Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Страх от бъдеща рискова бременност

  • 2 512
  • 1
Здравейте!
На 29 години съм, винаги съм била позитивен и емоционално стабилен човек. С мъжа ми решихме да започнем опити за нашето първо дете, но в последсвие ми откриха рядко генетично сърдечно-съдово заболяване.
Жените с това заболяване имат висок риск по време на бременност- освен за самото бебе, а също и не малък за живота на майката. Лекарите не могат да дадат гаранции какво може да се случи при една бременност. Няма и много статистики за моя случай.
 Винаги съм мечтала за голямо семейство, а за няколко месеца живота ми се преобърна. Искам да живея и не мога да се реша на крачката да предприема 1 бременнос. Чувствам се ужасно от това, напоследък  имам силно развит страх от смъртта и имам усещането, че ще съм  много нестабилна по време на бременността, ако се реша на такава.
Няколко седмици се опитвах сама да се справя с депресията и черните мисли и да търся алтернативи  като осиновяване и др., но не се взима така лесно решение да нямаш дете. Трудно ми е и определено усещам, че имам нуджа от  психолог или психиатър.
Бихте ли ми препоръчали някой, който се занимава с подобни казуси. Благодаря много!
Виж целия пост
# 1
Здравейте,
Очакванията и това, което се случва не са едно и също. Решенията ще са трудни, каквито и да са.
По отношение на сраха от смъртта и емоционалната нестабилност, те са страдателни,  но са на място. В крайна сметка имането на деца е един от по-достъпните начини да се "обезсмъртим". От друга страна това може да доведе до смърт. В вашия случай въпросите за това, какви са последствията от решенията, които вземаме и кой носи отговорностна и вината, ако борбата между смърта и обезсъртяването завършат 1:0 в полза на смъртта са изострени до крешчендо. Не че при останалити бремености и раждания не съществуват.
Друго което си мисля, че дори да отложите за известно решението на този болезнен въпрос, ще трябва да го разрешите. Винаги съм смятала, че най-изтощително е "цикленето".
Мислили ли сте и обсъждали ли сте със съпруга си сурогатно майчинство? Знам, че в България е незаконно. Мисля, че най-близката възможност е Украйна.
Даниела Тахирова  - психотерапевт
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия