Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пари "назаем" на роднини

  • 20 451
  • 274
# 270
Бърза смяна на начина, по който ще оперира семейният бюджет. След като авторката е бременна, е задължително да се заделят повече пари, както и да се мисли начин за по-скоростно изплащане на ипотеката.
Животът е много скъп и е крайно лекомислено да се пилеят пари по капризите на брата. Да се помага е хубаво но в разумни граници.
Аз съм едно дете и затова много се радвам, че моят мъж има две сестри и винаги сме помагали. Плащаме всички сметки на свекърва ми. Направихме й хубав ремонт, за да живее на топло и чисто.
Но нашето семейство е винаги на първо място.

Друго, което искам да кажа на авторката, е че ако трябва, ще се поскарате малко със съпруга ти. Не трябва да се страхуваш да поставиш въпросът ребром - казваш си мнението ясно и точно. " Не искам да си давам колата, ще я продам и парите ще внеса към ипотеката" - това само като пример
Спред мен директният подход е по -добър

Успех и пиши как се развиват нещатаВиж целия пост
# 271
Първо - кофти ситуация. За съжаление, доста семейства имат поне по един такъв роднина, дето само гледа какво да изкопчи от останалите, без да дава нищо насреща. Една не малка част от младите предпочитат да не работят, но да им се дават пари - което е срамно, меко казано.
Това с отделните бюджети не върви във всеки дом. Върви заедно с общите профили в социалните мрежи - СтаматМинкаКозлеви, например.
От една страна те разбирам - ще имаш бебе и цялата Ви (твоята и на съпруга ти) финансова мощ ще трябва да се пренасочи (бебетата са скъпо удоволствие по отношение на аксесоарите, за което само мога да благодаря на търговците, които ти искат половината бъбрек)...
От друга - като сестра- разбирам съпруга ти. И тук става страшно, защото кръвта вода не става. Връзката м/у братя и сестри,особено ако е силна, няма да се скъса току-така. Мога само да ти пожелая един ден и твоите деца да изградят такава връзка Simple Smile
Имай предвид, че брат брата се пазят, ако ще и бъбрек да му поиска. Същото важи и за сестрите.
Сега, не очаква всички да ме разберат. Не искам и да ме разбират всички. В опита си да отрезвиш мъжа си, дано не скъсаш онова, което вас двамата ви свързва.
 Двамата с ММ идваме от големи семейства и различни култури (той е католик и при тях семейството е над всичко). Имаме с него по-малки братя и сестри, и ако някой седне да ми държи сметка за това аз какво и защо давам на брат ми (примерно) - вратата и чао..

Това с  изказването за бременеенето не го хванах - демек, жертват се жените ли?
Виж целия пост
# 272
Аз имам брат и смятам че едно е да помогнеш в нужда на този човек безвъзмездно дори, това е брат, сестра и т.н, друго са редовните финансови инжекции за екстри като скъпа количка, печка, кола и прочее. Това вече е издръжка за мен, която определено не дължа на никого извън семейството ми и родители - мои и на съпруга ми. Конкретно за проблема на авторката - бих поговорила по-настоятелно със съпруга си и определено смятам, че първият приоритет им е ипотеката за жилището, даже това бих изтъкнала като аргумент, а след това фин.помощ към когото и да било.
Виж целия пост
# 273
Пари назаем  било то  на брат, сестра само с връщане за да се възпитава на финансова дисциплина. Когато има повод за подарък питам от какво имат нужда и ако бюджетът ни позволява купувам и скъпи подаръци. Но подобни дарения за здрав и прав мъж, особено когато той лично не може да си го позволи с доходите си, абсурд.
Ако имам прекалено високи доходи, ок, но всеки разполага според чергата си, а избиването на комплекси със скъпи вещи на кредит отдавна се наблюдава сред българите.
Аз бих говорила със съпруга си, ако смята да издържа роднините си, да си живее с тях, да не е правил семейство.
Имам брат и никога не съм си позволила да му искам пари, както от родители.
 Смятам, че всеки има трудни моменти и трябва да си помагаме, но аз ще преценя дали да приема пак парите или ще му ги опростя/ според взаимоотношенията ни /, постоянни финансирания са изключени. Но да  се приемат пари от родители на такава възраст е недопустимо. По-скоро ние децата им трябва да им помагаме на тази възраст да се чувстват добре.

Мен по-ме дразни когато роднина, братовчеди най-често искат пари, а в годината не се сещат да ми се обадят да ме питат ей така, как съм, какво правим.
Виж целия пост
# 274
С братовчеди имам доста горчив опит, по-специално с такъв, който се ожени за една особа, която не понасям, държала се е изключително нагло в мое присъствие, прави невъзпитани коментари, буквално ме упреква, че не си зачитам родата /в тях никога не съм канена, в къщи се изтърсиха неканени/. Същата случайно засякох на един семинар - обърна се и изчезна без да ме поздрави, ама там нямаше никой от роднините да го види това. С една дума не искам да поддържам контакти с този човек, та покрай нея и с братовчед ми. Който не пропуска случай да поиска безвъзмездно услуга от нас, а ние когато се наложи да търсим услуга в неговата сфера си плащаме на съвсем различен специалист. Толкова за роднините.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия