Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 8

  • 37 192
  • 777
# 75
Панди,Деси,не ме питайте какво изживях.Набивах му канчето,карах се,че и на майка ми се карах,че го е пуснала сам,но ефект пак нямаше голям.Снощи още с излизането и пак тръгна след онова дете,ама бързо го завърнах.Рев и обяснения и при нас имаше.
Виж целия пост
# 76
Разбирам ги от една страна - деца са, интересно им е и досадно за всичко да питат и да са все с нас. Това, че касае тяхната безопасност сякаш не може да се преработи от умовете им достатъчно мотивирано, че да се сетят за предупрежденията ни. Даже си спомням как и аз като дете така съм нарушавала правилата и съм хуквала нанякъде без да се обадя. Е, дойде време да съм от другата страна на бариерата. Laughing

Когато брат ми беше на около 3-4 години с баща ми бяха отишли до пазара с автобус. На връщане баща ми завел брат ми на детската площадка да поиграе. Паметта ми за причината да го изгуби от поглед бледнее, но в крайна сметка баща ми не открива детето и обезумява от тревога. Търси го навсякъде, разпитва хората, продавачите и никой не го е виждал. Тогава нямаше мобилни телефони и той се сеща, че на спирката има телефон. Отива да се обади на полицията. И вижда брат ми седнал на пейката да си клати краката. Не стига това, ами дребното му казва:
- Хайде, бе, тати! Знаеш ли откога те чакам?
Брат ми си знае, че след площадката ще се качи на автобус и отива да чака на спирката. Не знам защо баща ми не се е сетил да провери там, а може и да е проверил преди брат ми да стигне и да са се разминали, че има различни подходи към спирката .
Виж целия пост
# 77
Панди,така е,но Дени е на 6 почти и много добре знае,че се притесняваме,ако изчезне без да се обади.
Виж целия пост
# 78
Аз бях на около 12-13 г когато го направих. Бяхме на море. Майка ми легна да спи, баща ми излезе с негов приятел, а ние с братята ми предпочетохме да играем в двора на почивната станция.Обещахме да не го напускаме. Аз не удържах обещанието, макар че знаех как ще се притеснят родителите ми, ако не ме открият. Просто нещо ме теглеше да наруша обещанието си с ясното съзнание какви тревоги ще причиня и какви ще са последствията за мен след като ме хванат.
Много пъти ми се е случвало в детството да се боря така със самата себе си. Хем знам как трябва да постъпя, хем нормалния детски стремеж към забраненото ме тегли. А бях кротко дете като цяло, не съм създавала големи грижи, слушах и изпълнявах в повечето случаи.

А иначе и моето почти 5-годишно знае, че не бива да изчезва никъде без нас. Знае не само, че ще бъде наказана, а и какви опасности я дебнат в такъв случай. Но ... Детска й работа. Simple Smile Сега даже ми е смешно като си спомня, но тогава чак лошо ми стана когато се прибрахме вкъщи и всичко приключи. Първо зверски се притесних, после страшно й се ядосах, след това угризения, че може би твърде остро реагирах и организмът ми реагира с главоболие и прималяване на този стрес.
Ще ми се да вярвам, че няма да има повече подобни случки, но се съмнявам да й се размине само с това. Тя си е непокорно човече.
Виж целия пост
# 79
Панди,то и мен ми е смешно сега,но вчера акъла ми изкара.Сега пак се пазари да излезе сам пред блока,но не е познал,че ще го пусна,защото вече загуби доверието ни.
Виж целия пост
# 80
glafira, и от мен добре дошла. По-добре "сами" отколкото с мъже/жени, които не са подходящите ни половинки.
И при мен така стана - първо вилнееше доста БНД след раздялата (нямаме брак), но после се кротна и даже започна да се държи доста прилично. Няколко пъти дава заявка да се опитаме отново да се съберем, но аз съм твърдо против да лепим парчета, които вече са разбити на сол.
Казваш, че дъщеря ти отново е във фаза злоядство. Кога мина предишната фаза и колко дълго продължи? Сама ли си отмина, или ти нещо направи по въпроса? Питам, защото моето почти 5-годишно диване също е много злоядо. По принцип не я карам насила и съм доволна, че поне плодове и зеленчуци похапва с охота, но понякога се притеснявам, че не се храни достатъчно разнообразно. Още не беше навършила годинка когато започна това злоядство, а преди това си похапваше с огромен апетит и беше доста пухкава.А дано вече я отпусне фазата.

Ами, при моята е на приливи и отливи откак е станала на три. Като има скок на растежа, яде като разпрана...В момента сме на принципа каквото каже, това се готви. въпреки, че вече ми идва нанагорно от (подозирам) лигня.

За стоенето при баща си, от седмица в момента е сведено до 3-4 дни през седмица. Ама и той много не роптае по въпроса. Та когато мога, гледам да си почина качествено, че през останалото време доста ме изцежда, че сме в другата на активните.

И благодаря на всички за приема. От години ви чета, ама все не смеех да пиша. Не знам защо:)
Виж целия пост
# 81
Хайде,похвалете се.Кой как е изкарал лятото?
Честит първи учебен ден и успешна нова учебна година.
Simple Smile
Виж целия пост
# 82
Хайде,похвалете се.Кой как е изкарал лятото?
Честит първи учебен ден и успешна нова учебна година.
Simple Smile

Точно вчера докато миех косата на детето с шампоана, който ти препоръчах  си мислех, че скоро не си се появявал. Smile
Честит да е денят и за теб и твоето момиче! Тя вълнува ли се, че е пак на градина? Моята уж се кефеше, тръгна с усмивка и там като се разплака с едни крокодилски сълзи ...
На въпроса ти - изкарахме лятото предимно на работа и на градина. За една седмица бяхме на море в Китен и после отново в стария коловоз. Но не се оплаквам. Предпочитам да няма нищо ново отколкото да се случи нещо неприятно. А и детето поне си почина. През август и септември до днес не беше на градина, гледаха се с баба и дядо, аз я водех насам-натам когато почивам.

Ти как изкара?
Виж целия пост
# 83
Много добре си изкарахме лятото.Предимно по плажовете,разходки.
Имаше и много и различни фестивали в града,та не сме скучали изобщо.Моята,цялото лято изкара на ДГ,заедно с сборните групи.Тя е много доволна,че имаше контакт и с по-големите.А и понаучи някои нови неща.Не е прекъсвала,та и затова не прави някаква особена разлика с днешния първи учебен ден.Ако ги нямаше балоните и цветята,даже не може да се разбере,че днес е празник.
А аз,покрай хлапето.В общи линии,не сме се отделяли един от друг,освен по времето когато съм бил на работа.А и на мен като цяло не ми остава много свободно време.Мисля да я записвам на някакъв спорт и трябва тия дни да решим на какъв.
Твоята тренира ли нещо?
Виж целия пост
# 84
Ние изкарахме лятото по почивки също.Бяхме за една седмица на Трявна,после една на море.Август и моя не ходи на градина почти и беше много доволен.
Виж целия пост
# 85
spaceone, Нищо не тренира моето диване  все още и това ми е голяма болка. Искам и аз да я запиша на спорт - плуване или спортно катерене. Обаче не ми достигат нито финансови ресурси, нито мога да я водя и вземам всеки път, защото работя на график - 2 работни дни и после 2 почвини. А тренировките са в опрделени дни от седмицата. При мен всяка седмица работните дни са различни и няма как да се съчетая с тренировки. Бабата и дядото много помагат, да са ни живи и здрави. Те я поемат след градина в работните ми дни както и когато работя през уикендите, но са възрастни и не могат да я водят по тренировки. Градината е близо, на 5 мин от блока, но тренировки наоколо никакви нямаме и ще се налага по градски транспорт да я катерят, а не ги държат краката. Disappointed
Виж целия пост
# 86
Честит първи учебен ден !
Ние лятото на море ,на басейни и т.н. даже на мен ми дойде в повечко.Не обичам особенно да ходя.Виж механите и кръчмите около нас са ми достатъчни да разпусна.
Днес тръгнахме за училище доволни.Но пък брои кога са почивните дни.Та задоволството бързо ще се изпари.
И с ремонт се набутах.Майсторите днес свършиха.Чистя.Мебелите ги няма.Ама няма да се ядосвам.
И учебници имам да подвързвам...
Виж целия пост
# 87
И учебници имам да подвързвам...
Е те така,се разпуска най-добре : ) Simple Smile Simple Smile
Дани,как беше когато тръгна  в 4 група.Дърпаше ли се или....?
Панди,спорта е хубаво нещо.Само дето не ми стига времето за нищо.Но както казва един познат "Всичко е въпрос на организация".А аз го гледам умно и си викам,ми ела ти организирай време с дете на 4-изтребител,че да те видя Stuck Out Tongue
Ще гледам да е близо до нас.При мен поне има избор,та ще видя.
Виж целия пост
# 88
Подвързиите или найлонките или както и да му се вика са универсални размери -А4 ,А5 ...Варират с мм или поне см.
А учебниците са размер средно между А 4/А5 .И е само нерви.А имам да обличам и надписвам малко над 30 учебника,учебни тетрадки и др.тетрадки.
Но няма мърдане.Стискам и с песен на уста надпписвам ,защото малкия само туй чака да кажа нещо гадно за училище и да възтържествува истината.Неговата де.
Виж целия пост
# 89
 spaceone,не не се дърпа този път диването.Аз си мислех,че ще има драма,защото не беше ходил доста време,но нямаше.Вечерта като са го взели нашите е бил доволен,че са имали тържество и са посрещали малките,а той имаше думички да казва и ги е казал.Аз бях 2 смяна и това ми беше казано по телефона.За подробности утре ще го разпитвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия