МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

  • 71 517
  • 756
# 705
На Йоткер, обаче сега беше много малко в пакетчето и досипах от някаква френска. Стана мазало. Правя хляб повече от година, отдавна не меря съставките. Машината я изчистих и даже изпече един хляб. Бях се притеснила, че трябва да я хвърлям.
Виж целия пост
# 706
Нали знаеш че френската мая е по-силна. Стана ми интересно затова те попитах, реших че слагаш прясна мая, при нея по става на око. Аз мая слагам само с една мерителна електронна лъжица, на хлебче ми идва около 1.8 гр. и няма как да я улуча око.
Извинявам се за отклонението Simple Smile
Виж целия пост
# 707
На Йоткер, обаче сега беше много малко в пакетчето и досипах от някаква френска. Стана мазало. Правя хляб повече от година, отдавна не меря съставките. Машината я изчистих и даже изпече един хляб. Бях се притеснила, че трябва да я хвърлям.

Добре постъпват тези, които прочитат поне това, което производителите са написали на пакетчетата Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Виж целия пост
# 708
Нали Simple Smile
Виж целия пост
# 709
Вече втори опит правя да прехвърля тестото преди да е започнала машината да пече и се омазвам и нищо не става. Немога да го направя и незнам от къде е проблема, извинявам се ако е обсъждано подобно нещо в по-стари теми. Значи правя хляб от чист лимец, уцелила съм си точните съставки уж, но искам да го изпека във фурната, защото в пекарната ми е един такъв без запечена коричко от горе.
Виж целия пост
# 710
Машината няма ли програма за месене на тесто?
Виж целия пост
# 711
Машината няма ли програма за месене на тесто?
Мисля, че има, ще пробвам да нея след това как процедирате? В предишните ми опити намачквах тестото още веднъж с надеждата, че ще бухне отново, но става като тухличка.
Виж целия пост
# 712
А защо тестото се намачква отново?

След програмата за месене изваждам тестото, оформям го по желания начин и после си го пека като питка, без да го  меся отново. Да, не е от лимец, но това няма значение в случая.

Скрит текст:
Първата снимка, която намерих в момента:

Освен това, тестото може да се прехвърли във фурната заедно с казанчето. Като правя козунак, понякога опира в капака на хлебопекарната. В такъв случай загрявам фурната и малко преди края на печенето го прехвърлям в нея. Може още преди печенето да се премести във фурната, без да се изважда от казанчето.
Виж целия пост
# 713
Моля ви,някой да ми каже как се почиства загоряло от стените и дъното на самата машина,а не на кофата.Машинката ми е на Филипс,има разни малки отворчета.Искам да я напръскам с обезмаслител и после да я изплакна на чешмата,ама мисля,че ще има БУМ след това като я включа.Много съм завеяна,сложих два вида мая и явно съм сложила повече/от много месеци слагам вс на око/.
Намокри кухненска хартия, на 2-3 слоя всяко парче, с много топла вода и залепяй по стените и дъното на машината, като внимаваш с нагревателите, само над долните оси не слагай, а около тях. След 2-3 чАса махни хартията и всичко би трябвало да се е 'разкиснало' и да се свали лесно с изтриване с попивателна гъба. Не препоръчвам да ползваш препарати, т.к. трудно биха се маханли от там.
Виж целия пост
# 714
Вече втори опит правя да прехвърля тестото преди да е започнала машината да пече и се омазвам и нищо не става. Немога да го направя и незнам от къде е проблема, извинявам се ако е обсъждано подобно нещо в по-стари теми. Значи правя хляб от чист лимец, уцелила съм си точните съставки уж, но искам да го изпека във фурната, защото в пекарната ми е един такъв без запечена коричко от горе.
Здравейте, в момента се боря с брашно от чист лимец. До сега съм правила хляб с бяло брашно, както и със смесено - бяло и типово, и се получаваше идеален хляб. Пропорциите ми  - 230 мл вода, 390-400 г брашно, малката мерителна лъжичка суха мая, малко олио, сол, захар. Сега имам брашно от чист лимец, чист , защото брашното не е от магазин, а е от смлян лимец. Два пъти вече се провалям. Пробвах с моите пропорции - 1/3 лимец и 2/3 бяло брашно - не се получи. Надигна се и хлътна, както става когато му е много водата. Увеличих брашното. - 230 мл вода, 440 г брашно, пак  1/3 лимец и 2/3 бяло. Малко по -добре стана, но от горе пак много се надигна и опря в капака, после хлътна. Надолу е добре, хареса ми. Та моля за Вашите пропорции, дето казвате, че сте ги улучили. Благодаря.
Виж целия пост
# 715
Аз смесвам 200 г брашно от лимец с 600 г пълнозърнесто. Водата е 500 г.
Виж целия пост
# 716
Вече втори опит правя да прехвърля тестото преди да е започнала машината да пече и се омазвам и нищо не става. Немога да го направя и незнам от къде е проблема, извинявам се ако е обсъждано подобно нещо в по-стари теми. Значи правя хляб от чист лимец, уцелила съм си точните съставки уж, но искам да го изпека във фурната, защото в пекарната ми е един такъв без запечена коричко от горе.
Здравейте, в момента се боря с брашно от чист лимец. До сега съм правила хляб с бяло брашно, както и със смесено - бяло и типово, и се получаваше идеален хляб. Пропорциите ми  - 230 мл вода, 390-400 г брашно, малката мерителна лъжичка суха мая, малко олио, сол, захар. Сега имам брашно от чист лимец, чист , защото брашното не е от магазин, а е от смлян лимец. Два пъти вече се провалям. Пробвах с моите пропорции - 1/3 лимец и 2/3 бяло брашно - не се получи. Надигна се и хлътна, както става когато му е много водата. Увеличих брашното. - 230 мл вода, 440 г брашно, пак  1/3 лимец и 2/3 бяло. Малко по -добре стана, но от горе пак много се надигна и опря в капака, после хлътна. Надолу е добре, хареса ми. Та моля за Вашите пропорции, дето казвате, че сте ги улучили. Благодаря.

215 мл. айрян   
3 сл. зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
330 гр. лимец брашно
1 ч.л. суха мая
Това е моята рецепта, признавам си, че съм имала и провалени опити, най-често когато заменя сухата мая с такава на кубчета от магазина.
Виж целия пост
# 717
Здравейте ! Имам хлебопекарна Горене 1600 искам да опитам сладко от ягоди да направя. Някоя от вас правила ли е сладко в хлебопекарна и по ли е хубаво отколкото на котлон? И ако може рецепта. И ако може рецепта за кекс със добавка сладко!? Благодаря предварително Simple Smile
Виж целия пост
# 718
Не виждам с какво да е по-хубаво сладкото, просто машината го загрява и бърка вместо на ръка. В книжката на моята имаше някаква рецепта, с желираща захар беше, т.е. с добавен пектин, така че ще се сгъсти лесно и бързо. Според мен ако вземете желираща захар от магазина и си сварите в тенджера както пише там на нея, ще същото. Че и позволява по-голямо количество наведнъж от хлебопекарната. В Gelfix също не мисля че имаше нещо повече от пектин, там има също точна доза за плодове и захар направо на опаковката и става бързо, буквално минути се вари.
Не знам къде съм метнала книжката в момента и няма как да препиша. Вижте във вашата, щом имате такава програма, трябва да има и рецепта за нея поне една. Пък и знам ли желиращата захар тук и в която там държава е писана рецептата дали е една и съща, може и да има разлики.
Имаше изказвания че на самите уплътнения на казанчето не им се отразявало добре варенето на сладко в нея, идея си нямам колко са верни, но за мен това е най-безсмислената програма дето я имам...
Виж целия пост
# 719
Karamele, благодаря! Ще пробвам рецептата ти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия