Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнения за НВУ (спешно)

  • 3 443
  • 5
Здравейте! Дъщеря ми много се колебае дали да се запише в НВУ-Национална сигурност (гражданска специалност). Получаваме много мнения, че няма реализация... Вие как мислите?
Виж целия пост
# 1
Здравей:) Предполагам, че това е магистратура. Незнам какви са мотивите на дъщеря Ви, каква бакалавърска степен има, защо се е насочила към това. Според мен това е много добра специалност като се има предвид в какви времена живеем, промените в ЕС, мигрантския поток и т. н. За реализация трябва да се търси само в държавни институции, а там наистина е много трудно, освен ако човек има някакви връзки, незнам:)))
Дъщеря Ви може да проучи какви са възможностите за стажове към съответното министерство или агенция, да се срещне с хора, които работят там, да проучи всичко, защото няма смисъл да се дават пари за нещо, което след това няма да се реализира... Студентите имат право на стажове, които не се заплащат, но поне виждат за какво става въпрос.
Това е сайта за стажовете, като непрекъснато се публикуват нови позиции, за които може да се кандидатства.
http://staj.government.bg/
Успех!
Виж целия пост
# 2
Благодаря за отговора! За бакалаварска степен става въпрос,записа се, дано има реализация.
Виж целия пост
# 3
Има доста реализация, доста варианти за спецялизиране после. Имах една колежка, която беше завършила това и беше продължила магистратура, в която до колкото разбрах изучаваше кибер престъпност и кибер сигурност- неща, които са все по-релевантни, все по-нужни и тук няма достатъчно такива кадри. После защо изтекъл търговския регистър... хаха, дано и се занимава с това - има много хляб.
Виж целия пост
# 4
Кибер сигурността звучи интересно, а и актуално. Благодаря за отговора!
Виж целия пост
# 5
Здравейте . Тази година завършвам и съм се насочил към НВУ "Васил Левски" . Искам да попитам как стоят нещата с специалностите и какъв успех долу горе приемат за курсанти .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия