Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Аз, бебето и моята спътница в живота - помпата

  • 5 611
  • 1
Здравейте,

на 18.07, в 18:25 се роди първият ми син - Теодор, 3300гр, 50см - съвършенство.
Преносвах бебчо вече седмица и заедно с АГто ми взехме решението да направим индукция.
В 06:00 сутринта ме приеха в болницата и към 07:00 ми включиха системата с окситоцин.
Имах по-малко от 2см разкритие и никакви контракции. Системата си течеше, времето си минаваше и почти нямаше прогрес. Към 17:00 вече бях изтощена, от около 3 часа контрациите бяха болезнени, но разкритието едвам се увеличаваше. Сложиха ми мускулно бусколизин, единственият ефект от което беше, че ми пресъхна устата още повече. След още час започнаха адските болки, първата родилна контракция дойде и след няколко напъна и епизиотомия(поради липса на сили) бебето се появи. Проплака вяло, имаше води в дробчето, показаха ми го и ми го взеха. Мен приспаха за да ме зашият и се събудих след половин час.

Нямах търпение да си видя детето. Викаха ме през деня да си го видя за по половин час докато другите бебета бяха при майките си, а моето си седеше самичкомпрез повечето време.
Дадоха ми бебето след 3 дни - той беше със система глюкоза и също му даваха и антибиотик за да не направи пневмония.
Кърма не идваше, нито знаех как да се изцеждам, нито знаех как да си държа бебето. Като го докараха ме питаха само дали съм го слагала на гърда, а аз не го бях гушкала дори. Сестрата ми връчи шишето и ми каза да го нахраня.
11 дни по-късно бебенцето ми така свикна със силиконовият накрайник на шишето, че от 10 опита на ден, един е успешен да засуче от гърдата, като тя в интерес на истината не пуска много, а той се скъсва да плаче, а и аз с него. Буквално като се отдалеча от него и спира, все едно зърното го плаши. Пробвах силиконови зърна, с идеята, че му напомнят за бибероните, но явно съм взела неподходящи, засуква с тях и зърното ми се изкривява вътре и ме боли страшно много.
Кожа до кожа също не му харесва, пищенето му буди сигурно съседите на 1вият етаж, а ние живеем на 6тият Simple Smile .
Няма да го оставя гладен, храня го с АМ.
Цедя се по 8 или 9 пъти на ден - като за целият ден успявам да изпомпам едва за едно хранене на бебчо(около80мл и крайно недостатъчно Simple Smile ), а той разбира се че иска все повече, нали расте.
Пия лактогонен чай, храня се по няколко пъти на ден, готвена храна, течности се наливам нон стоп - кърмата все си е малко.
И така денят ми минава в тоалет на бебчо, приготвяне на АМ, хранене, помпане по схема 5мин ляво/5мин дясно, 4мин ляво/4мин дясно, 3мин ляво/3мин дясно. Прекарвам като че ли повече време с помпата, отколкото с бебето ми.
Как да увелича количеството кърма?
Ако успея са изпомпвам количество достатъчно за едно хранене на “сесия”, би било супер, ще преживея факта, че така и не закърмих бебето си. Ако не се получи с количеството, не знам колко време ще издържа физически, а и психически.

Съветите ви са добре дошли, желая хубав ден на всички.
Извинявам се за дългият пост.

Ъпдейт от вчера.
Успях да накарам бебчо да суче от гърда - супер, малък успех за мен.
Той прекарва по доста време на гърда, не го виждам да преглъща повече от един или два пъти, което пак ни довежда до факта, че кърмата е малко.
Отделно не го слагам правилно, защото страшно ме боли и днес не знам дали ще мога да го сложа пак на гърда, без да се разрева от болка в зърната.
Като ги пусне са изкривени и побелели, на едното вече имам рана, а на другото едни бели балончета/мазолчета.
Пробвах пак с помпата, 20 мл..
Виж целия пост
# 1
Здравейте,
Моля, приемете най-искрените ми извинения - по ред причини значително време форумът не беше мониториран и нямаше публикувани нови отговори.
Надявам се да сте намерили информация и подкрепа за въпроса си на националния телефон на Ла Лече Лига България, на ФБ страницата или във ФБ групата Кърменето от А до Я.
Отново, искрени извинения за липсата на отговор и оставам на разположение, ако имате други въпроси за кърмене, захранване, отбиване и лактация.
(ЛЛЛЛ)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия