Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бълхи, моля помогнете

  • 3 157
  • 38
# 30
аз на моето дете съм му сложила гривна и го пръскам а Аутан
Виж целия пост
# 31
Дори и да се "разскачат" бълхите, ако не ядат 24 часа, ще умрат от глад. Grinning Резултатът е един - ще умрат.

Важното е да не им правите гнездо. С поддържане на хигиена това се избягва. Бълхите не обичат коса, ами топлина. За това през лятото е по-лесно да се избавите от налични бълхи, защото сме с по-малко дрехи и завивки, махаме килимите и ако бълхите останат "на голо", няма да оцелеят.

Моя котка (чисто бяла котка) получи алергия от ухапване от бълха - накапах я с капки против бълхи - стана по-зле, щото не спираше да се чеши. Сложих й нашийник и се приключи с бълхите, раната й заздравя и козината порасна отново. С което искам да кажа, че нашийника, колкото и невероятно да ни се струва, действа по-ефективно от капките.
Отдалечава бълхите, които остават "на голо" и след 24 часа са умрели от глад.
Виж целия пост
# 32
Това  за 24ч глад сигурно ли е? Simple Smile
Неприятното е, че бълхата снася стотици яйца, а те стават ларви и чак тогава бълхи. Ларвите дори се самоизяждали, ако нямат храна. Понякога изчаквали до 6 месеца, за да се появят благоприятни условия за храна.
  Преди години пръсках за хлебарки с Регент, направо вълшебен беше, действаше няколко дни, и само така се спасих. Но е спрян от производство. Сега препоръчват Фендона, но не съм забелязала да има този ефект. С Айкън е същото. В апартамента ще ви е по-лесно да се отървете, ние сме в къща и има наоколо стада, кошмарно е.
Виж целия пост
# 33
Аз сега съм планирала ново почистване с пудра. Пудрим едната писа, изкарваме я в клетката навън за час, после следващата и третата. След като пудрата не убива, а гони бълхите, да бягат навън. Като изкарат двете по час навън, на третата другите две затварям в банята и пак пръскам навсякъде със спрея. Дано това вече помогне.
Виж целия пост
# 34
Дори и да се "разскачат" бълхите, ако не ядат 24 часа, ще умрат от глад. Grinning Резултатът е един - ще умрат.
За голямо съжаление това не е вярно. Могат за издържат месеци без храна. И изобщо такива страшни неща прочетох, че ми се сториха най-трудните за унищожение животни Sad
https://kontentnik.ru/bg/all-about-fleas-how-many-livesss.html
Виж целия пост
# 35
Да, бълхи се пренасят с дрехи категорично, особено като е такава масова инвазия. Извикайте добра фирма за пръскане срещу насекоми, не е нужно да изпробвате сами различни препарати. Задължително трябва да се напръскат мазетата на блока и прозорците към тях отвън, както и стълбището, това е разход за общата каса. За тревните площи отвън подайте сигнал до общината или, ако искате да се реши по-бързо проблемът, си платете вие. И у дома да се напръска, но с двете малки деца само специалистът може да каже с какво и колко време да не седят вътре. Т.е. трябва да се третират всички площи едновременно. Лошото е, че и да изчезнат, до края на топлия сезон е възможно да се наложи пак масово пръскане, явно има условия за развъждането им.
Виж целия пост
# 36
Аз смея да твърдя, че от всичките средства против бълхи за котка (пробвала съм: шампоан, капки, спрей, ампула, пудра, нашийник, 2 в 1 за вътрешно и външно обезпараз.), най-ефективно ми се доказва нашийника. Моите котки излизат всеки ден. Имам дете на 3. До сега не сме били нахапани от бълхи. А детето е в контакт с тях всеки ден.
За малки котенца бих препоръчала шампоана, вместо пудра.
За хора... Просто отлична хигиена.
Да не би да наричате изпражненията на бълхите "хиляди ларви"? Приличат на запетайки. Не са ларви това.
Виж целия пост
# 37
Бълхите са голяма напаст така е, ние в къщата на село, където в съседния двор има кози се борим с тях всяко лято. Бъдете много внимателни обаче с какви инсектициди пръскате, какви каишки слагате на домашните любимци. Всички инсектициди са много токсични и децата ни са особено податливи на интоксикиране и странични ефекти. Да не говорим, че при по-малки деца може да бъде засегната нервната система от инскетицидите. Пазете се и от препарати с остатъчно действие - детето минава, хваща опръскан предмет (или опашката на котката), после пъха ръка в устата...
За съжаление био/еко методите са със съмнителен ефект и изискват търпение и много усилия за приготвяне на отвари от масла, билки и т.н
Виж целия пост
# 38
Бълхите ( ако са бълхи) са едни много дребни, трудноуловими, подскачащи дребни животинки. Няма умора на бълха, няма как да я хванеш и видиш дори. На бял чаршаф,  ако подскочи,  нещо и я хванеш. Трудно е дори да я сплескаш между пръстите, напаст голяма. Не умират от глад. Пренасят се перфектно с багаж , с дрехи, с бебешка количка в парка, която после влиза у дома ви. В парковете има много, носили сме у дома. Изтреблението е адски трудно. Лошото е,  с тези хора,  които ги хапят. смятам че не всеки го хапят чак толкова.
мен ме правят на решето. Мъжа ми не.
Хапят на пътечка по тялото, т/е/ няколко поредни ухапвания, които сърбят ужасно на 2-3-4тия  ден. След ухапване оставят малки кървави петънца по дрехата или чаршафа ( ако хапят нощем под завивката, което е често)
Никакъв Райд не помага Disappointed
Силни препарати , за обработка на животни, от ветеринарните аптеки и то трябва в силен разтвор.
И пръскаш, за 3-4 дни поне изнасяш децата навън от вкъщи ( в никой случай да пръскаш около децата и при тях) , прибираш се преди тях и чистиш мн добре с ръкавици. Пръска се под легла, и места където децата не пипат много.
Всичко изхвърляш , парцали , ръкавици, препарат извън къщи в кофата
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия