Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Червени петна по тялото след къпане в морето

  • 1 414
  • 3
Здравейте, синът ми е на 9 г, ние сме от морски град и всяко лято сме на плажа поне няколко пъти седмично. Досега не сме имали такъв проблем. Вчера бяхме на плажа, когато синът ми излезе от водата, забелязах че по гърба му и по задната част на краката са се появили червени петна. Изсуших го и след дестина минути вече ги нямаше, по кожата нямаше и следа от тях. Като цяло кожата му е чувствителна, въпреки, че не е много светла, много внимавам с козметиката, която ползва. Намазан беше с минерален слънцезащитен крем 55 фактор. Сблъсквали ли сте се с подобен проблем?
Виж целия пост
# 1
Да, но все още не сме открили решение. За щастие и при нас бързо отшумяват и проблемът е само естетически. Май някаква форма на алергия към вода било /сп. дерматолога/, но нищо не предписа.
Виж целия пост
# 2
Вероятно става дума за алергична реакция към отпадъчни вещества във водата. Ако наблизо се изхвърля отпадъчна вода директно в морето, могат да се появят всякакви кожни реакции. Не е новост в България, за съжаление.
Виж целия пост
# 3
На мен ми става от слънцето, червеникави петънца и след малко изчезват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия