Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дете на 5г. не иска да се храни само

  • 7 617
  • 37
# 15
Благодаря на всички за съветите. В тях има много резон. Ще приложа на практика всички тактики, за които споменахте. Дано нещо даде резултат.
Виж целия пост
# 16
Ох и ние сме така. На 4г. и 6 месеца- може да яде сама, но и е по- кеф да я храня в устата. Бабите и са виновни, защо тя се храни сама, храни и малко като се позасити и почва да се разсейва и не успява да се наяде, а те вземат прибора и почват да и бутат в устата, а тя доволна. Карали сме се хиляди пъти, но без ефект, аз не я храня, ако не иска да яде сама, няма да яде изобщо. И в 23.00 мамо гладна съм и ходи да тършува в хладилника....да видим до кога ще издържа.
Виж целия пост
# 17
Ами вината ви е, че позволявате да яде в 23 часа..
Виж целия пост
# 18
Ами вината ви е, че позволявате да яде в 23 часа..
Казах че тършува в хладилника, това далеч не означава, че аз позволявам да яде или пък яде в 23.00 ч. Не яде!
Виж целия пост
# 19
При моите деца разликата е почти 9 години. Ревността изби в друго направление, но работата с детски психолог много помогна.
За съжаление трудно се намират добри специалисти, пък и хонорарите им са Уау.
Виж целия пост
# 20
Знам, че всяко дете и семейство са различни, но все пак учете ги на самостоятелност децата и им поставяйте граници. Добре не яде, става от масата, в 11 вечерта е гладно (всъщност в 11 отдавна трябва да е заспално, но е друга тема) - да отиде то до хладилника, не мама да носи и да търчи. Обикновено давам избор в определени граници, можеш да избереш ябълка или кисело мляко (примерно вечерята не е готова и е гладен). На почти 5г спокойно може да си приготви някое семпло ястие (бисквити с кисело мляко, например). За да не се засилва ревността - не споменавай, че не можеш да я обслужиш, защото бебето плаче примерно, а защото е голяма (или нещо, което върви при вас).

Относно неходенето на градина и боледуването - големите ни са с разлика 2г5м, да, разболяваше се бебето (е, не е било нещо тежко, но пак вирусче), но пък бебето като порастна и тръгна на градина, самото то боледуваше мноооого по-малко!
Виж целия пост
# 21
Не знам защо се хванахте за това, че в 11 е гладна и става и отива САМА до хладилника, поглежда го, връща се и си ляга- не яде, не и позволявам, да е яла, когато всички сме вечеряли и преди да си измие зъбите, това е закон при нас.
Да в 11 заспива понякога, лято е, топло е, играем навън до 20.30/21ч., прибираме се къпем се ядем, зимата не е така.
Виж целия пост
# 22
НЯкой път му казвам- няма да ядеш тогава, ставай от масата. Ами наистина не яде и после в 23 ч. сяда в леглото и казва- гладен съм. А аз нося филия с масло...
Визирах това мнение.
За късното ядене  - лично аз позволявам да хапнат (рядко се случва), но с уговорката, ако наистина са гладни и да е нещо по-леко и здравословно (кисело мляко обикновено им предлагам като идея, или ако има останало готвено, месо, филия домашен хляб). Но при нас не е от злоядство, а обратното, все са гладни! Simple Smile Големите наближават пубертета и спортуват и е обяснимо. И всеки сам си сипва и отсервира, дори и малкият (на 3г5м) като е гладен често сам се обслужва. Т.е. при тях не е защото не са вечеряли, а т.к. вечеряме рано, се случва някой да огладнее преди лягане.
Виж целия пост
# 23
Е това вече наистина не е приемливо. Извинете ме.
Виж целия пост
# 24
Ох и моето дете не се храни само. Само че той е на 6 г и 4 мес. Чака да му сложа в устата. Нямам други деца, цялото ми внимание винаги е било насочено към него, от както се е родил не работя. Къде сбърках незная, но вече  нямам сили. Много е кльощав, ако не му бутам в устата се е случвало и месец да не яде.
Виж целия пост
# 25
Къде сбърках незная

може би тук...?
 
Нямам други деца, цялото ми внимание винаги е било насочено към него, от както се е родил не работя.
Виж целия пост
# 26
Да може би там, но и за това имаше причина, не е изцяло мое желанието.
Виж целия пост
# 27
Да може би там, но и за това имаше причина, не е изцяло мое желанието.


аз не те обвинявам, просто сама си написала отговора на въпроса си.
опитай се да му дадеш независимост, да подкрепиш всяка негова инициатива.
не му се карай ако цапа, даже го оставяй да цапа. (аз обаче после връчвам и кърпата да бърше, за да не се научи, че мама е за да върви след него.... Whistling)
ще става бавно и полека.
ако трябва се консултирай с психолог как да подходиш. Peace
Виж целия пост
# 28
Е, не вярвам да не е ял цял месец Rolling Eyes
Виж целия пост
# 29
Момичета много сте мили, но какво ли не съм правила, пробвала и опитвала.
Като написах един месец не съм преувеличила, караше или на една чашка айран  дневно или на едно- две залчета  сух хляб. Топеше се пред очите ми, лекарите казваха, че здравословно е добре. Какво ли не опитвах, витамини, детски филмчета- нищо не помогна. И сега ако аз не го храня просто не яде.  Страх ме е, че пак ще се повтори същото и нямам сили да го понеса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия