Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Малки декоративни розови цветове

  • 3 049
  • 3
Здравейте! Преди няколко дена бях в цветарския магазин , за да взема цветя за приятелката си. Често съм обръщал внимание на интересните "мечета от рози" и ги попитах колко струват. Шокираха ме с цена от 540лв за голямото и 230 за малкото. Докато си чаках букета видях как се прави - върху стиропорена фигурка на мечка се лепят изкуствени (изглеждаха дунапренени) розови цветчета с горещ силикон. (имаше и сърца 20-25см за по 150лв)
Изглеждаха като това:  https://bloomroom.bg/product/mechka-ot-tsvetya.
Въпросът ми е следния: Знаете ли от къде да купя такава стиропорена фигура и по-важно декоративните цветя.
Благодаря!
Виж целия пост
# 1
В хоби магазините. Например М- арт в подлеза на НДК или до Халите, магазин Рая на Симеон близо до Мария Луиза или онлайн.
Виж целия пост
# 2
По хоби магазините. Само че няма да стане със силиконово лепило - то е горещо и стопява стиропора, а другите лепила го разяждат. Фигурата или не е била стиропорена, или е било много специално лепило. Розичките са приблизително по 1 лев пакетче от 10-15 броя, на тази мечка, която показваш има поне няколко хиляди такива рози. Да речем, че са 2000 (вероятно повече) - това са ти вече около 200 лева + самата фигура, + лепилото, + работата по нея - абсолютно оправдана цена. В крайна сметка ще ти излезе по-скъпо да си я направиш сам, и не е факт, че ще излезе толкова добре - все пак те имат опит в оформянето.
Виж целия пост
# 3
Аз бих поспорила дали цената е оправдана. Тези цветчета се намират от китайските сайтове по 100-200-500бр. за жълти стотинки, а тук им надуват цените като за световно.
Най-скъпа ще е мечката... и пак не вярвам да е повече от 20$. А всяко лепило на водна основа ще свърши работа. Някое по-качесвено ще е около 10-15лв.

Та за разход от под 100лв, цена 500лв е много висока. Не е чак толкова сложно да лепиш цветчета върху фигура и това идва от човек, който се занимава с ръчна изработка от години, т.е. не подценявам ръчния труд.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия