Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Westworld- Welcome to the new world- Тема II

  • 28 820
  • 644
# 630
Аз нищо не помня какво се обсъждали, забравила съм и подробности от  сериала Grinning
Виж целия пост
# 631
Аз щото не гледам много сериали, и горе-долу помня.

Сега чета, че първоначалният проект в Западен Свят се е наричал  Argos Initiative.

"Делос" и  "Аргос" са гръцки думи и са свързани с митологията. Както Петя написа, Делос е име на гръцки остров.

В гръцката митология, Лето избягала от Хера, за да роди близнаците Аполо и Артемис на остров Делос, превръщайки острова в свещено място, където смъртни не можели нито да се родят, нито да умрат. Смъртните могат само да посетят този остров.

На Делос в сериала му е забранено да умира.

Аргос било от референция към гръцките Аргонавти. Гръцкият мит за Язон с неговия кораб "Арго".


А това?Това е уникална, уникална сцена.


В реддит са писали, че в ЗС има и Уроборос, както е в ДарК. Но ако го опиша, ще има много спойлери. Така че ... на един следващ етап.

Виж целия пост
# 632
Много интересно за Делос, все едно парка Grinning
Виж целия пост
# 633
Уроборосът бил свързан с Долорес, но трябва да се стигне до последния епизод на сезон 2, за да се обясни.

Всичко, което се случва, се е случвало и преди. Това някъде и у Библията го имаше (чела съм някъде анализ, не вярвам да си измислям).Познавачите на митологиите казват, че Долорес била Артемис, а Теди бил Прометей.

Както и лабиринтът - това било също гръцкият лабиринт, който бил създаден за Минос. Но тия неща ще чакам Петя да ги потвърди, щото не съм сигурна в истинността им.

Един вид Арнолд бил Дедал, а Форд бил Минос.

Виж целия пост
# 634
Четох това за Артемида и Прометей, обаче Теди не ми прилича на Прометей - според мен не е подходящо сравнение. Той не помогна с нищо, накрая (няма да издавам спойлери).
Виж целия пост
# 635
Но теориите, че Мейв е Исус, са по-достоверни.

Един вид ... Исус в тяло на жена. Нея май и някой от нейните я предаде.

Скрит текст:
А и тя бе избраната.
Виж целия пост
# 636
Според мен е перфектна. Точно като кукла на моменти Wink, на моменти луда.
Мен ме дразни Мейв. Simple Smile Не знам защо.
+1
В началото ми харесваше Мейв, после някак всичко около нея е “захаросано“ и, основното: тя е само с лична цел, което е ужасно егоистично. Ами заради това тя да постигне целта си умират хостове (и хора, ама хайде, да кажем, че за тях не трябва да й пука).
Знам, че много късно се включвам, но нямаше как. От цяла седмица се точа да прочета тези 170 поста. Grinning
Виж целия пост
# 637
Свършихме ние със сериала снощи. Хич не ми хареса краят! 😄 Ще попрочета назад, че да не се изказвам неподготвена. 😀 Символики и т.н. не са ми силна част, та ще ми е интересно какво сте дискутирали. Аз само съжалявам за Уилям, просто Ед Харис много ми е влязъл под кожата в тази роля, страхотен е!
Виж целия пост
# 638
Краят е просто преход към следващия сезон, който ще се развива извън парка (отчасти - Мейв още е вътре).
Виж целия пост
# 639
Надявам се да разберем как Уилям остарява и решава да стане част от експеримента си. Това имам предвид за края, нали го дадоха след някакво време, вече като хост. Неговата история ми е най-интересна. Обаче аз все пак мисля, че не уби дъщеря си. 🤔 Накрая мисля, че слагаха в чувалите убитите хора, но хостовете не бяха в чували, а тялото на дъщеря му също, но може би само се надявам. Simple Smile Обаче този път бях подготвена и следвах историята, но ако не очакваш, е кофти.
Аз, м/у другото не разбрах, че правят копия на съзнанието на гостите в началото. Реших, че са напреднали много и могат да пренасят съзнанието просто в ново тяло, това във връзка с епизода, когато дадоха интервюто на Делос с Уилям.
Виж целия пост
# 640
 Уилям не е хост, той е жив и ще участва в следващия сезон. Когато дъщеря му умря, той си внуши че е хост, но това беше психоза.
Експериментът със стария Делос показа, че за сега хората не могат да стават хостове, без да се побъркат след няколко дни. Затова и Форд нямаше постоянно тяло, а само от време на време влизаше в някой.

Не се отнася за Бърнард, тъй като той е копие, не е прехвърлено съзнание.
Виж целия пост
# 641
Т.е. това след надписите не се е случило? Thinking Или е след много, много, много време, до което ще стигнем в трети сезон. Имам предвид, че е в хост.
Виж целия пост
# 642
Точно - това е момент от бъдещето, но не се знае колко напред в бъдещето. И не се знае дали ще бъде засегнато в трети сезон - в трейлърите нямаше нищо такова. Може би е част от плана на Долорес, който се изяснява постепенно.
Виж целия пост
# 643
Мда, аз под края имам предвид тази сцена. Simple Smile Мерси, не съм гледала трейлъри или чела нещо и нямам идея за следващия сезон.
Виж целия пост
# 644
Малко новини за третия сезон:
https://hicomm.bg/novini/nova-zla-korporaciya-shche-ni-pritesnya … OzMx7f3jU3JGf7TB4
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия