Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тортиколис (крива шия)

  • 1 380
  • 3
Здравейте!

Синът ми е на 3 месеца. Веднага след раждането забелязахме, че долната му челюст не е симетрична (изглежда "повдигната" от едната страна). По-нататък забелязахме, че предпочита да държи главата си наляво.
Коментирахме с педиатър; отговора беше, че ще отмине с времето.
На преглед при ортопед стана ясно, че трябва рехабилитация. Препоръчаха ни кинезиологичен анализ в болницата на д-р Чавдаров. Казаха ни, че се нуждае от един курс рехабилитация по Войта.
Казаха, че не се знае от какво естество е проблемът. За момента го водим вече няколко седмици на терапия.
Заведохме го на друг ортопед - според него е тортиколис и ни препоръча кинезитерапия.
Педиатърът препоръчва физиотерапия.
Объркани сме и не знаем кое е подходящото лечение за детето ни. Не знаем към кой лекар да се обърнем за адекватно, независимо мнение.

Обръщам се към вас за съвет!
Благодаря на всички отзовали се!
Виж целия пост
# 1
Надявам се да не е нещо сериозно. Моят по-малък син доста дълго не можеше да си държи главата изправена, някъде докъм третия месец. Прегледаха го двама лекари - детски и хирург(наш познат). Казаха, че е от положението в утробата и ще се оправи с времето. Препоръчаха масажи, но аз не бях упорита, защото беше неприятно за него. Всичко се оправи, не знам точно кога. Сега е два метра мъж и вратът му е абсолютно прав. Пожелавам ти същото.
Виж целия пост
# 2
Благодаря! Надявам се да се справим с това..
Виж целия пост
# 3
Писах в другата тема за тортиколиса при нас Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия