Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Моля за ПОМОЩ знаещите английски!!!!!!

  • 979
  • 4
Здравейте,
ситуацията е следната:
предстои ми да пътувам в чужбина, а аз не знам английски  Embarassed. Притеснявам се как ще се справя с въпросите, които ще ми зададат на митницата. Аз отивам на гости за двайсет дни, ще си взема билет с фиксирана дата за връщане и ще имам покана. Но все пак ми се ще да си подготвя някалко възможни въпроса, които митничарите ще ме питат - 1. С каква цел е пътуването Ви? При кого отивате? - Отивам на гости на приятели/познати. Имам покана. Това са техните телефони; 2. Колко време ще останете в страната? Имате ли билет и резервация за връщане в България?- 20 дни, имам билет за връщане с фиксирана дата. 3. За първи път ли сте в страната? и разни други въпроси за които не се сещам.
Молбата ми е, ако е възможно някой да ми преведе примерен диалог или да сподели какво питат на митницата.
Предварително благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 1
Вземи си разговорник.......там ги има тези диалози......продават се на гарата, на Славейков......
Виж целия пост
# 2
Подкрепям идеята за разговорник - точно такъв тип разговори има описани вътре, заедно с транскрипцията.
Виж целия пост
# 3
В разговорниците има въпроси, ама няма отговори  Mr. Green Т.е. ще ги питаш изрядно и няма да разбереш какво ти отговарят.
Защо не го напишеш с помощ от приятел на един лист или да помолиш някой от опашката да превежда набързо  newsm78
Никакъв език ли не знаеш?
ПП. Тези въпроси ми ги задават на БГ митницата, а не на чуждата митница, но всичко е индивидуално
Виж целия пост
# 4
Помоли някой да ти напише на един лист, че не знаеш езика, коя си, къде отиваш, с каква цел, за колко време, хората при които отиваш, техните тел. и адреси и това би трябвало да е достатъчно, просто ще го подадеш на митничарите (заедно с паспорт, билет за връщане и там каквото друго е необходимо).
Ти не си длъжна да знаеш езика, няма какво да се притесняваш. Има милиони хора, които ходят на туризъм в държави, където не знаят езика и си минават безпроблемно границите. Спокойно.  Peace

И приятно пътуване!
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия