Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шести клас - 2018/19 - тема 1

  • 48 672
  • 740
# 720
И аз искам да чете. Нямам претенции какво, но да чете. Че книгите е хубаво да се прочетат - спор няма, но не мога да го насилвам. Така уж чете, но мисли за коренно различни неща, в крайна сметка не е разбрал нищо. За откъсите от изучаваните произведения съм съгласна, но те ще ги четат и в час (или поне би трябвало).
Виж целия пост
# 721
При нас чудото с четенето се получи с Хари Потър. Сама си взима книгата и си чете, без подканяне, както ставаше преди. Даже на плажа я носеше и там четеше. Значи има светлина в тунела.  Аз винаги съм обичала да чета. Пък сестра ми е пример за късно запалени читатели - и тя някъде в гимназията започна. Няма да забравя как в трети-четвърти клас мъчеше на плажа Винету, а аз изгълтах цялата поредица за нула време. Е, чете предимно фентъзи, но пък в големи количества... Joy
Виж целия пост
# 722
По повод паролата на пощата. Аз съм потребител от 2008 година , но нямам "значим брой мнения". Когато писахме до омбудсмана това нямаше значение. Разочарована съм.
Виж целия пост
# 723
Време за включване...Учебната година наближава. Направо съм в потрес за входящите нива, изпозабравила е всичко. Само по математика продължихме уроците и през лятото.
Виж целия пост
# 724
Вчера й връчих сборника на Архимед, от батко й имаме старото издание, да порешава. Днес ще продължи и ще проверя как върви. Да не си помислите сега, че се е съсипала от решаване. Може би две задачи да е решила... Много ме е яд, че пак трябва да се купуват сборници, при положение че се видя, че старото и новото издание нямат особени разлики, само дето са поразместили темите.
В неделя ходихме на Мусала. Страхотно изживяване, препоръчвам на всички, които досега не са били!
Noel, не се притеснявай, сигурна съм, че повечето деца са така!
Виж целия пост
# 725
Хайде и аз да се включа.
За съжаление ваканцията поприключва и усещам как ще почне отново лудницата.
Днес минахме да ги премери педиатъра и да даде бележките за училище от което съм много доволна.
Домашното по математика го мъчат цяла ваканция и още не му се вижда края. Едната ще го свърши, но за другата не съм много сигурна.
Със задължителните книги не напредват особено, но колкото толкова. Затова съм ги записала и от догодина на курсове по БЕЛ поне първите месеци, да видим какво е нивото им и дали ще им допадне.
Надявам се шести клас да е почивка преди седми клас и да е дори по-лесен от пети Simple Smile
Ако това не е така, не съм сигурна къде ще успеем да вмъкнем курса по БЕЛ, чуждите езици както и няколкото вида спорт на които държат да ходят. От другият месец ще имат детските мултиспортс карти, с което се надявам поне малко да намаля разходите за спорт Simple Smile Радвам се, че стават все по-самостоятелни и очаквам да продължат да си ходят вече сами на повечето видове спорт, които са си избрали.
Виж целия пост
# 726
Айла, къде записахте курс по БЕЛ? В СМГ ли?
Виж целия пост
# 727
Моята чете Нушич по-дълго време, от времето, което е отнело на автора да я напише. Има да чете и "Принцът и просякът". Започна да решава задачите от преговора, за който писахте (нашата класна не е дала) и до края на седмицата ще ги е отметнала.
От тази година тръгва на БЕЛ. С математиката още чакам да ме споходи вдъхновение какво да правим.
Виж целия пост
# 728
От тази година тръгва на БЕЛ. С математиката още чакам да ме споходи вдъхновение какво да правим.

Ха ха, за курсовете и аз чакам вдъхновение. Школа ли да е, частен учител или изобщо да пропуснем тази година.
Виж целия пост
# 729
Моята госпожица все още не е решила домашното по математика, но има още време. Сега пише домашното по БЕЛ при частната учителка, че от понеделник започват уроците.  
Тръгнахме семейно на фитнес - само баща им още не сме го завели, но предстои. Не беше тренирала последната година и се отрази на фигурата й и на самочувствието. В момента се чувства по-добре, но от време навреме изпада в някакви "нещастни" настроения и се чудя дали се засилва пубертета или е основно ревност към брат й.
През годината ще видим как най-добре ще комбинираме ангажиментите - два пъти седмично БЕЛ, пиано, АЕ, школа по мат и тренировки.
Май прочете необходимото от списъка, но само задължителните глави. Много й беше тежко четенето на "Под игото" и реших да не я насилвам. В момента чете книги по нейн избор - Рик Риърдън или Хари Потър. Радвам се, че изобщо чете, защото преди и това й беше трудно.
Весело оставащо лято!
Виж целия пост
# 730
Аз реших тази година да му спестя курса по български език и литература. И без друго е достатъчно натоварен. Ще ходи само в 7 клас.
Ходихме на ортопед, който каза, че трябва да засилим спортовете и да сменим футбола с плуване и после с народни танци заради проблеми с глезените и ходилата - първо да влезе във форма, а после да се подсилят ходилата от танците.  Та сега това ни е на дневен ред.
Иска ми се да е по-малко натоварен и да му остава някакво свободно време, но не знам как да го постигнем - като сложим достата часове в училище, школа по математика, програмиране, английски и спорт и времето свършва Frowning1
Виж целия пост
# 731
За съжаление идва края на ваканцията. Варваринът не иска и да чува за училище, до тук е прочел единствено "Малкият принц". Не чете!
Миналата година след ежедневен контрол и подбутване от моя страна изплува успешно от блатото ПЕТИ КЛАС. И тази година ще контролирам, че си виждам завеяното чаве... От сега ми се реве като се сетя за материала по математика. Disappointed Relieved
От наблюденията ми с баткото - зорът е до края на 7 клас. Осми клас нашият буквално го проспа, че беше подготвителна година с английски, а от девети нататък явно и хлапетата бяха пораснали и осъзнали кое как се случва - да си призная, до 12 - ти особени драми нямахме.

Нищо не сме подготвили за началото на учебната година, ама ще трябва да се размърдаме през следващите две седмици.
За спортове -  заряза спортните танци в края на 4 клас (тъкмо се бяха заформили с партньорката като прилична двойка), в пети ходи на някакви улични танци, а за тая година нещо смотолеви за народни. Дано да се запали, че баткото 12 години танцува, и беше от солистите на групата, поне за мен народните танци дават изключително много.
Дано не зареже допълнителната подготовка по информационни технологии, очевидно има афинитет към тези неща.
Майко, никакво време не остана! Scream
Виж целия пост
# 732
Колкото по-големи стават, толкова по-бързо минава ваканцията.
Утре ще ходим при ЛЛ за попълване на профилактичната карта, вчера разпечатах снимки за бележника, тетрадки има от миналата година, но ще купим няколко. Не остана. Свършва и моята ваканция.
Виж целия пост
# 733
Свършва и моята ваканция.

Ей това ми е най-тежко на мене. Sunglasses
Виж целия пост
# 734
Направо ми се реве с приближаването на учебната година. Уж е прочел всичко, но съм сигурна, че в главата му нищо не е останало. Накарах го да мине в уча.се материала по повечето предмети, че положението е тежко. Особено математиката е страшен зор. Иначе иска да започва и втори танцов стил, та ще е почти всеки ден на танци. Заминава вдругиден на танцов лагер и с него приключваме веселбата. 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия