Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Търся фирма за озеленяване

  • 4 564
  • 2
Здравейте,търся фирма за озеленяване на малко дворче..В интернет има доста,но цените са ми високи..Очаквам предложения за София,благодаря.
Виж целия пост
# 1
Къде е мястото!
Фирмата, която озеленява ще поддържа ли после или ще търсите друга.
Вариантите са 2:

1. Да се оправите сами с малка местна фирма, която после да поеме и поддръжката. Ще е нужно някои растения да набавите сами от близкия разсадни, а с някои препарати да се снабдите от специализирани магазини- например Градинар http://www.gradinar.bg

2. Да наемете фирма с разсадник. Повечето извършват озеленяване. Предимството е, че ако нещо "не хване" ще Ви го сменят бързо и без разправии.

Аз лично съм доволен от Божилови http://www.bojilovy.net/
Направиха ми мястото на Зелин в Ботевград, но си наех местна фирма да поддържа после.

На сайта им има и цени.

А и не на последно място помислете добре проекта ако не е готов. При вариант 2 фирмата ще Ви го направи.
Виж целия пост
# 2
Аз бих препоръчала "Хоум Гарден ТТ“ - https://homegardentt.com/, защото собствениците са от добрите специалисти в отглеждането на дървета и храсти. Контактувала съм с г-н Трифонов за отглеждане на бонсаи и получих много добри съвети. Наистина много разбира. Ако продължа да пиша, опасявам се да не се изтълкува като реклама. Не съм виждала техни проекти, но предполагам не е трудно да се намерят в нета.
Ето още информация за тях https://business-catalog.bg/%D1%85%D0%BE%D1%83%D0%BC-%D0%B3%D0%B … D0%BE%D0%BE%D0%B4
Всеки може да прецени сам.

А колкото до озеленяване, аз бих си направила сама проекта и сама ще си озеленявам. Но на мене си ми е хоби.
Може да се посъветваш  с Любознателна, тя е направила уникална градина и може да ти даде много ценни съвети.

Моят съвет е да обмислиш добре какво искаш да има в градината - алпинеум, езерце, пейки, перголи, тревни и цветни площи, пътеки, различни нива, дълбочина на гледката от прозорците или засенчване и т.н. Защото озеленяването не е само да направиш едно проектче, което да изглежда прекрасно в момента на реализацията, а да е функционално и да се предвиди развитието и ефекта на въздействие и в бъдеще.
Зависи и с колко място разполагаш, но дори и в малко дворче много ефекти могат да бъдат постигнати.

ПС
maksoft, не сум чувала за тези Божилови, но не съм се интересувала от озеленители. Разгледах снимките в галерията им, наистина изглеждат красиво, но както казах, в момента на реализацията. Има дръвчета, които са наблъскани много гъсто и близо едно до друго, без да са спазени необходимите за тях отстояния, камъните изглеждат красиви, но не са положени по правилата за направа на алпинеум и т.н. Не е оставено място за развитие на цветните туфи. Може би заради това се нуждаеш от допълнителна поддръжка. Wink
Ще ми е интересно да пуснеш снимки на двора, който са ти направили.

Нямам представа как процедират другите озеленители, вкл. и Трифонови, но за мен, началното наблъскване с много неща, води до последващо загиване на доста от растителността, както и до загрозяване на пространството, понякога непоправимо.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия