Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно -7

  • 60 597
  • 753
# 690
Вероятно е заради дивите прасета, които пренасят чумата. Има ги.
Виж целия пост
# 691
Е да де, ама те са в целите Родопи, а не баш на тази пътека.
Виж целия пост
# 692
Привет, ние направихме почивката и искам да споделя моите впечатления. Дяволската пътека направихме от Борино до Буйновско ждрело. На паркинга до Катранджийницата една жена изнудва да си купиш магнит, вместо такса за паркинг - 3 лв. Неприятно ми стана, въпреки че бяха хубави. Това с джиповете си е вече поминак по тоя край. При нас се наложи да ползваме за връщането, защото стана късно. Забавихме се доста заради срутища на пътя около Кричим. Пътеката прекрасно изживяване. Мога да говоря много, но не е нужно. Препоръчвам да посетите една мандра в село Борино, близо до пекарната. Отдавна не бяхме яли истински млечни продукти. След Ягодинската пещера на др.ден походихме около Пампорово няколко дни и последна нощувка направихме в с. Баните, за да видим в последния ден дяволския мост и Орлови скали. Отседнахме в хотел Кючуковата къща и не останахме никак доволни. Само местоположението на хотела  е прекрасно. Всичко останало беше разочароващо, най-вече човешкия фактор. Не ни пазеха стаите, които бях резервирала, което ни затрудни, защото багажа ни беше общ с децата. Те бяха настанени 2 етажа над нас, а няма асансьор. Като цяло обзаведено без вкус и вехто. Липса на удобства в стаите и уют в целия хотел, няма балкони и мокри бански и хавлии трябва да сушиш по столове или в общия коридор, липса на мини бар или хладилник, тока спира няколко пъти и вечерта и на сутринта, няма елементарно оборудване във баните, което е налично е изпочупено, прозорците не се отварят, храниш се в полумрак - липсва осветление на терасата, вътре подтискащо и като няма луна ... лошо. Храната, която предлагат в ресторанта е замръзени полуфабрикати, в сърцето на Родопа ти предлагат бланширани памфрит картофи и 1 бр. измислено сладко от дозички по 17 грама за изключително скромна закуска, състояща се от пържени филии от предходните дни без следи от яйца и 10 гр. сирене. В малкото минерално топило имаше над 20 човека още от 9 часа и никак не ти се влиза ако не искаш да се почувстваш като копърка в консервна кутия, в джакузито не можеш да влезеш без ред, няколко възрастни двойки седяха и се разправяха кой след кой е и да седят само по 20 мин., деца също напираха да се вредят, така завардено се отказахме да го ползваме. Голямият басейн беше студен и празен. Персоналът уморен и отехчен, не показваше никакво уважение и отношение към клиента. Принципно не сме претенциозни, но щом и отзивчивост не получихме, която не струва пари, а е само въпрос на култура, не бих отседнала отново, съжаляам за парите, които оставихме там.
Много лошо впечатление ми прави точно това отношение към туристите. И на нас ни се случи в Смолян хотел "Мони". В сърцето на Родопите да ти сервират замразени картофи, на закуска долнопробни имитации. Само вареното яйце беше истинско. Но парите ти ги прибират без капка свян. 
Виж целия пост
# 693
Ние още сме из Родопите, но искам само да напиша отзив за храната на хотел Ягодина: прекрасна! В Гостилницата в Широка лъка също беше добре, но днес в Ягодина ни очарова всичко, страхотно меню и приготвяне, приятна градина, има малък кът за деца и точно до него детска площадка.
И да благодаря за описанието за Орфееви скали, че се минава край беседката, отидохме в 19.30 часа до беседката, малко бавно вървяхме с детето и хванахме красивите лъчи на залеза край скалите. Беше много красиво, гледките са наистина страхотни:


Като цяло на залез горе до Снежанка си беше красиво изживяване:
Виж целия пост
# 694
Здравей, а къде спахте за Дяволската екопътека?
Ние спахме в семеен хотел в с. Ягодина.
Учудва ме това със затворената пътека. Да се затвори всяка пътека в цялата планина ли?
Виж целия пост
# 695
И на мен ми е странно това с пътеките. Ние в момента сме в Ягодина. Вчера се качихме до манастира, днес ходихме до Куру дере. Кравите си се разхождат... Джипове вървят... Дали ще затворят Струилица? Някой да знае?
Виж целия пост
# 696
И ние се каним за Струилица, ще търся новини. За Дяволската има такава новина наистина:
https://trafficnews.bg/obshtestvo/zatvoriha-diavolskata-ekopatek … -stigna-i-151636/
Виж целия пост
# 697
Вероятно това си е на местна почва.Решава се от Ловното на място. Вчера четох статия за поставяне на капани в района на Асеновград, и че пробите на прасетата отстреляни в района са отрицателни. Няма информация Персенк ултра да се отменя. https://www.facebook.com/PersenkUltra/?tn-str=k*F&hc_location=group_dialog
Виж целия пост
# 698
Здравейте, октомври месец сме планирали 2 нощувки в с. Ягодина. С малко дете сме, така че програмата ни ще е доста ограничена. Смятаме да пътуваме в петък, а в събота сутринта да идем до Ягодинската пещера. В неделя тръгваме обратно към София. Може ли да дадете идея какво можем да видим в околността в събота привечер и в неделя сутринта на път към София, което да не отнема много време (2-3 часа път с разглеждане)? Simple Smile

Виж целия пост
# 699
двете ждрела, Дяволското гърло, орлово око
Виж целия пост
# 700
В неделя сутринта на път към София може да се хване пътят през Широка Лъка и Пампорово. Качването до кулата Снежанка може да стане и с кола, и с лифт. Горе има и хубави полянки. Гледката от кулата е прекрасна. Може до Орфееви скали. За малко дете всички тези стават.
Виж целия пост
# 701
двете ждрела, Дяволското гърло, орлово око

 Доколкото разбрах, до Орлово око няма как да се качим с наш транспорт или греша?
Виж целия пост
# 702
Пътят е лош, само off-road джипове се качват. Или поне по този път, по който нас ни возиха.
Видях, че има и хора пеша, но разстоянието не е малко.
Виж целия пост
# 703
Разбира се, че може пеш, пътеката е от хотел Мурсал и никак не е дълга, за по-малко от час ще сте горе. Пътят за джиповете е обиколен и няма смисъл да се прохожда пеш, не е интересен дори.
Виж целия пост
# 704
Да разбирам ли, че ако автомобила ни е подходящ няма пречка да стигнем с него до Орлово око?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия