче - преди 7-8 месеца като се опитах да въведа прясното мляко избиха едни петна, подобни на атопичен дерматит/ някакви лишеи. Първоначално имаше 1-2 на лицето, които бързо отминаха. После започнаха да се появяват същите, но отзад на крачетата. Реших, че е вид реакция към прясното мляко, макар и дадено в минимални количества и в печиво. Спрях го, остана на кисело мляко, сирене и масло, които бяха въведени около годинката и не е проявявал никаква реакция към тях. От два-три месеца обаче въпросните петна / лишеи по крачетата ту се появяват, ту отшумяват. Единственото, в което се съмнявам, че на определена доза сирене/ кисело мляко реагира и те се обострят. Четох и интервю на въпросния д-р Димитров от Токуда, който твърди, че АБКМ може да се изразява и с чести белодробни спазми, нещо с което се боря постоянно при Борис. На всеки вирус той е на Вентолин, в някои случаи и на Пулмикорт.

Вчера коментирах темата с познати, които имат медицински познания, единият е вносител на машини и препарати за лаборатории и всички съветват да мине на продукти от козе мляко. Да, обаче, четох статии, в които се споменава, че протеина, който се води алергизиращ в млякото съществува и в меса, например телешко. По-този начин, съответно не съм сигурна само премахвайки /заменяйки за известен период млечните продукти доколко мога да съм сигурна в резултата. Дори ММ ме убеждава да не бодат детето залудо, какво щяло да му стане от две седмици на кози млечни продукти....а, аз дори не съм сигурна дали е АБКМ и дали може на някои млечни да реагира по-остро от колкото на други....
Телешкото не е проблем, ако нямаш алергия към телешко. Един от белтъците на млякото има вътре и той се разгражда при готвене.
Козето няма смисъл. Разликата в количеството казеин- основният белтък е минимална.
При  по- слаби алергии реакцията е с натрупване , да, както и се усилва в комбинация с други богати на хистамин храни.
Тестът в Токуда е с периферна кръв. Не е чак такава драма. Прави се и кожен тест.
Атопичният дерматит често върви с алергии към храни, а бронхоспазми и ларингоспазми с полени и домашен прах.
Според мен трябва да тествате детето.
Виж целия пост
# 18
Нашето братовчедче го класираха за градина, даже гледам че е първи в томболата. Казах им да пуснат едно тото.
Виж целия пост
# 19
Фиксче - благодаря ти! Явно ще се тества човечето.
Виж целия пост
# 20
Хайде и аз да се цопна в лятната тема с морето и сините вълни. Чакам вече с нетърпение. 😁
Виж целия пост
# 21
Къде ще ходите? Simple Smile
Виж целия пост
# 22

Приморско.😉
Виж целия пост
# 23
И ние се гласим за Приморско Simple Smile
Виж целия пост
# 24
Фокси - кръв от пръстчето е, но са много епруветчици, 4 - 5 по спомен и Йоан го боцнаха на 2 пръстчета. Резултата излиза за седмица. Дано все пак няма сериозни алергии, а да е локална реакция.
Виж целия пост
# 25
Браво на вас Grinning
Виж целия пост
# 26
Пънче - благодаря ти за инфото.  Мога ли да си го пусна сама пакета с изследвания и после да отида с тях при Димитров или първо през него трябва да мина?
Виж целия пост
# 27
Можеш, ама мини първо според мен. Щото има различни панели педиатричен, инхалаторни ... Може пък във вашия случай първо кожни да направи. Колко е голямо детето?
Виж целия пост
# 28
Фиксче - 2 г и 2 месеца
Виж целия пост
# 29
И моето не е прието на ясла. Не че съм очаквала де...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия