Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Стафилокок в окото на бебче, моля за съвет?

  • 1 655
  • 8
Бебето ми е на 8 месеца и половина и има стафилокок в очето. Водих го на очен лекар, направихме микробиология, антибиограма, вече 2 пъти изписва различни мазила и капки за очи, повлиява се за кратко и после пак се връща - гурлясало и залепено око след сън, а през деня секретира и постоянно тече сълза, особено от слънце или вятър.

Лекарката ми обясни, че е много упорита бактерия, че вирее дори в почистващите препарати, да почистваме с физиологичен разтвор и марля.  Не се повлиява
Виж целия пост
# 1
Помня,  че с голямото дете имах такъв случай - оправи се с антибиотични капки Тобрадекс (сигурно вече сте ги ползвали).
Най-важното,  което спазвах,  за да мине по-лесно и да не се стига до инфекции,  беше ежедневната хигиена - тампон с физиологичен разтвор и почиствам очичките вечер.  Никога не ме е интересувало какво ще ми каже накриво някой,  щом педиатър ми е дал такива инструкции.  Те тук и във форума ми се смяха как така се поистват очи до 7-8 месец,  по-добе да ги мием на чешмата.  Всеки си решава за себе си.
А за бабите- изобщо да не ви пука кой как се сърди и за какво.
Или пък им оставете кисело дете да им минат мераците бързо-бързо и да престанат. Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Сигурна ли сте,че ги поставяте правилно и за достатъчно дълго време?Питам,защото знам колко трудно се слага т капки или друго на по-голямо бебе.
Виж целия пост
# 3
Не съм сигурна, че ги слагам правилно. За капките - да, но тази маз за очи, която слагаме вечер... каза да отворим клепача и да намажем тънка линия отвътре на долния клепач. Бебето не дава да пипна. То е мрънкане, дране. Каза да го направим докато спи. И тогава не става. Единствено успявам да намажа като търкам пръст в окото с обилно намазан и чист пръст... просто не мога да се справя и ми избиват нервите.
Виж целия пост
# 4
Моля Ви,недейте с пръст!Колкото и да го миене,не може да го направите стерилен.По-добре говорете с лекаря,ако е възможно да смени унгвента с капки.
Виж целия пост
# 5
Благодаря ви
Виж целия пост
# 6
Вярно е че трудно се повлияват тези бактерии и ние се поизмъчихме. Обърни внимание на хигиената, извари или изглади всичко до което детенце има контакт. Ще мине, но наистина са упорити.
Виж целия пост
# 7
Нашата очна лекарка каза, че е лошо да се пази стерилна среда и че дори първото родено бебе в Селена е имало стафилокок. Просто бактерията е упорита и може да се наложят 3 - 4 курса на лечение от по седмица и че с тези инфекции и гадости детето се сблъсква поне до 5тата година, особено като тръгне на градина.
Бактерията живее дори в почистващите продукти, затова хигиената е важна, но не решение. Просто трябва детето само да изгради имунитет и да се пребори. Тази гадост ние я влачим от родилното и все още се борим с нея. Първо беше в едното око, там се изчисти и сега у на другото око...
Виж целия пост
# 8
 Моето бебе го изписаха с конюнктивит, въпреки че е раждано секцио... Една седмица капахме Тобрекс и се оправи. Педиатърката ни увери, че става за новородени, а камо ли за по-големи бебета. Също очичките винаги след баня ги минавам с тампонче с преварена вода. Ще се оправи, спокойно Simple Smile
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия