Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За тези с електронни четци,спряхте ли да купувате книги на хартиени носители?

  • 13 140
  • 73
Или притежанието на електронен четец не означава да загърбиш напълно традиционните книги?
Също така,като сравните четенето от двата типа носител на текст,потапяте ли се по-дълбоко в книгата,когато сте с четеца?В смисъл,не се налага да прелиствате физическа книга,а само с плъзване отивате на следващата страница и навярно не се разсейвате излишно ?
Виж целия пост
# 1
Не купувам вече книги. Не ми пречи да чета на хартия, но ако не е много дебела, че тежи излишно и не мога да я разнасям навсякъде.
Има тема за четци. Там ще получиш повече препоръки за марка и модел.
Виж целия пост
# 2
Купувам, защото за съжаление не всичко се намира в ел. вариант. Ако можех бих си купувала всичко само електронно, даже вече ми е неудобно да държа хартиена книга, особено от по-дебеличките. Често ме дразни и хартията (когато е долнокачествена), шрифта и т.н.
За препоръки и марки има наистина отделна тема (не една).
Виж целия пост
# 3
Чета основно на български и четецът ми е от голяма полза защото не живея в България и ми е трудно да се снабдявам с книги на български.
Но не съм спряла да купувам книги на хартиен носител, при всяко връщане в България се снабдявам с доволно количество. Понякога, ако много, ама много искам някоя книга сега и веднага, ми я пращят по пощата.

За мен няма разлика между четеца и книгата, еднакво удоволствие ми носят.

За съвет- не съм много подходяща, от години карам с един и същи, това ми е първият и единствен. Така, че не съм пробвала различните марки и модели.
Виж целия пост
# 4
Да. Само в електронен вариант чета вече.

Потапям се, не намирам разлика. Само че ми е много по-удобно. Книгите са с различен шрифт, някои с по-дребен, аз не съм добре с очите и предпочитам средна големина, нагласила съм си го, както на мен ми е комфортно и всички чета на него.

Приплъзването с тъч не ми е удобно, ползвам бутон, хващам я така, че пръстът ми е там и само леко натискам като свърши страницата.

За модел четец, ето тук.
Виж целия пост
# 5
Не купувам хартиени книги вече. Само четеца ползвам. Свикнах много бързо и вече ми е непривично да чета на хартия.
Виж целия пост
# 6
Купувам хартиени книги (даже наскоро купих), но по-рядко в сравнение с преди. Четецът е по-удобен. Аз съм много доволна от PocketBook - имам два (старият го дадох на майка ми).
Виж целия пост
# 7
Почти не купувам вече хартиени книги. Дори и новите,  защото с него мога да ги чета не само на български и така всъщност имам достъп до повече книги, и нови и по-стари, но не издавани у нас.

Много по-удобно ми е, както и по-горе са писали - по-леко, постоянен достъп до библиотеката ми, подходящ шрифт и големина, светлина и т.н.
Потапям се еднакво, ако четивото е добро - напълно.

За препоръки - има поредица от теми - прочети и питай там.
Виж целия пост
# 8
Мен много ме възмущават цените на книгите, също и затова не купувам нови. Предпочитам да изчакам съответната книга да излезе в електронен вариант.
Виж целия пост
# 9
Не купувам книги, защото вече няма къде да ги съхранявам, дори и библиотеката на децата ми е препълнена.
За да чета от хартиен носител, трябва да съм с очилата, да имам подходящо осветление, пък ако книгата е тежка ... сигурно може лигаво да звучи, но това мен ме затруднява.
С четеца нямам нужда от очила, осветление не ми трябва, а и в едно малко "нещо" мога да си заредя солидно количество книги и да си чета доста време. Нося си го навсякъде с мен, голямо удобство ми е, дори сега чета повече от преди Satisfied
Виж целия пост
# 10
Аз изобщо не спрях да купувам, макар че вече ще ми се наложи. Когато видя намаление се възползвам, без да се замисля.
Ползвам четеца основно при пътувания или ако не мога да намеря конкретна книга на хартиен носител.
Една от основните причини е, че е Кобо и (поне моят, по-стар модел) чете кирилица само в конкретен шрифт, което пък пречи на това да ми излиза точния брой страници. Т.е. излиза ми 320 стр., но 3-4 прелиствания ми се броят за една, което ме дразни (мой проблем). Другата е, че все още малко издаделства пускат новите си заглавия в електронен вариант, а пиратските не винаги са конвентирани както трябва.
И все пак мисля, че е удачен вариант, ако се цели пестене на пари, а и място. Дали на хартиен или електронен носител е по-скоро навик, който се изгражда.
Виж целия пост
# 11
Много повече ми харесва да чета хартиена книга, но поради липса на финанси и място се задоволявам с четец. Аз обичам да се връщам назад, да си припомням някой абзац, да прочета пак нещо, което съм прочела мимоходом и не ми е останало в съзнанието, а с ел. книга това е невъзможно, по-точно много по-времеемко да плъзгам амнайсет страници назад, докато намеря това, което търся.
Виж целия пост
# 12
нито е невъзможно, нито трудоемко, има и търсене и букмаркване, и подчертаване и  сейв на цитати и т.н.
Виж целия пост
# 13
А аз как да зная, че даден абзац ще ми трябва по-късно, за да го сейвна? Понякога не знам какво точно търся, например искам да си припомня име или ситуация, или описание, с търсачката просто не става, защото не знам каква точно ключова дума да задам. Трябва да разгърна и погледът ми да спре на това, което ми трябва, за да разпозная, че е то.
Виж целия пост
# 14
Продължавам да си купувам книги. Обожавам мириса им Simple Smile когато съм на път или навън ми е по-удобен четецът
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия