Работа за готвач

  • 2 158
  • 1
Здравейте, ако има сред вас готвачи можете ли да дадете мнение какви са изискванията ви спрямо бъдещите ви работодатели? Явно бъркаме някъде, тъй като на обявата в джобс има двама кандидати, които казаха, че не бързат имат много предложения и ще се чуем след две седмици.
Виж целия пост
# 1
Много от работодателите ресторантьори търсещи готвачи не изпълняват дадените обещания на интервюто - нещо като "мижи да те лАжем".
Започваш работа и балонът се спуква. Разбираш, че си подведен, ама вече си вързан с договор, като куче на синджир.
Други пък, нищо неразбиращи от ресторантьорство, оставят наемането на персонал в ръцете на управителя/управителката, които пък избират служителите по свои собствени критерии, нямащи нищо общо с тези на работодателя - предпочитат се ниско интелигентни и неамбициозни служители,   за да не са евентуални конкуренти. Главните готвачи пък - щото начинаещите  в ресторантьорския бизнес работодатели  не разбират от тая професия и работа, оставят назначения за главен готвач да направи подбора на готвачи. Да, ама те си избират помощници на същия принцип - ниско интелигентни, некреативни, с робско поведение служители, че да не вземе някой да се докаже като по-кадърен и подходящ и да го измести от царската позиция. Накратко, масово управители и главни готвачи назначават неподходящи за фирмата служители, но такива които със сигурност няма да застрашават техните интереси.
Това, което трябва да се промени, е че собствениците на ресторанти трябва да правят подбора на персонал сами, щото управителя и главния готвач могат да работят както за успеха на ресторанта, така и за неговия провал.
И изпълняване на дадените обещания - условия на работа, заплата и пр.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия