Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

  • 77 649
  • 2 478
# 2 355
Търсят си с кой да се закачат Wink
Виж целия пост
# 2 356
Аз след катастрофата преревах за "Жип" Grin Мъжът ми, след като спря да се смее, се съгласи, че и той би карал джип. Обаче не е черен и няма да имам предимство Sweat SmileSweat SmileSweat Smile
И утре регистрираме танка. Дано има по-добра участ от клетата ми Корса, мир на ламаринките й.
Виж целия пост
# 2 357
Кажете моля как стои въпроса с пастирането. Днес след мивката при оглеждане на колата забелязахме, че има  на много места малки точки, драскотинки и тн. Може ли ние да си я пастираме и с какво? Моля да обясните и как, но като за жена! И още един въпрос за гумите. Колегите коментираха, че е добре задните гуми да са повече атмосфери от предните, ако правилно помня. Така ли е и за Форд Фиеста колко трябва да бъдат? Гумите и четирите са всесезонни, Мишелин.
Виж целия пост
# 2 358
За гумите - иди при гумаджия да ти направи гумите. По принцип напомпването е безплатна услуга, но можеш да му оставиш някакъв бакшиш, ще ти ги регулира (разбира се като мине кампанията за смяната на гумите, в момента никой няма да ти обърне внимание). Тия драскотинки се появяват каквото и до правиш, аз вече спрях да им обръщам внимание. Все някой при отваряне на врата ще се опре в твоята, няма спасение, ако започнеш да се взираш
Виж целия пост
# 2 359
Аз пък набарах някакъв сервиз във Варна ,който се бори срещу ръждата. Ръст.изи се казва и направо ми падна шапката какво правят с ръждата! И още повече ми падна шапката като видях за каква ръжда става въпрос и то на автомобили 2010 и нагоре. А моят опел....сигурно е пред разпадане. Изпратих запитване за цена, защото това сигурно ще е много скъпо удоволствие, дано е нещо що годе поносимо, бих пропътувала от София до там, защото си заслужава.

Срам, не срам, ще ви питам. Недай си боже, на пътя стане лека катастрофа,или някой ме чукне/задере леко и да речем, че не си заслужава да се вика и чака КАТ. Въпреки това са ми казвали,че е хубаво да се попълни един двустранен протокол, но после за пред кого служи този протокол? Сори за сигурно малоумния въпрос, ама утре ще се случи нещо и няма да знам как да реагирам..
Виж целия пост
# 2 360
За застраховатвлите да ти платят каското.
Виж целия пост
# 2 361
А ако нямам каско?
Виж целия пост
# 2 362
Ако нямаш каско, нямаш и протокол.
Виж целия пост
# 2 363
Двустранния протокол се попълва и за гражданската отговорност, не само когато имаме каско. Невиновният водач отива при застрахователя на виновния, за да му изплатят щетите.Еспас, не Еспейс Wink
Виж целия пост
# 2 364
Двустранния протокол се попълва и за гражданската отговорност, не само когато имаме каско. Невиновният водач отива при застрахователя на виновния, за да му изплатят щетите.
И се звъни на застрахователя на виновния водач, за да "регистрират" случката и имаше срок, в който с протокола трябва да се отиде при застрахователя.
При леко ПТП няма нужда да се звъни на 112 (поне така ми казаха от 112).
Виж целия пост
# 2 365
Да, вече не се вика КАТ при двустранен протокол. И срока май беше 7 дни да се уведоми застрахователя.
Виж целия пост
# 2 366
Хубу де, така е, ма тя кат няма каско, ако зашие някой, на кой ще се жалва. Simple Smile
Виж целия пост
# 2 367
Виновния духа супата относно щетите по своята кола щом е без каско. И благодари, че няма да идва КАТ да взимат точици.
Виж целия пост
# 2 368
Не бе, ясно, ма тя пита по принцип, доколкото разбрах. Трябва да се уточни, че ако тя е крива, нищо не се случва.
Може и неясно да се изразих.
Виж целия пост
# 2 369
При ПТП с двама или повече участници при полълване на протокол невинния има право на обезщетение след като с протокола и всички документи и автомобила се отиде до ЗК на виновния и след оглед на автомобила те решават каква сума да изплатят, и вече човека сам решава как ще си я ремонтира. А виновния ако има само ГО при него не му се покриват никакви щети и в повечето случай ГО следващата година му е с завишение.
А когато при ПТП, който сам направи, например се удариш в стълб, охлузиш си бронята някъде или някой те удари и не знаеш кой, тогава Гражданската отговорност не покрива нищо, защото няма друго лице, към което да има претенция. Но при тези случаи ако имаш Каско няма да има проблем да ти поправят колата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия