Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Галено име

  • 8 459
  • 36
# 15
Рина, Тина.

Аз съм привърженик на всякави съкращения и дори повече ми харесват ако не са най-обичайните и не включват първата буква.
Виж целия пост
# 16
Ние от зор на нашата Изабела й измислихме галено Бети. За който много настоява. Има няма общо,това е единснвеното галено,което ми допада. 😊 в последствие разбрах,че се използва от многа жени и деца с това име.
Виж целия пост
# 17
КАТИ е толкова сладко. Аз бих й казвала с кеф така. Защо не ви харесва,чудя ви се.? Даже онзи ден си го мислех, че ако имам второ момиче може да я кръстя Катрин и ще й казвам Кати или Кети. 😊Много са ми сладки и кокетни.
Вие поне имате хубави варианти за галено име. При нас няма. На моята Изабела си й казвам Изабела или умалявам на '"ка. "
Не обичам галени като цяло. Пълните имена са толкова по-красиво звучащи. Но у нас твърде много се държи на галеното.
Кръстила съм я Изабела не друго. И това й е името. И аз на мъжа ми никога не съм му казала друго освен на цяло име. Не мога да си представя да му кажа на галено. И да му грозя иначе хубавото име. Името му не позволя галени.
Как да няма ? Какво им е на Изи, Бети, Бел,а?
Иначе по темата и да не Ви харесва поечето й приятели ще й казват Кати. На мен ми звучи по-хубаво от поамериканченото Кети, Кейти...
Виж целия пост
# 18
На мен Изи и Бела не ми харесват и това имах предвид.
Ето вижда се, че всеки има предпочитания. На нас Кати много ни харесва, това е и най-логично галено за Катрин(както и Изи за Изабела). Но ето ,че на авторката не й допада, както и на мен.
Виж целия пост
# 19
Аз и в друга тема писах, че е въпрос на навик, традиция и манталитет ползването на галени имена. Едва когато дойдох в чужбина свикнах да ми казват цялото име, а за галено са ме питали мен дали може и как искам да ми казват. Просто това показва уважение към отсрещния и не се цели сближаване посредством произволно измислени съкращения. След близо 10 години съседски отношения все още сме на Вие и г-жо с една директна съседка и няма нищо неестествено в това. Мисля, че у нас по време на комунизма се породиха тия другарски и равнопоставени взаимоотношения, позволяващи на другите да си измислят галени.
Тук дори на малките деца казвам цялото име. Прието е галените имена да се ползват от наистина близките - роднини и приятели. Единствено утвърдените галени, като Макси на Максимилиян или Алекс на Александър могат да се ползват без предварителна уговорка.
Имаме приятелско семейство с Магдалена и Катерина и никога не съм ги наричала на галено, просто защото и родителите си ги наричат цели. Вкъщи и по определени поводи може да са Кати и Маги, но само дотам. Така че нищо не пречи Катрин да си е Катрин.
Виж целия пост
# 20
Кати, естествено.
Кейт,Кейт, Кети са ми неестествени.
Виж целия пост
# 21
На нашата Катерина и казваме "Кати" изнервям се само ако някой и каже " Катя", не ми харесва. Grinning
Виж целия пост
# 22
На нашата Катерина и казваме "Кати" изнервям се само ако някой и каже " Катя", не ми харесва. Grinning

И аз така като теб. Joy
Като чуя Катя и ми става зле.
Виж целия пост
# 23
Ина, Инка, Инче?
Виж целия пост
# 24
Дъщеря ми се казва Катерина, казваме и Кате или Кати. Тук в Италия ме питат понякога дали не ѝ казваме Нина, въпреки че за мен е съвсем различно име, но ето ви още една идея.
Виж целия пост
# 25
От личен опит споделям, че на Катрин/Катерина най-често ще казват "Кате", защото е най-разпространеното съкращение на името.  Дори в детските години да успеете да научите всички учители/съученици, че това е "Ина" (примерно), то в гимназията/работна среда или някъде, където се сблъскваш често с нови хора масовото обръщение ще е "Кате".  Ако детето много се дразни на подобен вариант вероятно ще може да настоява, че е "Катрин", а не "Кате" и с това може да се свикне, но с  "Ина" или "Трина" вече ще е сложно. 
Виж целия пост
# 26
То пък с това Ина...само загрозява хубавото име.
Виж целия пост
# 27
Тина ми звучи добре,но името и е прекрасно без съкращения!Тити,Кати,Кети.....
Виж целия пост
# 28
Мислех да не го задавам този въпрос, но.. Вие като сте я кръстили Катрин, не го ли помислихте как ще й казвате и на галено? Най-близко хората ще се сещат да й казват Кати/е, неизбежно е. Както ако се казва някоя Мария, ще й викат Мими..
Виж целия пост
# 29
Катрин идва от Екатерина, една роднина на която е кръстена. Съгласих се за да угодя на ММ, но искам галено което да не се свързва с Катя както и казват на нея.
Знам, че името се избира от двамата и трябво и двамата да го харесаме, но има доста причини заради които реших да го оставя само той да го избере колкото и да съм недоволна после.
Колкото и да го мисля освен тези които не ми допадат остават Ина, Инче и Тина..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия