Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детски центрове и места за игра

  • 1 669
  • 3
Здравейте, майка съм на 2 годишно момиченце, което е пълно с енергия. Откакто се е родила не се спира на едно място. Отделно е невероятен инат, злояда, капризна, свободолюбива и своенравна, на кратко - доста трудно за гледане дете, но пък е случила на търпелива и готина майка, която вместо да се опитва да я пречупва и наказва, избира да я остави да си изживее нуждата от движение и разнообразие, като се стремя да и го давам така че да няма много време и сили за бели. Това е моя начин да се справям с характера и, за да ни е спокойно на всички. Постоянно я водя на различни места за игра и социализация като бебешка музика, плуване, детски кътове и подобни.
Предлагам тук да пишем къде водим децата си, извън площадки.
Аз ще се включа по-късно с идеи.
Виж целия пост
# 1
Извън площадките и парковете,посещаваме с 3г. ми дете Музейко, ресторантчета с детски кът,куклените театри(не тези по моловете),опера за бебета,детския кът в Икеа ни е фаворит,Декатлон,когато имат обявени занимания и игри  и общо взето е това.
Виж целия пост
# 2
Много хубава тема! Ще ми е интересно да прочета отговорите и да взема добри идеи Simple Smile

Извън площадки (където по принцип никога не се е задържала много), я водим в парка, а също правя голяма разходка из квартала. Последната се харесва доста и съчетава възможност за тичане с множество различни преживявания и различни стимули - всякакви хора, насекоми, бездомни и домашни четириноги, гълъби и т.н. Понякога се заиграва и с други деца, разбира се, но като цяло все още е малка на 2г и нещо. Също си имаме и маршрут, който дава приятна рутина на играта-разходка. Голямото предимство е, че може да се прави всеки ден, не изисква пътуване с колата и разходката е достатъчно гъвкава, за да се приберем ако е уморено детето или да продължим, ако иска още.

За плуване и аз мисля, но като стане на 3г. поне.

За детски център - това е някакъв нелицензиран еквивалент на ясла в повечето случаи. Не ме кефи особено, но ако имате нещо различно предвид - разкажете повече.

За бебешка музика не бях чувал - какво представлява това? Simple Smile

Иначе нашето дете отговаря на доста от характеристиките и впечатлението ми е, че нещата стават доста по-лесно, когато сме си изградили някаква рутина и нещата вървят по ритуалчето. И когато има ясни правила, за които никога не се отстъпва от наша (по-скоро от моя) страна.
Виж целия пост
# 3
В операта има страхотни мюзикъли на детски постановки. Трябва да се купуват билетите от по-рано, обаче. Същото важи и за Столичния Куклен Театър.

На хубав детски кът така и не попаднахме. В момента пак сме на вълна куклен театър. Водя я на Немския Коледен Базар в Градската градина, програмата я има във фб страницата им. Попринцип почти всеки ден от 17ч. има открита сцена с представление.

Бяхме на демо урок на Киндиру, не ѝ хареса. Също и на Хелен Дорон на английски, там пък аз не го одобрих, защото много бързо се поднасяше информацията, а и учителката беше с обица на носа, което за мен е непрофесионално.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия