За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 173
  • 739
# 555
nem-40 не харесвам чубрица изобщо не я ползувам но ще опитам с риган.Благодаря.
Виж целия пост
# 556
колко  ти е определения диаметър обаче? 
Аз си правя повече тесто, разточвам, или раздърпвам,  колкото ще е кръгчето на пицата , останалото си го събирам и по-късно, или на другия ден правя  друга пица, пърленка, или нещо такова.
Няма значение колко е, мога да си сметна за всякакъв диаметър, ако знам за един. Примерно: за тава, с диаметър 24 см., се използва 300 гр. тесто.
Виж целия пост
# 557
колко  ти е определения диаметър обаче? 
Аз си правя повече тесто, разточвам, или раздърпвам,  колкото ще е кръгчето на пицата , останалото си го събирам и по-късно, или на другия ден правя  друга пица, пърленка, или нещо такова.
Няма значение колко е, мога да си сметна за всякакъв диаметър, ако знам за един. Примерно: за тава, с диаметър 24 см., се използва 300 гр. тесто.
От 500 гр тесто правя 3 тънки пици с диаметър около 25-6 см.
Виж целия пост
# 558
Скрит текст:
колко  ти е определения диаметър обаче? 
Аз си правя повече тесто, разточвам, или раздърпвам,  колкото ще е кръгчето на пицата , останалото си го събирам и по-късно, или на другия ден правя  друга пица, пърленка, или нещо такова.
Няма значение колко е, мога да си сметна за всякакъв диаметър, ако знам за един. Примерно: за тава, с диаметър 24 см., се използва 300 гр. тесто.
От 500 гр тесто правя 3 тънки пици с диаметър около 25-6 см.
Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 559
За стандартна малка пица трябват точно 170гр тесто. Това по рецепта от пицарията в която съм работила. Simple Smile

Аз влизам за рецепта за картофена запеканка със сметана. Картофите до колко трябва да ги сваря предварително? До полуготовност или?
Виж целия пост
# 560
За стандартна малка пица трябват точно 170гр тесто. Това по рецепта от пицарията в която съм работила. Simple Smile

Аз влизам за рецепта за картофена запеканка със сметана. Картофите до колко трябва да ги сваря предварително? До полуготовност или?
[/quote

Точно така - до полуготвност, защото сетне се готвят много бързо
Виж целия пост
# 561
За стандартна малка пица трябват точно 170гр тесто. Това по рецепта от пицарията в която съм работила. Simple Smile

Аз влизам за рецепта за картофена запеканка със сметана. Картофите до колко трябва да ги сваря предварително? До полуготовност или?

http://recepti.gotvach.bg/r-73104-Френски_гратин_със_сирене_и_сметана
Виж целия пост
# 562
В "Кошмари в кухнята" някакъв майстор пицар беше казал за 30см пица, 200гр тесто
Виж целия пост
# 563
В "Кошмари в кухнята" някакъв майстор пицар беше казал за 30см пица, 200гр тесто

Правилно е казал - 200 г тесто за блат 30 см .
Виж целия пост
# 564
За стандартна малка пица трябват точно 170гр тесто. Това по рецепта от пицарията в която съм работила. Simple Smile

Аз влизам за рецепта за картофена запеканка със сметана. Картофите до колко трябва да ги сваря предварително? До полуготовност или?

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_9.html


Ако ти се намира пилешко месо, горещо ти препоръчвам тази рецепта.

Виж целия пост
# 565
Взех тортелони със спанак и моцарела. Трябва да ги сваря и са готови. Но въпросът ми е с какъв сос и изобщо с какво се гарнират? Или може би се хапват самостоятелно?
Виж целия пост
# 566
сметатов, за по-блажничко Simple Smile шегувам се,  може и доматен сос да направиш. Тук със сметанов https://pep-4o.blogspot.com/2015/02/blog-post_18.html  Колкото неугледно, толкова е вкусно.
Виж целия пост
# 567
От както тествах сос Алфредо по на Пепчо рецептата, друг сос за паста не признавам. Последно точно за тортелини правих.
Виж целия пост
# 568
о да Simple Smile и той е  доста калоричен Simple Smile сметана, масло и пармезан Heart EyesKissing HeartKissing Heart как да не го харесва човек.
Виж целия пост
# 569
пеп-4o, Zest, благодаря ви за вкусните идеи Flowers Hibiscus
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия